Indkørsel – det skal du bruge

Drømmer du om en ny og flot indkørsel? Og kunne du godt tænke dig at lave den helt selv om muligt? Selvom det måske ikke lyder logisk, er det faktisk hurtigt at anlægge en ny og flot indkørsel, som ser pæn ud.

Det er dog vigtigt, at du før har prøvet kræfter med belægning eller er god til at lære, da der ellers hurtigt vil komme kørespor og andre ujævnheder i din indkørsel. 

Det er altid rart at kunne køre ind i en indkørsel, der ser pæn ud, og som matcher resten af huset. Endnu bedre er det naturligvis, når man har lavet den selv og lagt kræfter i at få den til at få huset til at fremstå endnu flottere, end hvad tilfældet er nu. 

Men hvordan gør man, og hvad skal man bruge? Det guider vi dig alt sammen til i artiklen her. 

Hvad skal man bruge til at lave en indkørsel? 

For at komme i gang med at lave en indkørsel, er det nødvendigt, at du har de rette materialer. Her kan du med fordel godt bruge en del tid og være nøjsom i dit valg, da det trods alt er noget, du skal kigge på i mange år frem – det kan derfor ikke betale sig at spare, hvis det er det, der gør, at du bliver tilfreds, hver gang du kører op i indkørslen. 

Du skal også sørge for at beslutte dig for, om du ønsker en indkørsel med grus, eller om du ønsker en med fliser. Langt de fleste vælger fliser (i hvert fald i byområde), da det giver et ret pænt udseende.

Der er desuden også meget arbejde i grus, da det skal rives løbende for at forblive pænt. 

Hvordan lægger man fliser til en indkørsel? 

Inden du går i gang med at lægge de fliser, du har besluttet dig for, er det en god ide først at gå i gang med lidt grusarbejde. Med det menes, at du får lagt bundsikringsgrus, stabilgrus og afrettergrus, som du får stampet med en jordloppe. Det sikrer, at du ikke får fliser, der hælder skævt, eller som over tid skaber kørespor. Det er ikke særlig pænt og tager tid at rette op på – så det er meget fornuftigt, at du bruger god tid på at få lagt grus ud. 

Herefter kan du gå i gang med at lægge de fliser, som du har valgt til indkørslen. Hvordan fliserne lægges bedst er afhængigt af, hvilken type du har valgt. Læs derfor godt op på den type af flise eller sten, som du har valgt at gå med, da det som regel betaler sig og giver et solidt resultat i sidste ende. 

Relateret artikel: Byg selv hegn

Når du vælger fliser til din indkørsel, er det vigtigt, at du sørger for at lave kantsikring. Er der ikke kantsikring, vil de yderste sten ikke kunne holdes på plads. Bilens vægt vil derfor skubbe stenene ud til siderne. Vær derfor meget opmærksom på at gøre dette, hvis du gerne vil undgå at skulle lave det hele om.

Husk at slutte af med at lægge fugesand ud. Det kan godt tage nogle dage at få fyldt alle huller op. Hold også gerne løbende øje, da luften over tid får fugesandet til at synke. 

Hvad koster det at lave en indkørsel? 

Det er meget forskelligt, hvad det koster at lave en indkørsel. For det er meget baseret på, hvilken type af indkørsel du gerne vil lave, hvilke materialer den skal bestå af samt hvor stor, den skal være. Der er derfor rigtig mange faktorer, der spiller ind på, hvad det koster at lave en indkørsel. 

Laver du den selv, er det naturligvis billigere, end hvis du får brug for hjælp udefra. For her sparer du lønnen til en håndværker. For at få den endelige pris er det derfor en god ide at gå til dit lokale byggemarked og se, hvad de tager for de enkelte materialer. Så kan du nemmere udregne, hvad udgifterne bliver. 

Indhent 3 tilbud, hvis du har brug for en hjælpende hånd 

Det er bestemt ikke nogen nem disciplin at kaste sig ud i at lægge en indkørsel. Heller ikke som inkarneret gør det selv-mand. Derfor er det også helt okay at erkende, at opgaven bliver for stor og der derfor er brug for hjælp udefra fra en dygtig håndværker.

Har du brug for hjælp, kan du indhente 3 tilbud gennem en tilbudstjeneste som denne. Herfra modtager du så tre tilbud, som du kan vælge at gå videre med eller ej – så skal du ikke bruge tid på at ringe eller skrive rundt for at få det bedst mulige tilbud. Det er altid godt med 3 tilbud på hånden, da du dermed får et indblik i priserne og ikke kommer til at sige ja til noget, der er for dyrt.