udespa

Byg selv vildmarksbad

Vildmarksbad byg selv - Hvem vil ikke gerne have et vildmarksbad i haven derhjemme eller i sommerhuset? Det er ren luksus at sænke kroppen ned i dampende varmt vand, især når vejret er knap så varmt. Denne form for udendørs bad giver dig mulighed for at nyde naturen, samtidig med at du forkæler dig selv med wellness. Et færdigt vildmarksbad koster flere tusind kroner, og et samlesæt er typisk heller ikke helt billigt. Derfor er det oplagt, at du bygger dit vildmarksbad selv. Læs med her og få tips til projekt byg selv-vildmarksbad.

Lau Christensen
Skrevet d. 25. september 2019 af Lau Christensen

Populære vildmarksbade

Nedenfor ser du eksempler på vildmarksbade der hitter i øjeblikket.

Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info Davidsen Vildmarksbad Vilmarksbad Brown
Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info Davidsen Vildmarksbad Sort
Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info Davidsen Vildmarksbad Sort
Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info Square vildmarksbad 1650L 205x205cm
Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info Kirami Vildmarksbad Breezy M Cult

Materialer til et byg selv vildmarksbad

Huskeseddel

 • Brædder til bunden Køb
 • Træ til sidestokkeKøb
 • Træ til bænkenKøb
 • Spændebånd i rustfrit stålKøb

Det er en god idé, at du først finder en tegning over, hvordan badet skal konstrueres. Konstruktionen kræver nemlig en god portion håndværksmæssig snilde. Hvis du ikke selv er den store arkitekt inden for tømmerarbejde, kan du finde forskellige guides og tegninger på nettet eller spørge om råd i et byggemarked. Der findes også kurser forskellige steder i landet, hvor du kan lære at bygge dit eget vildmarksbad.

Næste skridt er at købe materialer. Et vildmarksbad i træ er den mest almindelige løsning og den nemmeste at give sig i kast med selv. Det anbefales at bruge brædder med fer og not til bunden, for så er det nemt at banke pladerne sammen med en gummihammer. Du skal også bruge træ til sidestokkene, som skal danne rammen om karret. Disse skal gerne saves til i konveks og konkav, så du kan banke dem på bunden. Bænken, som man skal sidde på inde i badet, laver du også i træ. Et af de sidste led i processen er at montere spændebånd i rustfrit stål rundt om karret.

Tilbehør til dit vildmarksbad byg selv

Når du har selve karret på plads, er der forskellige former for tilbehør, som er nødvendige. Det er for eksempel ret væsentligt, at du har en varmekilde, der kan varme vandet op – ellers bliver det en kold fornøjelse. Her er en elektrisk poolvarmer (Swim & Fun poolvarmer 2,0 kW) en god løsning. Den forhindrer, at der kommer frost i de kolde måneder, men den er bedst som supplerende varmekilde. En anden mulighed for luksus i haven er et oppusteligt spa.

Som primær varmekilde kan du for eksempel bruge en brændeovn eller en gasovn. Det er også vigtigt at have en pumpe, der kan rense vandet (for eksempel Swim & Fun overfladeskimmerpumpe til pools). Husk også at købe klortabletter (for eksempel Swim & Fun Klor WeekTab langsomklar tabletter), så dit byg selv-vildmarksbad ikke bliver en bakteriebombe. Det er dyrt at skifte vandet, så klortabletter er en fornuftig løsning mellem skiftene.

Huskeliste til din vildmarksmad

Har du styr på, hvordan du bygger dit vildmarksbad nu? Hvis du ikke fik det hele med, får du en opsummering her:

 • Start med at finde eller få hjælp til at lave en tegning over vildmarksbadet.
 • Du skal bruge brædder til bunden, gerne med fer og not, træ til sidestokke, træ til bænk og spændebånd.
 • Af tilbehør skal du blandt andet bruge en opvarmningskilde, for eksempel brændeovn som primær varmekilde og elektrisk poolvarmer som sekundær varmekilde.
 • Det er vigtigt at tænke på hygiejnen – du kan blandt andet bruge en rensepumpe og klortabletter.

Den nemme løsning – færdigbygget vildmarksbad

Er det en for stor og tidskrævende opgave med et “vildmarksbad byg selv” så kan du kan også vælge den nemme løsning og købe et vildmarksbad der er klar til at tage i brug med det samme. Se de løsninger der er herunder.

Vildmarksbad Byg selv: 3 samlesæt / byggesæt

Hvis du gerne vil gøre det så nemt for dig som muligt at bygge et vildmarksbad i haven eller på terrassen, bør du købe et samlesæt eller byggesæt, hvor du med hjælp fra en samlevejledning hurtigt og nemt kan bygge det. Det tager ikke meget mere end nogle timer. Med et byggesæt eller samlesæt slipper du for selv at skulle ud og finde alle materialerne og ovnen til det i dit lokale byggemarked. For med i samlesættene følger alt det, du skal bruge inklusiv en udførlig samlevejledning, så du er sikker på at gøre det korrekt fra start til slut. Nemmere og mere overskueligt bliver det derfor ikke at skulle samle sit eget vildmarksbad. 

Herunder giver vi dig nogle bud på de bedste vildmarksbad samlesæt, som vi har kunne finde. De er i forskellige prisklasser, så du kan vælge et ud fra, hvad dit budget giver dig mulighed for. De er alle i forskellige materialer og kommer også i forskelligt udseende. Hvad du vælger efter, kommer helt an på din smag, og hvad du har gjort dig af forestillinger omkring et vildmarksbad.

1. Davidsen Vildmarksbad Vilmarksbad Brown

Priser på vej

Vi fremhæver:

Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info

2. Davidsen Vildmarksbad Sort

Priser på vej

Vi fremhæver:

Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info

3. Davidsen Vildmarksbad Sort

Priser på vej

Vi fremhæver:

Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info

4. Square vildmarksbad 1650L 205x205cm

Priser på vej

Vi fremhæver:

Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info

5. Kirami Vildmarksbad Breezy M Cult

Priser på vej

Vi fremhæver:

Byg selv vildmarksbad - Byg-selv.info

Køb et brugt vildmarksbad

Huskeseddel

 • Brædder til bunden Køb
 • Træ til sidestokkeKøb
 • Træ til bænkenKøb
 • Spændebånd i rustfrit stålKøb

Har du ikke råd til et helt nyt vildmarksbad? Så er der heldigvis gode muligheder for at købe et, der er brugt. Selvom du ikke finder et, der er brugt hos dit lokale byggemarked, kan du ved at lave en søgning på Google eller Facebook hurtigt finde frem til mennesker, som sælger deres vildmarksbad brugt. Der findes nemlig et hav af køb og salg sider på Facebook, hvor du kan slå et opslag op omkring, at du søger et brugt vildmarksbad. 

Desuden kan du også holde et godt øje på en online platform såsom DBA, hvor der løbende bliver smidt brugte vildmarksbade op – chancen for at finde et der er godt, er dog nok størst hen på foråret eller sommeren, hvor folk kommer udenfor og gør noget ved deres haver. 

Fordele ved et brugt vildmarksbad: 

Et brugt vildmarksbad er selvfølgelig ikke helt det samme som et nyt. Når det så er sagt, er det en meget billigere måde at anskaffe sig et vildmarksbad på. Ofte vil du kunne få det til halvdelen af prisen af, hvad det kostede som nyt. Det er derfor ikke helt dumt at holde et skarpt øje med brugte vildmarksbade, da du dermed kan få luksus for næsten ingen penge. 

En anden og virkelig god fordel er også, at du typisk vil kunne hente det eller få det leveret samlet. Dermed behøver du ikke bruge tid på at samle det eller undre dig over, hvordan du mon monterer ovnen rigtigt – for det er allerede gjort. 

Ulemper ved et brugt vildmarksbad: 

Det er ikke til at komme udenom, at der selvfølgelig også er nogle ulemper. Den helt indlysende er, at vildmarksbadet har en kortere levetid end et nyt. Det gælder i hvert fald, hvis det er et, der har været flittigt brugt eller stået længe i haven uden at blive brugt. Så det skal du selvfølgelig være opmærksom på. Der kan derfor også være nogle defekter, som du er nødt til at skifte eller fikse.  

Se også: Badventilator – de bedste på markedet

Huskeseddel