kompostkværn test

Se de 8 bedste kompostkværne her

Læs med, og se hvilke funktioner og features du skal være opmærksom på, inden du bestiller din nye kompostkværn – og find ud af, hvilken du skal vælge.

Lau Christensen
Skrevet d. 15. december 2020 af Lau Christensen

En kompostkværn til haven kværner og findeler hurtigt og let grene fra træer, buske og hække. Haveaffaldet forvandles til flis, der kan spredes ud i havens bede. På den måde kommer du let af med grene fra beskårede træer, og den flis du producerer, forhindrer, at der vokser ukrudt i blomsterbedene. Tjek vores top 8 over de bedste kompostkværne her, og find den, der passer til dit behov.

Du kender sikkert udfordringen med, at du står med en masse afskårne grene, kviste, rester fra klipning af hækken og andet haveaffald, som skal skaffes af vejen. Du kan selvfølgelig læsse det hele på traileren og køre det på genbrugspladsen. Du kan også køre haveaffaldet gennem en kompostkværn, og få det lækreste findelte flis. Lige til at sprede ud i haven.

Læs med, og se hvilke funktioner og features du skal være opmærksom på, inden du bestiller din nye kompostkværn – og find ud af, hvilken du skal vælge.

Se også: 5 Gode ukrudtsduge til haven

3 gode grunde til at købe en kompostkværn

En kompostkværn er et forholdsvist billigt haveredskab, som du kan have glæde af i mange år. Fordelene ved kompostkværnen er bl.a.:

 • Spar tid – Du skal ikke længere på genbrugspladsen med dit haveaffald
 • Gratis flis – Du får en masse gratis flis, som er lige til at strø ud i haven
 • Flot have – Flis giver flotte bede uden ukrudt, og holder jorden fugtig

Ting skal du kigge efter, inden du bestiller en kompostkværn

Kompostkværne findes i flere størrelser og prisniveauer. De fleste kompostkværne til almindeligt havebrug ligner hinanden en del, men alligevel er der forskelle. Du skal bl.a. være særligt opmærksom på:

 • Motorstørrelse – En stor motor arbejder mere effektivt
 • Kapacitet – Hvor tykke grene kan kværnes og hvor hurtigt
 • Vægt – Hvor tung er kompostkværnen at trække rundt i haven
 • Lydniveau – Kan du bruge kværnen uden at genere naboerne
 • Fysisk størrelse – Hvor meget fylder kværnen i redskabsskuret
 • Beholderstørrelse – En stor beholder skal ikke tømmes så tit

Vi kommer nærmere ind på, hvorfor disse specifikationer er vigtige i Indkøbsguiden sidst i artiklen.

Test af 8 forskellige kompostkværne til små og store haver

Her ser du de 8 kompostkværne, vi har udvalgt med en kort beskrivelse ud for hver maskine. Hvis du vil læse mere om kværnen eller bestille online, så klik på knappen ved beskrivelsen, for at gå direkte til forhandleren.

1. Einhell GC-KS 2540

Vi fremhæver:

 • Vejer kun 11,5 kg.
 • Kraftig 2500 Watt motor
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Einhell-GC-KS-2540

Her har du en lille og handy kompostkværn som er perfekt til den mindre eller mellemstore have. Kompostkværnen vejer kun 11,5 kilo, er er let at flytte rundt i haven, så du kan komme tættest muligt på grenbunkerne.

Einhell kompostkværnen har en 2500 W motor, der giver kræfter nok til at kværne grene med en tykkelse på op til 40 mm i diameter. Hvis du føder kværnen for hurtigt, slår den indbyggede sikkerhedskontakt fra, så du undgår overbelastning af motoren.

Der medfølger en praktisk opsamlingspose, som det kværnede materiale opsamles i. Posen kan let tømmes i kompostbunken eller i havens bede.

2. Stiga Bio Master 2200

Vi fremhæver:

 • 50 liters opsamlingspose
 • Praktisk bærestopper
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Stiga Bio Master 2200

Stiga Bio Master 2200 er en kompakt kompostkværn, der er let at køre rundt i haven. Kværnen er udstyret med en 2200 W elektrisk motor og 2 vendbare knive, der uden problemer kværner grene på op til 40 mm i diameter.

Bio Master kværnen har en stor og kraftig 50 liters opsamlingspose, som samler alt flis, der ryger igennem kværnen. Når posen er fuld, bæres den væk i praktiske bærestropper, og kan tømmes, hvor du har brug for det.

Der følger en smart nedstopper i plast med til kompostkværnen. Nedstopperen bruges til at presse de mindre grene gennem maskinen, Derved sikrer du, at alt bliver kværnet, og du opnår den størst mulige sikkerhed i arbejdet.

3. Ryobi RSH2545B

Vi fremhæver:

 • Indbygget valse
 • Praktisk opsamling
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ryobi RSH2545B kompostkværn

Denne lækre Ryobi kompostkværn er endnu en maskine til mindre og mellemstore haver. Maskinen kan tygge sig igennem grene på 45 mm i diameter, og er derfor særdeles velegnet, når du beskærer buske og træer i haven.

Kværnen har en indbygget valse, der sørger for, at grenene automatisk trækkes ned i kværnen. Det betyder at du blot skal sætte grenene ned i tragten. Så forsvinder de af sig selv videre ned i kværnen, uden at dine fingre og hænder er i fare.

Flisen bliver samlet op i en praktisk boks under kværnen. Boksen kan indeholde 40 liter, og kan blive siddende på kompostkværnen, mens du trækker den hen til tømningsstedet. Det sparer dig for unødige løft, og tungt arbejde.

4. Bosch AXT Rapid 2000

Vi fremhæver:

 • Hurtig i brug
 • 80 kilo flis i timen
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Bosch AXT Rapid 2000 kompostkværn

Her er en kompostkværn, som kan lave store mængder flis på nærmest ingen tid. Den lette adgang til tragten og en kraftig elmotor gør det muligt at producere 80 kilo flis i timen. Med denne kværn kan du derfor hurtigt kværne alle grene i haven til den fineste flis.

Effektiviteten skyldes bl.a., at kværnen har særlige laserskårne knive og en højt ydende Bosch Powerdrive motor. Motoren giver en konstant høj hastighed, som gør arbejdet med kværnen let. Knivene sikrer samtidig, at grene på op til 35 mm i diameter suser direkte igennem maskinen.

Udformningen på tragten gør det hurtigt at føde kværnen, og der følger en praktisk nedstopper med, så du let kan stoppe genstridige grene gennem kværnen.

5. AL-KO Easy Crush LH 2800

AL-KO Easy Crush LH 2800 kompostkværn

Hvis du leder efter en kompostkværn, der er let at arbejde med, så er AL-KO Easy Crush et godt bud. Her får du en bred tragt som er let at fylde, og som automatisk trækker grene ned i kværnen. Den lette påfyldning gør kværnen behagelig at bruge, og den store opsamlingsbeholder er let at tømme, når den er fuld.

AL-KO Easy Crush LH 2800 er en valsekompostkværn som findeler materialet, og sørger for at presse flisen sammen, hvilket øger formuldningsprocessen. Jo lettere haveaffaldet bliver til muld, desto hurtigere får du glæde af den lækre og næringsrige kompost i haven.

Hvis du leder efter en god og stabil kompostkværn med en effektiv valsekværn, så er Easy Crush LH 2800 en oplagt mulighed.

6. Ryobi RSH3045U

Vi fremhæver:

 • 3000 w
 • Ideel til villahaven
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ryobi RSH3045U kompostkværn

Ryobi er kendt for deres holdbare og effektive værktøj, og her er RSH3045U på ingen måde afvigende. Med en af testens kraftigste elmotorer på hele 3000 W, der er kombineret med en effektiv valse, får du en maskine i topkvalitet.

Valseteknikken minimerer støjen fra kværnen betragteligt, og gør RSH3045U ideel til villahaven. Valsen kan klare grene med en tykkelse på helt op til 45 mm i diameter, og opfylder dermed de fleste haveejeres behov.

Grenene bliver automatisk trukket ned igennem kværnen, og ender i opsamlingsbeholderen under maskinen. Beholderen har en kapacitet på 55 liter, hvilket giver lang arbejdstid mellem hver tømning.

7. Makita UD2500

Vi fremhæver:

 • Praktisk gummihjul
 • 67 liter beholder
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita UD2500 kompostkværn

Her er endnu en kraftig kompostkværn der er opbygget efter valseprincippet. Motoren er særdeles kraftig, og har en ydelse på 2500 W, og en kapacitet der gør det muligt at kværne tykke grene på op til 45 mm i tykkelsen.

En særlig praktisk ting ved Makita UD2500 er den store opsamlingsbeholder. Her er der plads til ikke mindre end 67 liter flis. På den måde skal beholderen ikke tømmes så tit, og du undgår irriterende afbrydelser i arbejdet.

Denne kompostkværn vejer 27,6 kilo. Dermed hører den ikke til de letteste modeller, og efterhånden som opsamlingsbeholderen fyldes, øges vægten. Trods vægten er det dog ikke noget problem at flytte kværnen. En god balance i maskinen og gode praktiske gummihjul gør det muligt at trække kværnen på både græs og fliser.

8. Wolf-Garten SDE 2800 EVO

Vi fremhæver:

 • Hurtig maskine
 • Lydsvag
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Wolf-Garten SDE 2800 EVO kompostkværn

Hvis du er på jagt efter en kompostkværn til de lidt større haver, så skal du kaste et blik på denne kværn fra Wolf-Garten. Kværnen æder alt haveaffald, og forvandler det til komposterbart materiale i løbet af et øjeblik.

Denne kompostkværn har fået tilnavnet ”den lydsvage kompostkværn”. Navnet kommer af den teknik, der bruges til at findele grenmaterialet, når det kværnes. Her bruges kompostknivene til at snitte grenene i fine og tynde stykker, der gør komposten lettere nedbrydelig. Denne teknik reducerer lydniveauet betragteligt, og gør kværnen mere behagelig at arbejde med.

En smart feature er, at opsamlingsbeholderen er gennemsigtig. Det gør det let for dig at se, hvornår beholderen skal tømmes.

 
 

Hvilken kompostkværn er den bedste?

Nu har du læst vores top 8 over de kompostkværne, som vi synes er de bedste, du kan vælge imellem. Hvilken der er den bedste for dig, afhænger dels af, hvor stor din have er, og hvor meget haveaffald du skal kværne.

For at gøre dig helt klar til at vælge den bedste kompostkværn til dit behov, har vi lavet en indkøbsguide, der giver dig de sidste tips.

Se også: Byg selv kompostbeholder

Indkøbsguide til kompostkværne

Kompostkværnens størrelse og kapacitet skal afstemmes efter dit behov. Hvis du har en lille have med få grene, kan en mindre maskine sagtens klare opgaven. Hvis du har en stor have med mange gamle træer og buske, så skal du vælge en kompostkværn med en kraftig motor, og gerne en model der kan kværne tykke grene.

En kompostkværn med en kraftig motor arbejder hurtigere, og grene og kviste trækkes automatisk igennem kværnen. Hvis du har samlet en stor bunke haveaffald der skal kværnes, er hastigheden en vigtig parameter. Hvis grenene bare flyver igennem maskinen, bliver arbejdet langt lettere, og er hurtigere overstået. Nogle af de kraftigste modeller i testen kan kværne mere end 200 kilo i timen.

Alle kompostkværnene har hjul, så de kan trækkes rundt. Det er en stor fordel, at du kan flytte kværnen mellem grenbunkerne, og derfor er vægten på kværnen vigtig. De fleste kompostkværne vejer ikke særlig meget, men det kan alligevel være gavnligt at kende vægten.

Når vi taler om vægt og mobilitet, kommer beholderens størrelse også ind i billedet. En stor pose eller beholder under kompostkværnen bevirker, at du kan arbejde længere uden at tømme beholderen. Omvendt bliver en stor beholder også tungere at tømme, når den fyldes helt op.

Husk at kompostkværnen skal opbevares indendørs om vinteren. Derfor skal du vælge en model, du har plads til i redskabsskuret. På nogle modeller kan tragten afmonteres, så kværnen er lettere at opbevare.

Til sidst skal du være opmærksom på, hvor meget kompostkværnen støjer. Kompostkværne med valseteknik er larmer mindst, men er ofte også de dyreste maskiner.

Nu er du klar til at bestille ny kompostkværn

Nu kender du de fleste funktioner på kompostkværnen, og du ved hvilke specifikationer, du skal kigge efter, inden du køber. Rul op på siden, og klik ind på de enkelte modeller for at læse mere.

Se flere artikler om haveredskaber her:

Huskeseddel