New Yorker-spejl DIY: Sådan laver du dit eget

Mangler du et nyt spejl til dit hjem, og har du længe kigget langt efter de populære New Yorker spejle? New Yorker-spejle kan i dag findes i mange boliger, og det er der en god grund til. De er nemlig utroligt flotte og moderne og er forsynet med et lækkert industrielt look.

Men ofte er New Yorker-spejle også forholdsvis dyre. I stedet for at betale dyre domme for sådan et spejl kan du vælge at lave det selv. Du skal blot følge vores guide til at lave dit eget New Yorker-spejl.

Det skal du bruge:

Bemærk! I denne guide måler spejlet 146 x 60,5 cm. Derfor er guiden baseret på disse mål. Der bliver desuden købt tre stk. trælister, som hver er 240 cm. lange. Husk at du skal basere målene ud fra dit spejl.

Hvis du hellere vil købe et færdiglavet, har vi fundet nogle her:

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1099
New Yorker-spejl DIY: Sådan laver du dit eget - nordal spejl med unik kant
Nordal | Spirit spejl - Træramme
Smukt spejl med et unikt design fra Nordal. Spejlet kan både stå på gulvet og hænges op lodret eller vandret. 
Pris fra 4.900
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 755
New Yorker-spejl DIY: Sådan laver du dit eget - nordal spirit spejl sort
Nordal | Spirit Spejl - sort
Det populære Spirit spejl fra Nordal kommer i et flot og fængende design, der rammes ind af en sort jernramme. Spejlet præger indretningen og får rummet til at fremstå større. Med dets størrelse er du sikret bedst mulig overblik, når du skal prøve tøj med
Pris fra 4.195
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1122
New Yorker-spejl DIY: Sådan laver du dit eget - nordal spirit spejl messing
Nordal | Spirit Spejl - messing
Stort, elegant spejl i jernramme fra Nordal. Spejlet er med guld finish og er til ophæng på væg. Findes i flere varianter.
Pris fra 3.827

Trin-for-trin-guide til New Yorker-spejl


Trin 1: Start med at måle trælisterne og skær dem i de rette mål. Der skal laves to lister til længden og fire lister til bredden. De to lister til længden skal måle 146 cm., mens de fire lister til bredden skal måle 60,5 cm.

Trin 2: Når du har gjort det, skal listerne til bredden skæres i mindre stykker. På den måde kan du lime alle stykkerne direkte fast på spejlet, hvilket giver et mere professionelt resultat. Du skal måle, hvor lange disse stykker skal være, så det passer til dine mål til spejlet. Følger du vores mål, skal stykkerne have en længde på 18,5 cm hver.

Trin 3: Find sandpapiret frem og slib alle stykkernes ender, så de bliver helt glatte.

Trin 4: Først skal du placere afdækningsplast på spejlet. Efterfølgende skal du placere listerne på spejlet. Du skal starte med at placere de to lister til længden med en lige afstand på dit spejl.

Derefter skal du finde ud af, hvor de små stykker skal sidde. Her skal du dividere længden på 146 cm. med fem, da de små træstykker vil lave fem sektioner på spejlet. Dog skal du huske at tage listernes individuelle bredde i betragtning, når du udregner dette. Ifølge vores mål skal du placere de små stykker cirka 27 cm. fra hinanden.

Trin 5: Nu er det tid til at lime. Lim alle de små stykker fast til de lange lister. Du kan altid tilføje ekstra lim de forskellige steder, hvis der er brug for dette. Fjern al den overskydende lim. Det er en god idé at placere tunge ting ovenpå trælisterne for at holde det hele sammen. Det kan for eksempel være bøger eller lignende.

Trin 6: Lad limen tørre natten over.

Trin 7: Når limen er tør, skal du fjerne afdækningsplasten. Det kan du gøre ved blot at fjerne træet fra spejlet.

Trin 8: Læg træet ned på noget afdækningsplast og slib alle de steder, hvor du har limet træet sammen.

Trin 9: Du skal nu i gang med at male træet. Giv det gerne to omgange med sort maling på fronten og på siderne. Du kan ydermere give det en enkelt omgang på bagsiden. Du kan muligvis se en smule af bagsiden i spejlets reflektion, hvorfor det vil se pænest ud, hvis bagsiden ligeledes er sort.

Trin 10: Når malingen er tør, skal du putte lim på bagsiden af træet. Der skal lim på hele bagsiden. Spred derefter limen ud, så den er helt flad. Det sikrer, at limen ikke kan ses på spejlet, når du sætter træet fast.

Trin 11: Det er tid til at sætte træet fast på spejlet. Tryk roligt ned flere steder på træet. Placer flere tunge ting på spejlet, såsom bøger, så det sætter sig godt fast. Lad træet ligge på spejlet i omkring 4 timer eller længere. Nu kan du glæde dig over det færdige resultat og dit nye New Yorker-spejl.

Se også: Sådan laver du selv en trælamel væg

Videoguide til New Yorker spejl DIY

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst

Skriv en kommentar