Test af de 6 bedste bordrundsave

En bordrundsav er et virkelig godt stykke værktøj, som en rigtig byg-selv-mand kan bruge til mange forskellige tømrer- og snedkeropgaver. Mange ejer allerede en håndrundsav, som også er et fremragende stykke værktøj. Men med bordrundsaven opnår du en række fordele, som håndrundsaven ikke kan tilbyde. Se vores bud på 6 af de bedste bordrundsave der findes på markedet i øjeblikket.

Forskellen på en håndrundsav og en bordrundsav er, at bordrundsaven er en stationær maskine, mens håndrundsaven er mere mobil. Den stationære rundsav er indbygget i et bord hvilket bevirker, at du får en meget stabil maskine at arbejde ved. Bordrundsaven er dog ikke mere stationær, end du let kan flytte den rundt.

Med bordrundsaven får du langt lettere ved at lave præcise snit, og du kan skære alt fra tynde lister til tykke bordplader. Bordrundsaven er ofte et overset stykke værktøj. Men som ægte byg-selv-mand, bør den være en fast del af dit værktøjssortiment. For dem med en bordrundsav får flottere snit, og kan løse præcisionsopgaverne meget pænere.

7 tips til at vælge den rigtige bordrundsav

Der er flere ting, der gør sig gældende, når du skal købe bordrundsav. Du skal bl.a. være opmærksom på:

  • Motorkraft – Høj effekt giver mulighed for at skære større og tykkere emner
  • Bordets størrelse – Et stort bord giver mulighed for at skære større plader
  • Stander – Er der stander med ben med i prisen, eller skal standeren tilkøbes?
  • Skæredybde – Den maksimale tykkelse på det, der kan skæres på saven
  • Vægt – Kan have betydning i de tilfælde, hvor du ofte skal flytte saven rundt
  • Støvsugertilslutning – Giver mulighed for at suge savsmuld og støv væk
  • 230 V eller batteri – Batteridrift gør dig uafhængig af stik og ledninger

Du har sikkert allerede fået indtryk af bordrundsavens mange muligheder. Brug den, når der skal flækkes brædder, skæres lister i præcis bredde, tilskæres plader og meget mere.

Bordrundsav test

De fleste af de kendte værktøjsbrands har bordrundsave i deres sortiment. I denne test har vi fokuseret på 6 forskellige modeller fra Einhell, Bosch, Ryobi, Makita, Dewalt og Metabo.

Maskinerne er listet efter pris, hvor vi starter med de mest prisvenlige modeller.

Einhell TC-TS 820

Bedst i test
Test af de 6 bedste bordrundsave - Einhell TC TS 820 800W bordrundsav

Specifikationer

Driftseffekt: 800 W
Omdrejningstal: 2950 omdr./min.
Snithøjde 45°: 35 mm
Snithøjde 90°: 45 mm
Bordstørrelse: 500 x 335 mm
Længde: 515 mm
Bredde: 355 mm
Højde: 285 mm
Vægt: 10,65 kg

Einhell TC-TS 820 er en prisvenlig bordrundsav med en effekt på 800 W. Arbejdsbordets størrelse er 500 x 335 mm, hvilket gør bordrundsaven velegnet til at skære lister, brædder og mindre plader.

Denne bordrundsav har en vægt på lige over 10 kilo, hvilket gør den let at flytte. Det betyder, at du hele tiden kan have rundsaven i nærheden, hvis du f.eks. går, og sætter plankeværke eller hegn op, og har brug for at skære brædder i forskellige bredde.

Savklingen kan vinkles mellem 0 og 45 grader, hvilket gør det muligt at skære præcise skrå snit.

Spaltekniven, der er monteret bag klingen, sørger for at brædderne ikke ”klemmer” om klingen, og giver dermed større sikkerhed, når du benytter maskinen.

PRIS
 

 

499,-

 

561,-

 

599,-

 

Bosch AdvancedTableCut 52

Test af de 6 bedste bordrundsave - Bosch AdvancedTableCut 52 bordrundsav

Specifikationer

Driftseffekt: 550 W
Omdrejningstal: 8200 omdr./min.
Snithøjde 45°: 35 mm
Snithøjde 90°: 52 mm
Længde: 637 mm
Bredde: 435 mm
Højde: 246 mm
Vægt: 8,5 kg

Bosch har altid været garant for godt kvalitetsværktøj, og Bosch AdvancedTableCut 52, er ingen undtagelse. Denne maskine er ikke en traditionel bordrundsav, da den har skæreklinger i stedet for en rundsavsklinge. Savens funktioner, og brugen af maskinen er dog ganske, som du kender det fra almindelige bordrundsave.

Her får du en ultrakompakt sav, der egner sig perfekt til at flytte rundt på byggepladsen. Saven vejer kun 8,5 kilo, og det smarte håndtag på siden af maskinen gør den let at bære den rundt. Den begrænsede størrelse gør rundsaven let at gemme af vejen, så den ikke fylder unødigt i skuret eller i værkstedet.

Denne lille bordsav opfylder de fleste behov for mindre skæreopgaver i træ og kunststofmaterialer. Det er muligt at lave både lodrette og vandrette geringssnit, hvilket åbner endnu flere muligheder med Bosch AdvancedTableCut 52.

En smart trækfunktion beskytter fingre og hænder, mens du arbejder med saven.

PRIS
 

 

1.899,-

 

1.938,-

 

2.000,-

 

Ryobi RTS1800S-G

Test af de 6 bedste bordrundsave - Ryobi Bordrundsav RTS1800S G

Specifikationer

Driftseffekt: 1800 W
Omdrejningstal: 4500 omdr./min.
Snithøjde 45°: 55 mm
Snithøjde 90°: 80 mm
Vægt: 24,3 kg

Ryobi RTS1800S-G har en meget kraftig motor på hele 1800 W. Den kraftfulde bordrundsav gør det muligt at bearbejde ekstra tykke plader og brædder, uden at rundsaven ”brokker” sig.

Saven kan indstilles til at skære i forskellig højde, hvilket er en fordel, hvis du skal lægge et snit, der ikke går hele vejen igennem emnet, der skæres i. Her er ligeledes mulighed for smigskæring i helt præcise vinkler.

Til Ryobi RTS1800S-G følger der et foldbart stativ i støbt aluminium med. Bordet kan let foldes ud, så du altid har et sikkert og stabilt stativ til saven.

PRIS
 

 

2.407,-

 

2.799,-

 

Makita MLT100NX

Test af de 6 bedste bordrundsave - Makita bordrundsav 1500W

Specifikationer

Driftseffekt: 1500 W
Omdrejningstal: 4300 omdr./min.
Snithøjde 45°: 64 mm
Snithøjde 90°: 93 mm
Længde: 726 mm
Bredde: 984 mm
Højde: 473 mm
Vægt: 35,1 kg

MLT100NX bordrundsaven fra Makita er en maskine til både professionelt brug og til hobbybrug for den kvalitetsbevidste byg-selv-mand.

Bordrundsaven har en effekt på 1500 W. og en skæredybde på helt op til 91 mm ved almindelig skæring og op til 63 mm, hvis du vælger at skære i en vinkel på 45 grader.

Bordrundsaven leveres med et sammenklappeligt transportbord. Bordet har hjul, hvilket letter arbejdet med at flytte saven fra sted til sted.

Maskinen har et glidende sideland der gør det lettere at lægge flotte og meget præcise savsnit.

PRIS
 

 

4.136,-

 

4.321,-

 

4.552,-

 

Metabo TS 254

Test af de 6 bedste bordrundsave - Metabo TS 254 bordrundsav

Specifikationer

Driftseffekt: 1500 W
Omdrejningstal: 4300 omdr./min.
Snithøjde 45°: 64 mm
Snithøjde 90°: 93 mm
Længde: 726 mm
Bredde: 984 mm
Højde: 473 mm
Vægt: 35,1 kg

Metabo bordrundsav på hele 2.000 W er tiltænkt den professionelle håndværker og den seriøse byg-selv-mand, der ikke ønsker at gå ned på udstyr.

Maskinen har indbygget understel, der kan klappes ud på få sekunder. Det integrerede stel gør det nemt og stille rundsaven op, så du kan komme i gang med arbejdet straks.

Når maskinen skal flyttes, skal du blot klappe stellet sammen, og trække den afsted på de massive gummidæk.

Metabo har gjort ekstra meget ud af sikkerheden, og rundsaven har bl.a. motorbremse, der stopper savklingens rotation på kun 3 sekunder. Den indbyggede genstartsikring forhindrer, at saven går i gang af sig selv efter strømafbrydelse.

Den kraftige maskine kan skære brædde- og pladetykkelser på op til 87 mm, og klingen kan vinkles helt ned til 46,5 grader.

En særlig lynfiksering af bordrundsavens lad gør det både lettere og hurtigere at indstille maskinen til de forskellige skæreopgaver.

PRIS
 

 

4.526,-

 

4.595,-

 

4.598,-

 

5.349,-

 

6.498,-

 

Dewalt DCS7485n 54v Xr

Test af de 6 bedste bordrundsave - Dewalt Dcs7485n 54v Xr bordrundsav

Specifikationer

Batteri: 54v
Omdrejningstal: 5800 omdr./min.
Snithøjde 45°: 45 mm
Snithøjde 90°: 65 mm
Længde: 605 mm
Bredde: 605 mm
Højde: 330 mm
Vægt: 22 kg

Dewalt DCS7485n 54v Xr er testens eneste batteridrevne bordrundsav. For få år siden var det utænkeligt, at en rundsav kunne køre på batteri. Men nu kan du blive helt trådløs. Den teknologiske udvikling på batteriområdet, gør det nu muligt at fremstille bordrundsave, der gør dig uafhængig af stikkontakten.

Maskinen har en kraftig 54 V motor, som sikrer, at der er power nok til selv meget krævende opgaver. Skæredybden på 65 mm gør det muligt at skære de fleste tykkelser af forskellige materialer.

Saven har ekstra store og tydelige skalaer, hvilket øger brugervenligheden, og gør indstillingen af saven lettere.

Denne bordrundsav er for dig, der har brug for at arbejde uden at tænke på adgang til strøm, og som ønsker en bordrundsav i virkelig høj klasse.

PRIS
 

 

5.699,-

 

Læs også: De bedste drejebænke til hobbybrug

Hvilken bordrundsav skal du vælge?

Nu er du klædt bedre på til at vælge den rette bordrundsav i forhold til dine behov. Vi har udvalgt de maskiner, som vi mener er de bedste på markedet til byg-selv-folket i øjeblikket.

Alle de viste bordrundsave er af høj kvalitet, så det er dine egne krav til rundsaven, der skal afgøre valget.

Rul op på siden, og tjek funktioner og priser endnu engang. Så finder du nemt den rette model hos en af de webshops, vi samarbejder med.

Når du bestiller din bordrundsav, så husk også at købe sikkerhedsbriller og høreværn med.

Andre test vi har lavet af populært værktøj til byg-selv manden: boremaskine, rystepudser, gipsskruemaskine og stiksav.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst