Test af vores 6 bedste brændekløvere

Får du også ondt i ryggen og armene af at kløve brænde med flækøksen? Så er det tid til at du ser dig om efter en brændekløver til at lette arbejdet. En elektrisk brændekløver klarer det tunge arbejde på rekordtid, og du slipper for ømme muskler og led. Læs med, og få gode råd til at vælge den bedste brændekløver.

En brændekløver behøver ikke at være hverken dyr eller besværlig at opbevare. De mindste brændekløvere fylder ikke meget i skuret, og de dækker ofte rigeligt behovet til almindeligt hobbybrug. Er du derimod er den mere seriøse bruger, der skal flække mange rummeter træ hvert år? Så skal du vælge en model med lidt ekstra power og finesser.

4 tips til at vælge den rigtige brændekløver

Som med alt andet værktøj, skal du nøje overveje hvilket behov, brændekløveren skal dække. Her er 4 af de vigtigste parametre, du skal være opmærksom på, inden du trykker på købsknappen:

  • Tryk i tons – Et stort tryk gør det muligt at kløve større brændestykker
  • Brændelængde – Den maksimale længde på stykkerne, der skal flækkes
  • Vægt – Lav vægt er praktisk, hvis brændekløveren ofte skal flyttes
  • Mål – Vælg en brændekløver, som du har plads til at opbevare

Tryk i tons og brændestykkernes længde, afhænger af din pejs eller brændeovns størrelse. Du skal naturligvis vælge en model, der kan klare de brændestykker, som er optimale at fyre med.

Mål og vægt er faktorer der spiller ind, hvis du skal flytte brændekløveren, og når den skal opbevares for vinteren.

Se også: Byg selv opbevaring til træpiller

Brændekløver test

Her vil vi vise dig 6 forskellige brændekløvere. Vi har fundet alt lige fra nogle af de mindste modeller til de største og absolut mere professionelle maskiner.

Brændekløvere findes i mange prisklasser. Her har vi valgt at vise dem i rækkefølge med de billigste først.

AL-KO LSH 370/4

alko brændekløver LSH 370-4

Specifikationer:

Spænding: 230V
Energikilde: Strøm
Driftseffekt: 1500W
Længde: 37CM
Vægt: 48 kg
Tryk: 4 tons

Hvis dit behov er en lille og kompakt brændekløver, så bør du kaste et blik på AL-KO LSH 370/4. Denne brændekløver ligger i den lave ende af prisskalaen. Men den kan opfylde langt de fleste menneskers behov.

Brændekløveren kan flække brænde i op til 37 centimeters længde, hvilket er en fin længde til almindelige brændeovne. Den elektriske brændekløvers motor yder 1500 W, og leverer et tryk på op til 4 tons. Du kan dermed flække temmelig store brændestykker, uden at maskinen kommer til at mangle power.

Hvis du leder efter en brændekløver, der let kan flyttes, f.eks. til sommerhuset eller lignende, så er denne model ideel. Vægten er kun 48 kilo, og brændekløveren har praktiske hjul til transport.

PRISER FRA
 

 

1929,-

 

2285,-

 

2599,-

 

AL-KO LSH 520/5

AL-KO brændekløver 2200W LSH 520-5

Specifikationer:

Driftseffekt: 2200W
Vægt: 61 kg
Længde: 52 cm
Energikilde: Strøm
Tryk: 5 tons

AL-KO LSH 520/5 er en smule større og kraftigere end den føromtalte model. Dog er den stadig let at flytte, når det er nødvendigt. Brændekløverens vægt ligger på 61 kilo, hvilket bevirker at maskinen er meget stabil, og står solid plantet på jorden under arbejdet.

Med denne brændekløver kan du flække brændestykker på 52 cm. i længden, og det samlede kløvetryk ligger på 5 tons. Maskinen har dele af pulverlakeret stål, og er derfor godt beskyttet mod rustangreb.

Når du arbejder med AL-KO LSH 520/5, er du godt beskyttet mod uheld. For at kunne bruge brændekløveren, skal du bruge begge hænder til betjeningen. Så på den måde undgår du at få fingere i klemme.

PRISER FRA
 

 

2829,-

 

3085,-

 

3299,-

 

Ryobi RLS4A

Ryobi RLS4A brændekløver

Specifikationer:

Driftseffekt: 1500W
Vægt: 45,5 kg
Længde: 52 cm
Energi: Strøm
Tryk: 4 tons

Ryobi RLS4A er en meget robust og holdbar brændekløver. Rammen er særdeles stærk, og konstrueret så den let kan holde brændestykkerne på plads under arbejdet.

Ryobi brændekløveren har store transporthjul, og en behagelig gummibelægning på håndtaget. De store hjul gør brændekløveren let at flytte rundt, og med en vægt på bare 45,5 kilo, kan den nemt læsses på en trailer, hvis det er nødvendigt.

Den fleksible brændekløver kan levere et tryk på op til 4 tons, og den kan flække brændeknuder på op til 52 cm. På trods af maskinens kraftige motor, arbejdes der med et lydniveau på blot 68,6 dB. Du kan derfor benytte brændekløveren, uden at genere naboerne i området.

PRISER FRA
 

 

3148,-

 

Texas Power Split 720V

Texas Power Split 720V brændekløver

Specifikationer:

Driftseffekt: 3500W
Energikilde: Strøm
Spænding: 230V
Længde: 25-50 cm
Vægt: 108 kg
Tryk: 7 tons

Texas er verdenskendt for sine haveredskaber, og der er selvfølgelig også flere brændekløvere på programmet. Til forskel fra de tidligere nævnte modeller, kløver Texas Power Split 720V brændet lodret i stedet for vandret.

Brændestykket placeres på den indbyggede platform, og få sekunder efter maskinen er aktiveret, er brændet flækket – hurtigt og præcist.

Du kan kløve brændestykker på mellem 25 til 50 cm. i længden, og her er Texas Power Split 720V virkelig smart. Hvis du kløver korte brændestykker, kan du trinløst justere, hvor langt stemplet skal køre op. Derved behøver du ikke vente på, at stemplet kører højere op end nødvendigt – og du kan spare tid i arbejdet.

PRISER FRA
 

 

4999,-

 

4999,-

 

Texas Power Split 830V

Texas Power Split 830V brændekløver test

Specifikationer:

Driftseffekt: 3000W
Energikilde: Strøm
Spænding: 380V
Længde: 25-50 cm
Vægt: 105 kg
Tryk: 8 tons

Som du nok kan gætte, er Texas Power Split 830V storebror til Power Split 720V. Her er en brændekløver til den seriøse ”brændeflækker” med et stort behov for kraftigt maskineri. Som den mindre model er brændestykkets maksimale længde på 50 cm. Men med et tryk på 8 tons, kan du flække meget kraftige og genstridige brændestykker.

Power Split 830V brændekløveren vejer 105 kilo, og den er meget sikker og robust at arbejde med. Den tunge maskine kan dog sagtens flyttes, da den er udstyret med kraftige transporthjul.

Elmotoren har en effekt på 3000 W, og du skal være opmærksom på, at der kræves 400 volt strøm (også kaldet kraft) til at drive den kraftige maskine.

PRISER FRA
 

 

5499,-

 

5499,-

 

AL-KO LSV 550/6

AL-KO LSV 550-6 brændekløver test

Specifikationer:

Driftseffekt: 3000W
Energikilde: Strøm
Længde: 55 cm
Spænding: 230V
Tryk: 6 tons

Den sidste brændekløver i testen, er endnu en AL-KO model. Som brændekløverne fra Texas, er AL-KO LSV 550/6 en lodret stående model, der flækker brænde med et tryk på 6 tons.

Ofte kan det være et problem at få brændestykker der f.eks. er skåret skævt, til at stå lodret. Men det har AL-KO løst ved at udstyre modellen med to integrerede støttearme. De holder brændestykket solidt på plads.

En fordel ved denne kraftige brændekløver er, at den kører på almindelig 230 V strøm. Dermed kan den fødes fra en almindelig stikkontakt, og bruges de fleste steder.

PRISER FRA
 

 

4999,-

 

5029,-

 

Hvilken brændekløver skal du vælge?

Hvis du skal flække grene og mindre brændestykker, så kan du sagtens nøjes med de små og prisvenlige brændekløvere. Disse modeller kan sagtens flække tykke grene og mindre stammer, og de passer godt til almindeligt hobbybrug.

Læs også: Test af elhøvl

Er du derimod en seriøs hobby skovarbejder, der fælder træer i stor stil, og elsker værktøj der bare fungerer? Så skal du en tak eller to op. Ved at vælge en brændekløver til lange træstykker og med f.eks. 7 eller 8 tons tryk, må selv de største brændeknuder give fortabt.

Indkøbsguide til brændekløvere

Når du skal købe brændekløver, er det specielt mængden af brænde du skal kløve, der har betydning. De mindste brændekløvere er til dig med et mindre behov, som måske kun har brug at få flækket et par kubikmeter træ til brændeovnen. De mindste brændekløvere egner sig godt til de mindre stammer og grene, og ikke så godt til kraftige stammer.

Vælg en kraftigere brændekløver til større behov

Hvis derimod skal skove en masse træ, skal du gå op i størrelse og trykkraft på maskinen. Hvis du forventer at skulle flække træ til en hel sæson, og måske endda også kløve for familie og venner, så skal brændekløveren være noget kraftigere. En større model kan flække tykkere stammer, og den er hurtigere at arbejde med.

Brændekløverens fysiske størrelse og strømbehov

En anden vigtig parameter er brændekløverens fysiske størrelse. De store brændekløvere er tunge og mere besværlige at bugsere rundt, mens de mindre brændekløvere let kan løftes op på en trailer. Størrelsen har ligeledes betydning for den plads brændekløveren kræver, når den skal pakkes væk for vinteren.

Sidst men ikke mindst kræver de meget kraftige brændekløvere 380 V strøm. Hvis du overvejer denne type, skal du naturligvis sikre dig, at du har 380 V i nærheden.