Byg Selv Shelter

Sheltere bliver mere og mere udbredte i Danmark. Der er efterhånden ikke ét naturområde, hvor du ikke kan finde en shelter at overnatte i. Normalt er der plads til omkring 4-6 personer i de sheltere, du finder i naturen, men størrelsen varierer. Se vores guide til shelter byg selv her.

Det er dog ikke kun i skovene, du finder sheltere – de er i dén grad også rykket ind i de danske haver. Med en shelter i haven er du sikret hygge og lejrstemning henover sommeren. Isolerer du den, kan du endda overnatte i den i de kolde vintermåneder også.

Du kan nemt bygge en shelter i baghaven. Et byg selv shelter kræver dog, at du har hænderne skruet ordentligt på. Hvis du ikke har de fornødne håndværksmæssige evner, er et samlesæt en oplagt mulighed.

Hvad koster det at bygge en shelter?

En byg selv shelter er let og relativt hurtig at bygge – og så behøver det ikke engang at koste alverden. Hvor meget, din shelter kommer til at koste, afhænger af, hvor stor den skal være, hvilke materialer du bygger den af, og hvorvidt vælger at konstruere et tag og isolere den i bunden.

Når du skal i gang med din byg selv-shelter, har du forskellige valgmuligheder; du kan bygge den fra bunden, købe et samlesæt eller finde en færdiglavet shelter, der blot skal monteres. Dit valg bør afhænge af dine håndværksmæssige evner.

Shelter byggesæt: 3 forskellige samlesæt

Den nemmeste løsning, når du skal bygge en shelter i din have, er at købe et samlesæt. Du kan få billige samlesæt, hvor du får alt leveret. Der medfølger en nem samlevejledning, som du blot skal følge, når du skal bygge din shelter.

Typisk tager det omkring 1-2 dage at bygge din nye shelter, hvis du køber et samlesæt.

1. Gardenpro shelter i lærketræ (5 m2)

Byg Selv Shelter - byg selv shelter i lærketræ

Et Gardenpro-shelter i lærketræ på 5 m2 er et godt valg til dig, der ønsker en mindre shelter til baghaven, hvor du kan overnatte med ungerne – eller bare bruge, når du trænger til at sove under åben himmel. Du skal selv skære delene til.

2. Gardenpro shelter i lærketræ (7,5 m2)

Byg Selv Shelter - byg selv shelter i lærketræ

Hvis modellen ovenover ikke er stort nok, findes der en større model: Gardenpro shelter i lærketræ på 7,5 m2. Denne model er lidt dyrere, men er også tilsvarende større, så der er plads til flere personer i shelteret.

Dette er et oplagt shelter til børnefamilier og folk der elsker at overnatte i det fri.

3. Plus shelter i fyrretræ (3,57 m2)

Byg Selv Shelter - plus shelter byg selv samlesæt

Ønsker du en mere lukket shelter, der skærmer for vind og vejr, er en Plus Shelter i ubehandlet fyrretræ på 3,57 m2 et oplagt valg. Denne model er anderledes end de to forrige, da den er bygget af fyrretræ og har en anderledes tagkonstruktion.

Leveres inklusiv beslag og skruer, og plankerne er skåret til, så du kan have din shelter klar i løbet af én dag. Der følger naturligvis en manual med til byggesættet, som er nem og overskuelig at følge.

Til din byg selv shelter skal du bl.a. bruge:

Træbeskyttelse og tagkonstruktion

Det er en god idé at efterbehandle shelteren med træbeskyttelse, når den er bygget, så du sikrer, at den er modstandsdygtig overfor vind og vejr. Det er nødvendigt, hvis du ønsker, at din shelter skal holde i mange år.

Herudover skal du selv lægge tagpap, selvom du købet et shelter-samlesæt, da det ikke medfølger. Du kan købe tagpap her. Du bør overveje at lægge to lag, hvis du vil sikre dig, at shelteren holder tæt, når det regner.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst