Test af de 8 bedste excenterslibere

En excentersliber kan bruges til et stort set alle slibeopgaver, og egner sig derfor godt til byg selv-manden, der ønsker at klare opgaverne selv. Du kan slibe på mange forskellige materialer og overflader, og den runde slibeskive sikrer, at maskinen ikke efterlader slibestreger. Her har vi samlet et udsnit af de excenterslibere, som vi mener, er nogle af de bedste på markedet lige nu. Læs med, og find din excentersliber i dag!

Med en excentersliber klarer du let slibningen af træbordplader, vinduesplader, havemøbler, døre, vinduesrammer og meget andet. Excentersliberen egner sig også godt til slibning på plast og metal f.eks. på havelåger, biler og andre hårde overflader.

Excentersliberen er en alsidig maskine der ikke blot kan slibe. Den kan nemlig også bruges til polering, f.eks. på lakerede overflader. Som f.eks. din bil.

5 tips til at vælge den rigtige excentersliber

Når du skal vælge den bedste excentersliber, er der flere ting, der gør sig gældende. Du skal bl.a. være opmærksom på disse specifikationer og features:

  • Effekt – Høj effekt er bedre til de større og mere krævende slibeopgaver
  • Skivens størrelse – Maskiner med stor slibeskive er bedst til store flader
  • Vægt – Vægten kan have betydning, hvis du f.eks. sliber over hovedhøjde
  • Støvpose – Støvposen opsamler meget af slibestøvet, så det ikke spredes
  • Akku / strøm – Vælg mellem en batteridrevet, eller en model til 230 V

Det er de vigtigste parametre, du skal høje øje med, når du skal vælge excentersliber. Og med slibemaskinens mange muligheder er der god grund til at anskaffe dig en. For den kan bruges til langt mere i hverdagen, end du måske lige kan forestille dig nu.

Læs beskrivelsen af de enkelte modeller som vi præsenterer herunder, og køb den, der passer bedst til dig og dine opgaver.

Excentersliber test

Excenterslibere findes i et bredt udvalg, lige fra den lille hobbymaskine til det mere robuste og professionelle stykke værktøj. I denne præsentation har vi fokuseret på 8 forskellige modeller fra Black & Decker, Einhell, Metabo, Bosch, Makita og Dewalt.

Excenterslibere findes i alle prisklasser, og her har vi valgt at vise dig de billigste først.

Black & Decker Excentersliber BEW210

Bedst til prisen
Test af de 8 bedste excenterslibere - Black Decker Excentersliber BEW210 test

Specifikationer

Driftseffekt: 230 W
Omdrejningstal ubelastet: 0 -13.000 o./min.
Slibebevægelse: 2 mm
Slibesål: Ø125 mm
Vægt: 1.38 kg

Her får du en lille og handy excentersliber til 230 V strømtilslutning, der klarer de mest almindelige slibeopgaver i hjemmet.

Slibeskiven har en diameter på 125 mm, og sandpapiret fastgøres let på skivens velcrooverflade. Den lille slibeskive er særdeles velegnet til at slibe mindre emner, hvor den let kan komme ind i alle kroge og rundt på alle kurvede overflader.

Brug Black & Decker BEW210 til at fjerne gammel maling og lak, til at slibe spartlede overflader som skal klargøres til maling og meget mere.

PRIS
 

 

249,-

 

249,-

 

250,-

 

Einhell Excentersliber TE-RS 40 E

Test af de 8 bedste excenterslibere - Einhell TE RS 40 E excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 400 W
Omdrejningstal ubelastet: 12.000 -24.000 o./min.
Slibebevægelse: 2,5 mm
Slibesål: Ø125 mm
Vægt: 1.9 kg

Denne eldrevne excentersliber fra Einhell har en kraftig 400 W motor, der giver masser af kræfter til alle almindelige slibeopgaver i hus og have.

Slibemaskinen har et ekstra greb, så du kan holde fast med begge hænder, og dermed lettere styre maskinen, og opnå et flottere resultat og en bedre arbejdsstilling.

Du kan justere maskinens hastighed, så du kan tilpasse hastigheden efter slibeopgaven. Hvis der virkelig skal slibes i bund, er høj hastighed effektivt, mens en lavere hastighed foretrækkes, når der skal slibes mere forsigtigt.

PRIS
 

 

439,-

 

443,-

 

450,-

 

486,-

 

Metabo Excentersliber FSX 200 Intec

Test af de 8 bedste excenterslibere - Metabo FSX 200 intec

Specifikationer

Driftseffekt: 240 W
Omdrejningstal ubelastet: 11.000 o./min.
Slibebevægelse: 2,7 mm
Slibesål: Ø125 mm
Vægt: 1.3 kg

Metabo er kendt for at levere værktøj i høj kvalitet, og her har du muligheden for at erhverve dig en lækker og handy excentersliber til en rigtig god pris.

Værktøjet skal altid afstemmes efter den aktuelle opgave, og størst er ikke altid bedst. Den lille Metabo excentersliberer skal tilsluttes strøm. Den vejer kun 1,3 kilo, og kan derfor nemt betjenes med én hånd. FSX 200 er derfor perfekt til små slibeopgaver på f.eks. vinduer, havemøbler og lignende, hvor de store excenterslibere ikke er egnede.

Slibeskivens diameter er på 125 mm, og støvet fra skiven suges effektivt ind i maskinens støvsamlekassette.

PRIS
 

 

442,-

 

551,-

 

619,-

 

Bosch Excentersliber PEX 300 AE

Test af de 8 bedste excenterslibere - Bosch PEX 300 AE Excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 270 W
Omdrejningstal ubelastet: 4.000 – 24.000 o./min.
Slibebevægelse: 2,5 mm
Slibesål: Ø125 mm
Vægt: 1.5 kg

Bosch PEX 300 AE er en eldrevet excentersliber i høj kvalitet, der prismæssigt ligger midt i feltet, og som opfylder kravene til selv den mest kvalitetsbevidste byg selv-mand.

Maskinen er let og vejer kun 1,5 kilo. Den lave vægt gør det let at arbejde med slibningen i længere tid, og i forskellige højder, uden at du bliver træt i armene. Excentersliberen kan betjenes med både en og to hænder, hvilket gør betjeningen lettere og præcisionen større.

Slibeskivens størrelse er 125 mm, og skivens hastighed kan reguleres, så den passer til opgaven.

PRIS
 

 

539,-

 

549,-

 

604,-

 

707,-

 

919,-

 

Makita Excentersliber DBO180Z Solo

Bedste trådløse
Test af de 8 bedste excenterslibere - Makita DB0180Z Excentersliber test

Specifikationer

Batteri: 18 V
Omdrejningstal ubelastet: 7.000 – 11.000 o./min.
Slibebevægelse: 2,8 mm
Slibesål: Ø125 mm
Vægt: 1.7 kg

Med Makita Solo får du muligheden for at arbejde trådløst. Excentersliberen er batteridrevet, og du får derfor større bevægelsesfrihed, når du arbejder med slibemaskinen (bemærk at batteri ikke medfølger).

Denne Makita excentersliber er for dig, der ønsker en superkompakt og meget handy slibemaskine, der kan bruges overalt, uden hensyntagen til stikkontakter.

Du kan regulere maskinens hastighed i 3 trin, og den indbyggede overbelastningsbeskyttelse sikrer maskinen en længere levetid.

PRIS
 

 

876,-

 

1.169,-

 

1.207,-

 

1.254,-

 

1.482,-

 

Dewalt Excentersliber DCW210N Solo

Test af de 8 bedste excenterslibere - DeWALT DCW21ON XJ

Specifikationer

Batteri: 18 V
Omdrejningstal ubelastet: 8.000 – 12.000 o./min.
Slibebevægelse: 2,6 mm
Slibesål: Ø125 mm
Vægt: 1.0 kg

Dewalt DCW210N Solo er endnu en af de små akku-excenterslibere, der klarer de fleste slibeopgaver. Excentersliberen ligger godt i hånden, hvilket giver en god kontrol over slibningen.

Der følger ikke batteri med til maskinen, men du kan bruge Dewalt 18 V batterier fra andet værktøj. Det kraftige batteri giver power nok til lang tids brug, og uden ledning bliver maskinen anvendelig overalt. DCW210N har et lavt vibrationsniveau, og kombineret med en lav vægt, er excentersliberen både behagelig og let at arbejde med.

PRIS
 

 

985,-

 

995,-

 

999,-

 

Makita BO6030J

Test af de 8 bedste excenterslibere - Makita BO6030J excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 310 W
Omdrejningstal ubelastet: 10.000 o./min.
Slibesål: Ø150 mm
Vægt: 2.4 kg

Vi har taget endnu en Makita model med i testen. Denne gang en ledningsbaseret version. Det er en lidt kraftigere excentersliber med en slibeskive på 150 mm i diameter. Den store skive gør denne model særligt velegnet til at slibe på større flader.

Motorens effekt er på hele 310 W, men en god 2-grebsløsning sikrer, at du bedre kan håndtere den kraftige maskine på de større slibeopgaver.

Som noget specielt har denne model en støvpose i papir. Dermed skal du ikke bruge tid på at tømme posen, når den er fuld. Den skal blot smides ud, og en ny pose skal sættes på maskinen.

PRIS
 

 

1.699,-

 

2.293,-

 

2.300,-

 

2.327,-

 

Bosch GEX 125-150 AVE Professional

Bedste high-end
Test af de 8 bedste excenterslibere - Bosch GEX 125 150 Excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 400 W
Omdrejningstal ubelastet: 11.000 – 24.000 o./min.
Slibebevægelse: 4.0 mm
Slibesål: Ø150 mm
Vægt: 2.4 kg

Den sidste excentersliber i testen kommer fra Bosch, og henvender sig primært til byg selv-manden eller kvinden med det store slibebehov og til den professionelle håndværker.

Med denne ledningsbaserede excentersliber kan du klare alle slibeopgaver, og slibemaskinen kan bruges til både 125 mm og 150 mm slibeskiver. Det giver mulighed for at klare slibning af både små og store emner med én og samme maskine.

Bosch excentersliberen har en unik vibrationsdæmpning. Dæmpningen gør maskinen meget behagelig at arbejde med, og du kan slibe i længere tid ad gangen uden at blive træt i armene.

PRIS
 

 

1.849,-

 

1.985,-

 

2.542,-

 

Hvilken excentersliber skal du vælge?

Nu ved du lidt mere om, hvad du skal fokusere på, når du køber excentersliber. De nævnte slibemaskiner repræsenterer et bredt udvalg af de bedste maskiner, der er på markedet i øjeblikket.

Alle de viste excenterslibere er af høj kvalitet, så det er dine egne krav til slibemaskinen størrelse og effekt, der skal afgøre valget. En vigtig detalje er, om du skal vælge med ledning eller batteridrift.

Rul op på siden og tjek priserne igen. Du kan klikke dig direkte videre til webshoppen med den bedste pris, og købe med det samme.