Vildmarksbad byg selv

Vildmarksbad byg selv – Hvem vil ikke gerne have et vildmarksbad i haven derhjemme eller i sommerhuset? Det er ren luksus at sænke kroppen ned i dampende varmt vand, især når vejret er knap så varmt. Denne form for udendørs bad giver dig mulighed for at nyde naturen, samtidig med at du forkæler dig selv med wellness. Et færdigt vildmarksbad koster flere tusind kroner, og et samlesæt er typisk heller ikke helt billigt. Derfor er det oplagt, at du bygger dit vildmarksbad selv. Læs med her og få tips til projekt byg selv-vildmarksbad.

Materialer til et byg selv vildmarksbad

Det er en god idé, at du først finder en tegning over, hvordan badet skal konstrueres. Konstruktionen kræver nemlig en god portion håndværksmæssig snilde. Hvis du ikke selv er den store arkitekt inden for tømmerarbejde, kan du finde forskellige guides og tegninger på nettet eller spørge om råd i et byggemarked. Der findes også kurser forskellige steder i landet, hvor du kan lære at bygge dit eget vildmarksbad.

Næste skridt er at købe materialer. Et vildmarksbad i træ er den mest almindelige løsning og den nemmeste at give sig i kast med selv. Det anbefales at bruge brædder med fer og not til bunden, for så er det nemt at banke pladerne sammen med en gummihammer. Du skal også bruge træ til sidestokkene, som skal danne rammen om karret. Disse skal gerne saves til i konveks og konkav, så du kan banke dem på bunden. Bænken, som man skal sidde på inde i badet, laver du også i træ. Et af de sidste led i processen er at montere spændebånd i rustfrit stål rundt om karret.

De primære materialer, du skal bruge, er altså følgende:

  • Brædder til bunden – gerne med fer og not – køb her
  • Træ til sidestokke – køb her
  • Træ til bænken – køb her
  • Spændebånd i rustfrit stål

Tilbehør til dit vildmarksbad byg selv

Når du har selve karret på plads, er der forskellige former for tilbehør, som er nødvendige. Det er for eksempel ret væsentligt, at du har en varmekilde, der kan varme vandet op – ellers bliver det en kold fornøjelse. Her er en elektrisk poolvarmer (Swim & Fun poolvarmer 2,0 kW) en god løsning. Den forhindrer, at der kommer frost i de kolde måneder, men den er bedst som supplerende varmekilde. En anden mulighed for luksus i haven er et oppustelig spa.

Som primær varmekilde kan du for eksempel bruge en brændeovn eller en gasovn. Det er også vigtigt at have en pumpe, der kan rense vandet (for eksempel Swim & Fun overfladeskimmerpumpe til pools). Husk også at købe klortabletter (for eksempel Swim & Fun Klor WeekTab langsomklar tabletter), så dit byg selv-vildmarksbad ikke bliver en bakteriebombe. Det er dyrt at skifte vandet, så klortabletter er en fornuftig løsning mellem skiftene.

Huskeliste til din vildmarksmad

Har du styr på, hvordan du bygger dit vildmarksbad nu? Hvis du ikke fik det hele med, får du en opsummering her:

  • Start med at finde eller få hjælp til at lave en tegning over vildmarksbadet.
  • Du skal bruge brædder til bunden, gerne med fer og not, træ til sidestokke, træ til bænk og spændebånd.
  • Af tilbehør skal du blandt andet bruge en opvarmningskilde, for eksempel brændeovn som primær varmekilde og elektrisk poolvarmer som sekundær varmekilde.
  • Det er vigtigt at tænke på hygiejnen – du kan blandt andet bruge en rensepumpe og klortabletter.

Den nemme løsning – færdigbygget vildmarksbad

Er det en for stor og tidskrævende opgave med et “vildmarksbad byg selv” så kan du kan også vælge den nemme løsning og købe et vildmarksbad der er klar til at tage i brug med det samme. Se de løsninger der er herunder.

Vildmarksbad Byg selv: 3 samlesæt / byggesæt

Hvis du gerne vil gøre det så nemt for dig som muligt at bygge et vildmarksbad i haven eller på terrassen, bør du købe et samlesæt eller byggesæt, hvor du med hjælp fra en samlevejledning hurtigt og nemt kan bygge det. Det tager ikke meget mere end nogle timer. Med et byggesæt eller samlesæt slipper du for selv at skulle ud og finde alle materialerne og ovnen til det i dit lokale byggemarked. For med i samlesættene følger alt det, du skal bruge inklusiv en udførlig samlevejledning, så du er sikker på at gøre det korrekt fra start til slut. Nemmere og mere overskueligt bliver det derfor ikke at skulle samle sit eget vildmarksbad. 

Herunder giver vi dig nogle bud på de bedste vildmarksbad samlesæt, som vi har kunne finde. De er i forskellige prisklasser, så du kan vælge et ud fra, hvad dit budget giver dig mulighed for. De er alle i forskellige materialer og kommer også i forskelligt udseende. Hvad du vælger efter, kommer helt an på din smag, og hvad du har gjort dig af forestillinger omkring et vildmarksbad. 

De tre vildmarksbade er: 

1. Et vildmarksbad med låg i glasfiber

5-6 personer
Vildmarksbad byg selv - wellmore vildmarksbad byggesæt

Et Wellmore MaXXwell Lapland vildmarksbad med et låg i glasfiber er et ret godt valg til dig, som går højt op i materialevalg og komfort. Det er et godt og større vildmarksbad, der ikke alene holder længe – der er også plads til at invitere venner, veninder eller familie over til afslappende hygge. Når du har samlet vildmarksbadet bør du behandle det med træolie for at beskytte det mod bakterier og sollys. Det sikrer en længere levetid. Vildmarksbadet koster 26.900 kroner. 

2. Et vildmarksbad i træ

6 personer
Vildmarksbad byg selv - vildmarksbad samlesæt i træ

En billigere løsning end ovenstående er et vildmarksbad i træ Ø170 cm til 6 personer fra Davidsen. Det leveres også adskilt og skal samles, men koster kun 7.999 kroner. Vildmarksbadet leveres med indbygget ovn til opvarmning af vandet, bænke, beskyttelsesgitter, stige og en samlevejledning. Derudover får du også en neutral olie med til behandling af træet, som er nødvendig for en længere levetid. Da det er i træ, skal du huske løbende at efterspænde, løsne og efterbehandle for den længste levetid om at gøre. 

3. Vildmarksbad i sortbejset træ Ø180 cm

6 personer
Vildmarksbad byg selv - vildmarksbad byggesæt sortbejset træ

En helt tredje mulighed for et vildmarksbad, du selv kan bygge og samle er et vildmarksbad i sortbejset træ fra Davidsen. Vildmarksbadet bliver leveret med en udvendig ovn, skorsten, skortensbeskyttelse, grå plastik indsats, PVC cover og 2-trins stige samt en detaljeret samlevejledning. Det er derfor meget ligetil at samle og tager ikke meget mere end nogle timer. Dette vildmarksbad koster 15.999 kroner. 

Som du kan se, er det tre vidt forskellige vildmarksbade. Fælles for dem alle er dog, at der er god plads i dem, og de er lavet i materialer, der er gode og holdbare – og det forbliver de, hvis du sørger for at vedligeholde vildmarksbadet løbende. 

Køb et brugt vildmarksbad

Har du ikke råd til et helt nyt vildmarksbad? Så er der heldigvis gode muligheder for at købe et, der er brugt. Selvom du ikke finder et, der er brugt hos dit lokale byggemarked, kan du ved at lave en søgning på Google eller Facebook hurtigt finde frem til mennesker, som sælger deres vildmarksbad brugt. Der findes nemlig et hav af køb og salg sider på Facebook, hvor du kan slå et opslag op omkring, at du søger et brugt vildmarksbad. 

Desuden kan du også holde et godt øje på en online platform såsom DBA, hvor der løbende bliver smidt brugte vildmarksbade op – chancen for at finde et der er godt, er dog nok størst hen på foråret eller sommeren, hvor folk kommer udenfor og gør noget ved deres haver. 

Fordele ved et brugt vildmarksbad: 

Et brugt vildmarksbad er selvfølgelig ikke helt det samme som et nyt. Når det så er sagt, er det en meget billigere måde at anskaffe sig et vildmarksbad på. Ofte vil du kunne få det til halvdelen af prisen af, hvad det kostede som nyt. Det er derfor ikke helt dumt at holde et skarpt øje med brugte vildmarksbade, da du dermed kan få luksus for næsten ingen penge. 

En anden og virkelig god fordel er også, at du typisk vil kunne hente det eller få det leveret samlet. Dermed behøver du ikke bruge tid på at samle det eller undre dig over, hvordan du mon monterer ovnen rigtigt – for det er allerede gjort. 

Ulemper ved et brugt vildmarksbad: 

Det er ikke til at komme udenom, at der selvfølgelig også er nogle ulemper. Den helt indlysende er, at vildmarksbadet har en kortere levetid end et nyt. Det gælder i hvert fald, hvis det er et, der har været flittigt brugt eller stået længe i haven uden at blive brugt. Så det skal du selvfølgelig være opmærksom på. Der kan derfor også være nogle defekter, som du er nødt til at skifte eller fikse.  

Se også: Badventilator – de bedste på markedet

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst