De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste

Skærebukser er en vigtig del af sikkerhedsbeklædningen, når du arbejder med kædesav. Uanset om du er professionel skovarbejder, eller om du skal skære noget træ til brændeovnen, så skal sikkerheden være i top – og her kommer skærebukser eller sikkerhedsbukser, som de også kaldes, ind i billedet.

Et øjebliks uopmærksomhed er nok til, at du kan komme galt afsted med motorsaven. Hvis du færdes i skoven, er skovbunden ofte glat og fyldt med rødder. Hvis du glider eller snubler over en rod, beskytter skærebukserne dine ben mod kædesavens skarpe tænder.

Hvis uheldet er ude, vil du sætte stor pris på, at du har husket at tage beskyttelsesbukserne på. Moderne skærebukser er behagelige at bære, og du kan vælge mellem almindelige busker og overalls. Fordelen ved overalls er, at de også beskytter siderne og en stor del af overkroppen.

Vi har fundet et udvalg af forskellige skærebukser til dig her. Læs med, og find ud af, hvordan du finder de skærebukser, der er de rigtige til dig.

Hvordan virker skærebukser?

De skærebukser, som vi viser dig her, er alle klasse 1 sikkerhedsbukser. Det betyder, at bukserne beskytter benene mod håndholdte kædesave, der kører med en hastighed på op til 20 meter i sekundet.

Bukserne består at flere forskellige lag, og det er i disse lag, der ydes beskyttelse. Det yderste lag er på de fleste skærebukser et vand- og smudsafvisende lag, som du kender det fra andre typer arbejdsbukser.

Det inderste lag er lavet af blødt og åndbart materiale, som føles behageligt mod huden. Imellem disse to lag ligger der flere andre lag, som består af vævet stof med lange tråde.

Hvis du er uheldig, at kædesaven rammer sikkerhedsbukserne, vil kæden skære igennem det yderste lag stof, men når kæden får fat i de lange, løst vævede tråde, vil trådene sno sig om savens drivhjul, hvorved kæden stopper med det samme.

Skærebukser er ikke en 100 procent garanti for, at du ikke kan komme til skade med kædesaven, men de vil hjælpe til, at du reducerer skadernes omfang betragteligt.

Skærebukser eller skæreoveralls?

Skærebukser findes som nævnt som almindelige bukser og som overalls. Om du vælger den ene eller den anden model, betyder ikke så meget for sikkerheden, men er mest af alt en smagssag.

Overalls gør det lettere at holde bukserne oppe, og de beskytter bedre mod kulde og træk i ryg og lænd. Når du arbejder i skoven, har du ofte mange forskellige arbejdsstillinger, og her vil overalls holde godt sammen på tøjet.

Om sommeren kan det blive for varmt at arbejde i overalls, og her kan du med fordel skifte til almindelige skærebukser. Flere af bukserne har en lettere forhøjet ryg, så de på den måde er med at yde ekstra beskyttelse mod vind og vejr.

7 forskellige sikkerheds- og skærebukser

Her har vi samlet et udvalg af 7 forskellige skærebukser og skæreoveralls. Modellerne findes i flere kvaliteter og prisklasser, men de yder alle en god beskyttelse mod skader.

Vi har delt listen op, så vi starter med at vise dig de billige skærebukser, mens vi slutter af med de lidt dyrere sikkerhedsbusker, som fortrinsvis er til professionelt brug.

Texas skærebukser

 • Type: Overalls
 • Farve: Antracitgrå
 • Antal lag: 9
 • Opbevaringslommer: Nej
De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste - Texas Bukser

Du kender sikkert Texas som producent af kædesave og andre redskaber til hus og have og ikke mindst af professionelle maskiner og arbejdsredskaber. Texas har også et bredt udvalg af sikkerhedsudstyr, og bl.a. har de også skæreoveralls.

Sikkerhedsbukserne fra Texas er i en god og lækker kvalitet. Bukserne har 9 lag materiale og er klasse 1 godkendte. Der er justerbare skulderstropper, der sikrer, at bukserne sidder perfekt, og at de ikke glider ned under arbejdet.

Hvis du leder efter skæreoveralls i god kvalitet og til en god pris, så kunne Texas skærebukser være et godt forslag til dig.

PRISER FRA
 

 

649,-

 

649,-

 

600,-

 

SIP BasePro skæreoveralls

 • Type: Overalls
 • Farve: Antracit grå/orange
 • Antal lag: 6
 • Opbevaringslommer: Ja
De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste - SIP BasePro skaereoveralls

SIP BasePro er skæreoveralls med flere praktiske lommer og funktionelle detaljer. Der er almindelige forlommer i bukserne og en praktisk brystlomme. Derudover er der lommer på siden af bukserne til tommestok, skruetrækker eller lignende.

Selerne kan justeres, så de får den rette længde, og buksernes livvidde er variabel qua en elastik i linningen, så du opnår den bedste og mest behagelige pasform.

SIP BasePro er lækre arbejdsbukser, der er fremstillet i 65 % polyester og 35 % bomuld. Det giver et materiale, der er åndbart, og som samtidig har en vand- og smudsafvisende overflade. Et par lækre bukser til gør-det-selv-manden og -kvinden, der elsker at arbejde i skoven.

PRISER FRA
 

 

586,-

 

SIP BasePro skærebukser

 • Type: Bukser
 • Farve: Antracit grå med orange mærker
 • Antal lag: 6
 • Opbevaringslommer: Ja
De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste - SIP BasePro

Hvis du ikke bryder dig om at gå med overalls, så findes SIP BasePro også som almindelige bukser. Her slipper du for at have smæk og seler, hvilket kan være mere behageligt på de meget varme sommerdage.

Du bevarer buksernes øvrige funktionelle detaljer, som praktiske sidelommer og lomme til tommestok. På trods af at bukserne har 6 lag materiale, føles de lette at bære, og materiales sammensætning, gør det let for huden at ånde.

Skærebukserne er behagelige at have på, og især den variable livvidde er komfortabel under arbejdet. Elastikken bag på bukserne gør, at de ikke strammer, selv når du bukker dig ned eller ligger på knæ.

PRISER FRA
 

 

756,-

 

Ocean skæreoveralls

 • Type: Bukser
 • Farve: Grøn med orange detaljer
 • Antal lag: 9
 • Opbevaringslommer: Ja
De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste - Ocean Saw Hinge Pants

Ocean Skæreoveralls er sikkerhedsbukser med 9 lags skæreindlæg på forsiden. Det beskyttende skæreindlæg er nok til at stoppe en kædesav, der kører med en hastighed på 20 m/s.

Ocean 99-S1 er stærke sikkerhedsoveralls, der yder en væsentlig beskyttelse, og som kan reducere skader som følge af uheld med motorsaven betragteligt.

Disse overalls er fremstillet i et materiale, der består af både polyester og bomuld, og bukser er derfor behagelige at bære, også når du sveder. Bukserne har mange praktiske lommer, og der er lynlås og velcro i buksebenene, så vidden på buksebenet hurtigt og let kan tilpasses.

PRISER FRA
 

 

919,-

 

Oregon skærebukser

 • Type: Bukser
 • Farve: Antracit grå med orange detaljer
 • Antal lag: 5
 • Opbevaringslommer: Ja
De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste - Oregon Yukon Skaerebukser

Med disse Oregon skærebukser får du en god kombination af almindelige bukser og overalls, men uden smæk på maven. Der går et bredt stykke stof op langs ryggen, som beskytter mod træk og kulde. På forsiden er der almindelige seler, som gør det let at holde bukserne oppe, selv når du ligger på knæ eller bukker dig ned.

Bukserne har to store lommer på forsiden og en stor lomme bagpå, som er sikret med velcrolukning. Materialet har tovejs stræk, som gør dem behagelige at bære i alle situationer.

Sikkerhedsbukserne er fremstillet i 5 lag, hvilket giver en vægt på 1.050 g ved størrelse medium. Her får du et par rigtig behagelige skærebukser, der har en klasse 1 godkendelse.

PRISER FRA
 

 

999,-

 

Portwest Oak skærebukser

 • Type: Bukser
 • Farve: Antracit grå/orange
 • Antal lag: 9
 • Opbevaringslommer: Ja
De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste - Portwest Oak skaerebukser

Portwest Oak skærebukser er fremstillet med henblik på professionelt brug i skoven. Her får du et par kædesavs skærebukser med mange lækre detaljer, som yder en god sikkerhed mod den skarpe kædesav.

Bukserne er designet med 9 lag beskyttelse på forsiden af benene. Pasformen er god og behagelig, og med elastik i bukselinningen er der ikke noget, der strammer, selv i de mere krævende arbejdsstillinger.

Bukserne er vandtætte og smudsafvisende, hvilket gør dem velegnede til alle, der er ude i alt slags vejr. Der er stropper til bælte, og store praktiske lommer til opbevaring.

PRISER FRA
 

 

1.139,-

 

Blåkläder Hi-Vis skærebukser

 • Type: Bukser
 • Farve: Blå og gule
 • Antal lag: 6
 • Opbevaringslommer: Ja
De 7 skærebukser, som vi mener, er de bedste - Blaaklader Hi Vis skaerebukser

De sidste sikkerhedsbukser, vi har valgt at tage med i præsentationen, er til den krævende bruger, der har brug for gode og slidstærke arbejdsbukser med effektivt benværn.

BlåKläder Hi-Vis skærebukser er fremstillet i vandafvisende materiale, og de har en flot kombination af gule og blå farver, der er lette at få øje på i terrænet. Der er tillige brede reflekser på buksebenene, som let kan ses i mørke.

Bukserne har et let forlænget rygstykke, der beskytter det nederste af ryggen mod blæst og kulde. Dette er skærebukser i klasse 1, som har 6 lag beskyttende materiale på benene.

PRISER FRA
 

 

1.689,-

 

Relateret: De bedste sikkerhedssko

Indkøbsguide – hvilke skærebukser skal du vælge?

Når du skal beslutte dig for, hvilke skærebukser der er de rigtige for dig, så er der nogle ting, som du med fordel kan have i tankerne.

Model

Vi har allerede været inde på fordelene ved almindelige bukser kontra overalls. Det er ofte en smagssag, hvilken model du foretrækker, blot du er bevidst om at begge muligheder findes.

Ventilation og åndbarhed

Når du arbejder, skal huden kunne ånde i bukserne, også selv om du arbejder hårdt, og kommer til at svede. En kombination af polyester og bomuld giver både åndbarhed og høj slidstyrke.

Stropper til at stramme ben og talje

Flere modeller har mulighed for at spænde buksebenene ind med velcro eller stropper. Det har bl.a. den fordel, at du ikke får fyldt dine sko med savsmuld. Hvad der er endnu vigtigere er, at stropperne sikrer mod at bukserne glider op, og du undgår, at områder på benene blottes og ikke er beskyttet efter hensigten.

Lommer til opbevaring

Et par arbejdsbukser kan næsten ikke have for mange lommer. Store lommer til opbevaring er superpraktisk, og de kan bruges til alt fra arbejdspapirer til små snacks. Nogle skærebukser har lomme til tommestok, hvis du har brug for det.

Farver og reflekser

Buksernes farve er ikke kun beregnet til at få dem til at se smarte ud. I mange tilfælde vil det være praktisk, hvis bukserne har en farve, der er let at få øje på, så dine kollegaer hurtigt kan se, hvor du befinder dig.

Flere modeller er forsynet med reflekser, så du har endnu større chance for at blive set i mørke.

Fordele ved at købe skærebukser online

Nu håber vi, at du har fået de tips, du skal bruge, for at du kan vælge de skærebukser, der passer bedst til dig og til dine arbejdsopgaver. Ved at klikke på knappen ud for de enkelte skærebukser, kan du gå direkte til forhandleren, og bestille bukserne med det samme.

Der er mange fordele ved at købe skærebukser online. Her finder du bl.a. et langt større udvalg, end du ser i de fysiske butikker. Når du shopper online, er du ikke begrænset af åbningstider, der er aldrig kø, og webshoppen giver dig minimum 14 dages returret, hvis du er uheldig, at bukserne ikke passer.

Læs også: Bedste hækkeklipper

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst