Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas

Krydslinjelasere eller laser vaterpas, som de også kaldes, er et af de mest smarte stykker værktøj, du nogensinde kommer til at købe. Når først du har haft en krydslaser imellem hænderne, kan du med garanti ikke forstå, hvordan du tidligere har klaret dig uden. Glem alt om det gammeldags vaterpas, og tjek vores bud på de bedste krydslasere her.

Hver gang du skal sætte billeder op, tapetsere, montere hylder, reoler og skabe, så skal de hænge lige, ellers ses det med det samme. Det almindelige gammeldags vaterpas med libelle har i årevis klaret opgaven, men alligevel ikke 100 % præcist – og da slet ikke over større afstande. Det problem løser du med en krydslaser.

De første krydslasere og laser vaterpas var enormt dyre og lidt besværlige at anvende, men sådan er det ikke længere. Fra nogle få hundrede kroner kan du erhverve dig et måleinstrument, der er ganske udmærket til almindeligt hobbybrug. Hvis du har brug for en mere professionel udgave, er den en smule dyrere, men absolut stadig overkommelig i pris.

Relateret artikel: Se de bedste cirkellasere

7 tips til at vælge den rigtige krydslaser

Krydslasere har ikke mange funktioner, ud over det de er bygget til, men der er alligevel nogle ting, du skal være opmærksom på inden du køber:

  • Nøjagtighed – angives som plus/minus et antal mm målt over en given strækning
  • Dækning – hvor stort et område ønsker du, at laseren skal kunne dække/skyde over
  • Stander – er der stander med ben i prisen, eller er standeren et ekstra tilbehør?
  • Vandtæthed – hvis apparatet skal bruges udendørs, er vandtæthed en vigtig faktor
  • Laserfarve – laseren findes ofte som grøn eller rød. Grøn er lettest at se, men dyrest
  • Selvnivellering – laseren skal kunne indstille sig selv – også på lettere skævt underlag
  • Indendørs/udendørs – til udendørs brug skal laseren være stærkere for at kunne ses

Nu ved du, hvilke parametre der er vigtige at kigge efter, når du er på udkig efter en krydslaser. Krydslaseren sikrer korrekt opmåling og er et stykke værktøj, som enhver byg-selv-mand må eje.

Krydslaser test                                                           

De fleste af de kendte værktøjsbrands har krydslinjelasere og laser vaterpas i deres sortiment. I denne test har vi fokuseret på 10 forskellige modeller fra bl.a. Einhell, Bosch, Makita, Dewalt og Metabo.

Produkterne er listet efter pris. Vi starter med laserne til hobbybrug, som også er de billigste.

Einhell TC-LL 2

Bedst til prisen
Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Einhell TC LL 2 krydslaser test

Einhell TC-LL 2 er et godt valg til byg-selv-manden, der har brug for et måleapparat til indendørs brug.

Hvis du skal sætte fliser op og hænge billeder eller tapet 100 % lige, så er denne lille krydslaser et ideelt stykke værktøj.

Laseren er selvnivellerende og skal bruge 5 sekunder på at indstille sig selv – og den virker selv på skrånende underlag med op til 4 graders skævhed. Laseren skyder op til 8 m, hvilket er rigeligt i de fleste almindelige boliger.

Bosch UniversalLevel 3

Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Bosch UniversalLevel 3 laser vaterpas

Som på mange andre områder inden for værktøj er Bosch en stor udbyder af flere forskellige krydslasere til privat og professionelt brug.

Arbejdsområdet for UniversalLevel 3 er 10 m med en nøjagtighed på plus/minus 0,5 mm pr. m.

Afsæt let præcise mål på lofter, gulve og vægge med denne lille og praktiske krydslaser. En lodret laserlinje vises 90 grader på den vandrette linje og gør det nemt at afsætte vinkelrette mål.

Einhell TE-LL 360

Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Einhell TE LL 360 krydslaser

En lækker krydslaser med 360 graders laser fra Einhell. Med en rækkevidde på helt op til 20 m, er laseren velegnet til alle små og store byggeprojekter og indretningsopgaver.

Laseren kan fastholdes med det medfølgende højdejusterbare vægbeslag eller monteres på et egnet stativ eller trefod. Krydslaseren har indbygget ¼” gevind i bunden, som passer til mange standardstativer.

Laseren kan bruges på lettere skrånende underlag og advarer med alarm, hvis underlaget er for skævt.

Makita SK105DZ

Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Makita SK105DZ krydslaser test

Akku-lasermåler, der drives af et Makita 12V genopladeligt batteri (medfølger ikke). Den kan dele batteri med noget af dit andet Makita værktøj, så du slipper for at købe batteri med alt værktøjet.

Laserens rækkevidde er på 25 m, men kan udvides op til 80 m ved at bruge et lasermål. Laserhuset er IP54 stænktæt og støvtæt, hvilket gør apparatet ideelt til udendørsbrug og til brug på byggepladser og lignende steder.

Her får du en krydslaser til den professionelle håndværker eller den seriøse byg-selv-mand, der kun bruger det bedste værktøj.

Dewalt DW088CG

Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Dewalt DW088CG krydslaser

Krydslinjelaser i den velkendte Dewalt kvalitet. Laseren er selvnivellerende og har en meget stor nøjagtighed. Målenøjagtigheden svinger kun plus/minus 3,0 mm på en 10 m strækning.

Dewalt DW088CG har kun 2 knapper, hvilket giver en meget brugervenlig anvendelse. Laserstrålen er grøn, hvilket giver bedre synlighed – specielt ved udendørs anvendelse.

Laseren har integrerede magneter, der gør det let at placere den på metaloverflader. Ved ikke-magnetiske overflader kan du bruge det medfølgende vægbeslag, eller du kan montere krydslaseren på et stativ eller en trefod.

Bosch GCL 2-15 G Professional

Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Bosch GCL 2 15 G Professional laser vaterpas

Som navnet antyder, er GCL 2-15 G Professional en krydslaser, der særligt henvender sig til professionelle formål.

En grøn laserlinje – både vandret og lodret – sikrer bedst mulig synlighed. Også over lange afstande. Lodpunkterne er røde og giver en let afsætning af vinkelrette mål. Laseren er IP54 støv- og stænktæt og egner sig derfor til alle udendørs og indendørs formål. Måleren kan bruges i temperaturer fra -10 grader til + 50 grader.

Stanley Cross90 STHT77592

Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Stanley Cross90 STHT77592 krydslaser

Stanley er et af de andre velrenommerede selskaber, der laver krydslasere til professionelle og til kræsne hobbyfolk.

Som flere af de øvrige professionelle lasere har Stanley krydslinjelaseren grønne laserlinjer og en stor nøjagtighed. Du kan afsætte mål over 10 m med en afvigelse på kun 5 mm.

Stanley Cross90 har et arbejdsområde på op til 16 m. IP50 klassificeringen sikrer apparatet mod støv og snavs fra byggepladsen.

GeoFennel FLG 40

Bedste high-end
Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - GeoFennel FLG 40 laser vaterpas test

GeoFennel FLG 40 er en krydslinjelaser, der er IP54 beskyttet og derfor kan bruges både ude og inde. Rækkevidden er imponerende 40 m, og den grønne laserlinje er let aflæselig.

Laseren kan fastgøres på metal med integrerede magneter eller ved hjælp af et praktisk beslag. Efter opstilling indstiller laseren sig selv og er klar efter ganske få sekunder.

Laseren er indkapslet i et robust og stødsikkert kabinet, der gør GeoFennel meget velegnet til brug i byggeriet.

Metabo KLL 2-20 (606166000)

Test af de 9 bedste krydslasere / laser vaterpas - Metabo KLL 2 20 606166000 krydslaser

Metabo er endnu en krydslaser, der ligger i den professionelle ende. Laseren har en stor nøjagtighed og kan skyde op til 20 m indendørs.

Laseren kan bruges overalt og er let at opstille på gulvet, på trefod, med magnet på metaloverflader eller den kan fastgøres med metaløjer. Derudover har laseren integreret fod, der kan trækkes ud efter behov.

Et lille LED-display giver dig besked ved lav batteristand, så du kan genoplade batterierne i god tid.

Hvilken krydslaser / laser vaterpas skal du vælge?

De enkelte krydslinjelasere gør alle et godt stykke arbejde, og du skal vælge efter formål og behov. Til de almindelige hobbyopgaver i hjemmet, kan du sagtens vælge en krydslaser i den lave ende af prisskalaen.

Hvis du skal bruge laseren i professionel eller semiprofessionel sammenhæng, så bør du overveje en robust krydslaser med stor rækkevidde, høj nøjagtighed og eventuelt grønt lys, der er lettere at se over store afstande.

Hop højere op på siden, og tjek de enkelte lasere endnu engang. Når du er klar til at købe, hjælper vi dig videre til den webshop, der forhandler produktet.

Ofte stillede spørgsmål

Er laser vaterpas mere præcis end normalt vaterpas?

Et laser vaterpas er langt mere præcis, end det normale vaterpas (tømrervaterpasset). Et laser vaterpas har en præcision på 1/16 af en tomme (0.0625″) pr. 100 fod.

Er laser vaterpas pengene værd?

For både semi-seriøse og seriøse gør-det-selv folk, og professionelle, er laser vaterpas pengene værd. Den ekstra præcision og den tid du kan spare er alle pengene værd.

Redaktionen anbefaler også:

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst