Vildmarksbad byg selv

Vildmarksbad byg selv – Hvem vil ikke gerne have et vildmarksbad i haven derhjemme eller i sommerhuset? Det er ren luksus at sænke kroppen ned i dampende varmt vand, især når vejret er knap så varmt. Denne form for udendørs bad giver dig mulighed for at nyde naturen, samtidig med at du forkæler dig selv med wellness. Et færdigt vildmarksbad koster flere tusind kroner, og et samlesæt er typisk heller ikke helt billigt. Derfor er det oplagt, at du bygger dit vildmarksbad selv. Læs med her og få tips til projekt byg selv-vildmarksbad.

Materialer til et byg selv vildmarksbad

Det er en god idé, at du først finder en tegning over, hvordan badet skal konstrueres. Konstruktionen kræver nemlig en god portion håndværksmæssig snilde. Hvis du ikke selv er den store arkitekt inden for tømmerarbejde, kan du finde forskellige guides og tegninger på nettet eller spørge om råd i et byggemarked. Der findes også kurser forskellige steder i landet, hvor du kan lære at bygge dit eget vildmarksbad.

Næste skridt er at købe materialer. Et vildmarksbad i træ er den mest almindelige løsning og den nemmeste at give sig i kast med selv. Det anbefales at bruge brædder med fer og not til bunden, for så er det nemt at banke pladerne sammen med en gummihammer. Du skal også bruge træ til sidestokkene, som skal danne rammen om karret. Disse skal gerne saves til i konveks og konkav, så du kan banke dem på bunden. Bænken, som man skal sidde på inde i badet, laver du også i træ. Et af de sidste led i processen er at montere spændebånd i rustfrit stål rundt om karret.

De primære materialer, du skal bruge, er altså følgende:

  • Brædder til bunden – gerne med fer og not – køb her
  • Træ til sidestokke – køb her
  • Træ til bænken – køb her
  • Spændebånd i rustfrit stål – køb her

Tilbehør til dit vildmarksbad byg selv

Når du har selve karret på plads, er der forskellige former for tilbehør, som er nødvendige. Det er for eksempel ret væsentligt, at du har en varmekilde, der kan varme vandet op – ellers bliver det en kold fornøjelse. Her er en elektrisk poolvarmer (Swim & Fun poolvarmer 2,0 kW) en god løsning. Den forhindrer, at der kommer frost i de kolde måneder, men den er bedst som supplerende varmekilde. En anden mulighed for luksus i haven er et oppustelig spa.

Som primær varmekilde kan du for eksempel bruge en brændeovn eller en gasovn. Det er også vigtigt at have en pumpe, der kan rense vandet (for eksempel Swim & Fun overfladeskimmerpumpe til pools). Husk også at købe klortabletter (for eksempel Swim & Fun Klor WeekTab langsomklar tabletter), så dit byg selv-vildmarksbad ikke bliver en bakteriebombe. Det er dyrt at skifte vandet, så klortabletter er en fornuftig løsning mellem skiftene.

Huskeliste til din vildmarksmad

Har du styr på, hvordan du bygger dit vildmarksbad nu? Hvis du ikke fik det hele med, får du en opsummering her:

  • Start med at finde eller få hjælp til at lave en tegning over vildmarksbadet.
  • Du skal bruge brædder til bunden, gerne med fer og not, træ til sidestokke, træ til bænk og spændebånd.
  • Af tilbehør skal du blandt andet bruge en opvarmningskilde, for eksempel brændeovn som primær varmekilde og elektrisk poolvarmer som sekundær varmekilde.
  • Det er vigtigt at tænke på hygiejnen – du kan blandt andet bruge en rensepumpe og klortabletter.

Den nemme løsning – færdigbygget vildmarksbad

Er det en for stor og tidskrævende opgave med et “vildmarksbad byg selv” så kan du kan også vælge den nemme løsning og købe et vildmarsbad der er klar til at tage i brug med det samme. Se løsningen her.