Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift

Hvis du leder efter en effektiv og miljøvenlig måde at fjerne ukrudt på, så er ukrudtsbrænderen et særdeles effektivt våben i bekæmpelsen. Ukrudtsbrænderen er billig i anskaffelse, let at anvende, og du kan fjerne selv de største ukrudtsplanter i havens bede og mellem fliserne på terrassen og i indkørslen.

Ukrudtsbekæmpelse kan være både besværligt og tidskrævende. Men med en ukrudtsbrænder undgår du det trælse arbejde med hakkejernet, og du skal ikke bruge sprøjtegifte i arbejdet. Varmen fra brænderen får ukrudtet til at gå ud, og kort tid efter behandlingen er ukrudtsplanter visnet væk og forsvundet. Hvis du er i tvivl om en ukrudtsbrænder er noget for dig, så læs med og tjek vores anmeldelse af 8 forskellige ukrudtsbrændere.

Her er de 8 ukrudtsbrændere der efter vores mening er bedst lige nu

Når du skal vælge ukrudtsbrænder, er der mange forskellige produkter at vælge imellem. Den største forskel på de enkelte modeller er drivmidlet. De traditionelle ukrudtsbrændere drives af flaskegas, mens de mere moderne brændere drives af 230 V strøm.

Begge modeller har hver deres fordele, som vi vil prøve at belyse i vores anmeldelse af 8 forskellige ukrudtsbrændere herunder.

Grouw Stok

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - Gasukrutsbraender 1

Grouw Stok hører til den traditionelle type af ukrudtsbrændere. Brænderen har form som en stok, deraf navnet, og er simpel og enkel at betjene. Du skruer blot op for gassen og antænder flammen med den indbyggede automatiske tænding.

Denne type brænder drives af gas fra universale gasdåser. Dåserne findes i flere størrelser, men den mest almindelige type indeholder 600 ml gas. Gasdåsen har standard 10 mm gevind, og skrues let på brænderen uden brug af værktøj.

PRISER FRA
 

 

80,-

 

80,-

 

159,-

 

SAM Partners Weed Burner 2000 W

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - SAM Partners Weed Burner 2000W

Denne ukrudtsbekæmper drives af 230 V strøm og har derfor ingen åben flamme, som du kender det fra gasbrændere. Denne type af ukrudtsbrændere fungerer som en elektrisk varmeblæser, der med sine 2000 watt svitser selv de kraftigste ukrudtsplanter.

Fordelen ved en elektrisk ukrudtsbrænder er, at du aldrig løber tør for brændstof. Nogle vil måske mene, at det er en ulempe at slæbe rundt på en ledning, men til en almindelig parcelhusgrund bliver det sjældent et problem.

PRISER FRA
 

 

149,-

 

Grouw ukrudtsbrænder 3-i-1

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - Grouw ukrudtsbekaemper 2000 W 3 in 1

Hvis du gerne vil skære ned på antallet af haveredskaber og have en praktisk ukrudtsbrænder med flere funktioner, er Grouw 3-i-1 noget for dig. Her får du nemlig både varmepistol, ukrudtsbrænder og BBQ-lighter i samme enhed.

Grouw 3-i-1 har 5 forskellige dyser, der gør den elektriske brænder særdeles fleksibel. Temperaturen kan indstilles i 3 niveauer, med en maks. temperatur på 650° C, hvilket er nok til at antænde grillkul på en god og miljøvenlig måde.

PRISER FRA
 

 

199,-

 

200,-

 

200,-

 

250,-

 

PowerPlus POWXG6611

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - PowerPlus Ukrudtsbraender

Her er endnu en kraftig elektrisk ukrudtsbrænder med en effekt på op til 2000 W. Du skal blot rette brænderen mod ukrudtet i 4-5 sekunder, inden den kraftige varme nedbryder planten og får den til at visne bort.

Hvis du vil bruge brænderen til at tænde op i grillen eller til at fjerne maling, kan skaftet afmonteres, og du får en lille og fiks brænder, der let kan bruges til andre formål. Når brænderen skal køle af efter brug, kan du slå en praktisk støtteanordning ud og lade brænderen afkøle på en sikker måde.

PRISER FRA
 

 

290,-

 

311,-

 

Hortus 211-320

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - Hortus elektrisk ukrudtsbraender

Den næste brænder er ligeledes elektrisk og derfor fuldstændig ufarlig for miljøet. Med en vægt på kun 1,1 kg, er Hortus 211-320 let at håndtere for alle. Håndtaget er ergonomisk udformet og er designet, så du let kan skifte greb, hvis arbejdet kræver en anden håndstilling.

Du kan justere temperaturen mellem 50°-600° C, hvilket også gør brænderen anvendelig som almindelig varmepistol. Der følger et særligt mundstykke med, som kan bruges til hurtig optænding af grillkul.

PRISER FRA
 

 

239,-

 

279,-

 

Gloria Thermoflamm Bio Professional Plus

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - Gloria Thermoflamm

Den næste ukrudtsbrænder hedder Gloria Thermoflamm Bio Professionel, og som navnet antyder, bevæger vi os over i en brænder, der også henvender sig til det professionelle segment. Den særlige brænderdyse gør det muligt at nå en temperatur på 1.000° C.

Brænderen har en 5 meter lang slange, der er beregnet til tilslutning på en ekstern butan/propan-trykgasflaske (kræver trykreduktionsventil). Den lange slange giver en stor aktionsradius, hvilket gør brænderen ideel til brug på store terrasser, i indkørsler m.m.

PRISER FRA
 

 

295,-

 

304,-

 

Grouw gasukrudtsbrænder med trolley

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - Gasukrudtsbraender med trolley

Hvis du skal fjerne ukrudt på større arealer, skal du let kunne transportere brænderen, og du skal kunne arbejde i lang tid, uden du skal afbryde arbejdet for at skifte gasflaske.  Det er præcis hvad Denne Grouw med trolley tilbyder.

Trolleyen er kraftig nok til at bære en 10 kilos letvægtsgasflaske, og de store gummihjul gør den let at trække rundt overalt. Brænderen har en 2 meter lang gasslange og har automatisk tænding af gassen.

PRISER FRA
 

 

300,-

 

320,-

 

508,-

 

Hozelock Green Power XL

Ukrudtsbrænder – Fjern ukrudt uden brug af gift - Hozelock Green Power XL

Den sidste ukrudtsbrænder, som vi har valgt at tage med i anmeldelsen, er endnu en elektrisk model. Hozelock Green Power XL er fremstillet med særlige keramiske varmeelementer, der sikrer den bedste kvalitet og en lang holdbarhed.

Brænderen er forsynet med et ekstra bredt varmeskjold, der fordeler varmen optimalt, og som gør Hozelock brænderen op til fem gange hurtige at bruge end andre ukrudtsbrændere.

PRISER FRA
 

 

782,-

 

Hvordan bruger du en ukrudtsbrænder?

En ukrudtsbrænder er meget effektiv og særdeles let at bruge. Mange har fejlagtigt den opfattelse, at ukrudtsbrænderen skal bruges til at brænde ukrudtet væk, men det er ikke den korrekte anvendelsesmåde.

Den bedste og hurtigste måde at dræbe ukrudtet på er at varme planten kortvarigt op. Opvarmningen ødelægger plantens celler og får ukrudtet til at visne i løbet af ganske få dage. Når ukrudtet er visnet, bliver det tørt, og du kan feje det væk med en stiv kost.

Hvis du brænder bladene væk, risikerer du, at plantens rod overlever og begynder at skyde nye blade umiddelbart efter afbrændingen.

Gas ukrudstbrænder

Hvor tit skal du brænde ukrudt?

En ulempe ved ukrudtsbrænderen er, at den kun dræber det ukrudt, du brænder. Hvis du bruger gift, kan du være heldig at ramme ukrudt, der kun lige er brudt frem, og som du måske vil overse med brænderen.

Fordelen ved ukrudtsbrænderen er naturligvis den store miljømæssige fordel, der er i at undgå sprøjtegifte. Det betyder bare, at du skal brænde ukrudt en smule oftere, men til gengæld er samvittigheden i orden, og bekæmpelsen er ikke til skade for mennesker og dyr.

Præcis hvor ofte, du skal brænde ukrudt, afhænger af parametre som nedbørsmængde, temperatur osv. Heldigvis er det hurtigt og let at bruge brænderne, og selv en stor terrasse kan brændes på ganske få minutter.

Guide: Sådan lægger du fliser

Indkøbsguide til ukrudtsbrændere

Nu har du fået en masse viden om brugen af ukrudtsbrændere, og hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige typer og modeller. Nogle af de ting, du skal være særligt opmærksom på, når du skal vælge brænder, er bl.a.:

Gas eller el?

Det er lidt en smagssag, hvilken du foretrækker. Gas er let at bruge overalt, og du er ikke afhængig af at have en stikkontakt i nærheden.

El er billigere i drift, men kræver til gengæld, at du har en lang forlængerledning. En fordel ved el-brænderne er, at de også kan bruges som almindelig varmepistol til fjernelse af maling m.m.

Vælg en brænder med trolley til de store arealer

Hvis du skal fjerne ukrudt på store arealer, er en gasbrænder med stor flaske og trolley den mest praktiske løsning.

Her slipper du for at slæbe rundt på en lang ledning, og du kan let bevæge dig rundt i området, når flasken er på hjul. De store flasker rækker meget langt, og der et længe imellem, at du skal skifte gasflaske.

Se også: Skjul varmepumpen med en varmepumpeskjuler

Bestil din ukrudtsbrænder online

Bestil din ukrudtsbrænder online, og begynd på den miljøvenlige ukrudtsbekæmpelse allerede om få dage. Inden du tager den endelige beslutning, kan du rulle op på siden og tjekke de forskellige modeller igen.

Herover kan du se priserne på hver model, og du kan bestille online direkte hos forhandleren af produktet.

Læs også: De bedste ukrudtsduge til urte- og blomsterhaven

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst