Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe

Hvis du er på jagt efter en dykpumpe, så se det brede udvalg af pumper til forskellige formål, vi har samlet her. En dykpumpe er det perfekte værktøj, hvis du skal pumpe vand fra et sted til et andet, hvilket gør dykpumpen brugbar i talrige situationer – både i hjemmet og til professionelt brug. Læs med, og find den dykpumpe, der passer bedst til dine behov.

Hvis du nogensinde har haft vand i kælderen eller har haft brug for at tømme et stort badebassin eller en swimmingpool, så har du helt sikkert stiftet bekendtskab med den praktiske dykpumpe. I løbet af få timer kan dykpumpen flytte tusindvis af liter vand. Og på trods af, at de fleste pumper kun fylder ganske lidt, er de enormt effektive.

Hvad er en dykpumpe?

En dykpumpe er en lille, men højt ydende pumpe til at flytte vand med. Pumpen har fået sit navn, fordi du ”dykker” den ned i vandet, og så begynder den at suge vandet op fra bunden af maskinen og pumper det ud gennem en slange.

Dykpumpen er en lille maskine, der er let at flytte rundt, så du nemt og hurtigt kan placere den dér, hvor det giver mest mening. Dykpumper har en indbygget flyder, der automatisk registrerer vandstanden, hvor pumpen står, og som kan bruges til at starte pumpen automatisk, når det er nødvendigt.

Hvad bruges en dykpumpe til?

En dykpumpe har mange anvendelsesmuligheder, og du bør vælge dykpumpen efter det formål, du skal bruge den til.

Dykpumpe til brønd

Hvis du skal pumpe vand op fra en brønd og f.eks. bruge vandet til at vande haven, skal du bruge en dykpumpe med lille diameter, som kan komme helt ned i brønden.

Hvis brønden er meget dyb, skal du vælge en pumpe, der kan løfte vandet højt op. Det kaldes for dykpumpens transporthøjde.

Dykpumpe til spildevand

Hvis dykpumpen skal bruges til spildevand eller beskidt vand, der indeholder snavs, grus, sten og lignende, skal pumpen være beregnet til snavset vand.

Disse pumper kan dræne snavset vand, selvom vandet indeholder forholdsvis store partikler. Denne type bruges ofte af entreprenører på f.eks. byggepladser.

Dykpumpe til kælder

Enhver husejers skræk er at få vand i kælderen efter et skybrud eller en vandskade. I disse situationer bruges dykpumpen ofte som midlertidig installation, hvor vandet hurtigt skal pumpes væk.

Dykpumpen kan også bruges som en permanent installation, hvor pumpen automatisk starter, hvis vandet i kælderen begynder at stige.

Hvilken dykpumpe skal du vælge?

Som du sikkert kan fornemme, findes der forskellige dykpumper til forskellige formål. Vi har udvalgt 7 dykpumper, der hver især egner sig godt til individuelle opgaver, så du lettere kan vælge den bedste dykpumpe til dit behov.

Einhell GC-SP 2768 dykpumpe

Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe - Einhell GC SP 2768 dykpumpe 6800

Denne dykpumpe fra Einhell egner sig godt til mindre opgaver i hus og have. Pumpen er lille, let og billig. Men på trods af størrelse og pris kan den alligevel flytte 6.800 liter i timen. Hvis du har brug for en lille dykpumpe til hobbybrug, så er denne et godt valg.

 • Kapacitet: 6.800 liter pr. time
 • Transporthøjde: 5 meter
 • Ydelse: 270 Watt
PRISER FRA
 

 

328,-

 


Makita dykpumpe PF0410

Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe - Makita PF0410

Makita er kendt for at producere kvalitetsværktøj af holdbar kvalitet. Denne dykpumpe egner sig godt til at transportere snavset vand, hvilket betyder, at pumpen kan håndtere partikler på op til 35 mm under pumpningen. Perfekt til små søer, regnvandstønder og lignende.

 • Kapacitet: 8.400 liter pr. time
 • Transporthøjde: 5 meter
 • Ydelse: 400 Watt
PRISER FRA
 

 

494,-

 


ALKO dykpumpe Twin B14000 Premium

Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe - ALKO dykpumpe Twin B14000 Premium roed 1000 W

ALKO har et stort udvalg af dykpumper, og denne model er en fin allround pumpe, der let kan indstilles til både at pumpe rent og beskidt vand. Pumpen er for dig, der skal have flyttet en større mængde vand på kortest mulig tid. Velegnet til swimmingpools og vandbassiner.

 • Kapacitet: 15.000 liter pr. time
 • Transporthøjde: 10 meter
 • Ydelse: 950 Watt
PRISER FRA
 

 

851,-

 


Metabo TPS 14000 S Combi dykpumpe

Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe - Metabo TPS 14000 S Combi dykpumpe 770W

Hvis du har brug for at pumpe rent vand og spildevand væk, så underlaget er så tørt som muligt, så kan Metabo TPS 14000 S Combi dykpumpen suge vand op helt ned til 1 mm. Det gør pumpen god til at tømme kældre i forbindelse med oversvømmelse og flytte vand på byggepladser og steder der kræver hurtig udtørring.

 • Kapacitet: 14.000 liter pr. time
 • Transporthøjde: 8 meter
 • Ydelse: 770 Watt
PRISER FRA
 

 

1.499,-

 


Gardena 5900/4 Inox Auto

Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe - Gardena 5900

Denne dykpumpe fra Gardena er konstrueret i et slankt design med en diameter på kun 149 mm og er fortrinsvis tiltænkt til at suge vand i brønde, til f.eks. afvanding. Løftehøjden er på hele 35 meter, så der kan suges vand fra selv de dybest liggende steder.

 • Kapacitet: 5.900 liter pr. time
 • Transporthøjde: 35 meter
 • Ydelse: 900 Watt
PRISER FRA
 

 

1.813,-

 


Metabo SP 24-46 SG

Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe - Metabo SP 24 46 SG entreprenoerpumpe 900W

Hvis du leder efter en dykpumpe i professionel kvalitet, har Metabo produceret denne pumpe, der er specielt velegnet til entreprenørbrug. Pumpen tømmer kældre og skakter på byggepladsen lynhurtigt og kan håndtere urenheder og partikler i vandet på op til 46 mm.

 • Kapacitet: 24.000 liter pr. time
 • Transporthøjde: 9 meter
 • Ydelse: 900 Watt
PRISER FRA
 

 

4.690,-

 


Metabo DP 28-10 S Inox

Dykpumpe – Vores 7 forslag til valg af bedste dykpumpe - Metabo DP 28 10 S Inox entreprenoerpumpe 1850W

Den sidste dykpumpe i sammenligningen er ligeledes en entreprenørpumpe fra Metabo til professionelt brug på byggepladser og lignende. Denne pumpe er beregnet til at flytte store mængder vand og med en kapacitet på op til 28.000 liter i timen, er det en rigtig sværvægter.

 • Kapacitet: 28.000 liter pr. time
 • Transporthøjde: 17 meter
 • Ydelse: 1.850 Watt
PRISER FRA
 

 

6.634,-

 


Relateret artikel: Det bedste husvandværk

Hvordan bruger du en dykpumpe?

En dykpumpe er superlet at bruge. Du skal montere en vandslange i rette diameter på pumpen og lede slangen til kloakken, eller hvor du ønsker, at vandet skal ledes hen. Pumpens ledning tilsluttes til en stikkontakt, og så skal du blot sænke pumpen ned i vandet, der skal føres væk.

Nu begynder dykpumpen at suge vandet op og sende det ud gennem slanger, og efter kort tid kan du glæde dig over, at den effektive pumpe har gjort sit arbejde.

Hvilken slange skal du bruge til en dykpumpe?

Det anbefales at du anskaffer dig en slange, der er velegnet til dykpumper. Slangen skal have den rette diameter og skal være i en god og holdbar kvalitet. Det hjælper ikke meget, hvis slangen lækker på halvvejen.

Derudover skal slangen naturligvis have en passende længde, så du kan lede vandet derhen, hvor du ønsker det. Se udvalget af slanger til dykpumper og andet tilbehør her.

FAQ om dykpumper

Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål om dykpumper.

Hvad er transporthøjde og løftehøjde?

Begge betegnelser bruges i flæng og angiver, hvor højt pumpen kan løfte vandet. Hvis du skal pumpe vand fra en dyb brønd eller en elevatorskakt, skal løftehøjden være stor nok til, at vandet kan transporteres fra bunden af brønden til jordoverfladen

Hvad driver en dykpumpe?

De fleste dykpumper er elektriske og bruger almindelig 230 V strøm. Men der findes også dykpumper, der kører på batteri, og endog pumper med benzinmotor.

Hvor længe holder en dykpumpe?

Dykpumpens levetid afhænger af, hvor meget og hvor ofte den bliver brugt. Hvis du skal bruge din pumpe ofte, anbefales det, at du køber en pumpe i god kvalitet, og at du kun bruger den til det formål, den er beregnet til.
Sørg for at rengøre pumpen grundigt efter brug. Snavs skal vaskes væk, og pumpen skal så vidt muligt tørres af, så pakninger i pumpen ikke tager skade og mørner væk.

Læs også: Sådan forsyner du din have med vand på en bæredygtig måde

Find de bedste tilbud på dykpumper online

Hvis du har læst med hertil, så skulle du have e god idé om, hvilken dykpumpe der passer til dit behov. Rul op på siden igen, og klik på de enkelte pumper for at læse mere om funktioner og pumpernes specifikationer.

Alle de viste dykpumper kan bestilles online, så du kan sidde derhjemme i ro og mag og udvælge den rette model.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst

Skriv en kommentar