Pergola byg selv

En byg selv pergola er et oplagt projekt til dig, der ønsker den ultimative hyggeplads i haven. Når planterne vokser op omkring din byg selv-pergola, vil de til sidst danne et grønt tag, der sikrer hyggen i sommermånederen.

En byg selv pergola vil typisk være bygget af tykke stolper over terrassen eller et andet sted i haven, hvor du ønsker at skabe en hyggekrog, hvor du kan nyde tilværelsen i læ for solens stråler. De tykke stolper danner selve skelettet i din byg selv-pergola, imens taget udgøres af mere spinkle materialer, hvilket giver et let og æstetisk resultat.

Hvad koster en byg selv-pergola?

En byg selv-pergola kan laves forholdsvist billigt, da konstruktionen ikke kræver et tag. Bygger du den af genbrugsmaterialer, kan du nemt bygge din egen pergola for under 500 kr.

Anvender du materialer fra dit lokale byggemarked, bliver prisen en smule højere, men da du kun skal bruge 4 stolper og nogle brædder til taget, er der ikke tale om et dyrt byg selv-projekt. Typisk kan du slippe afsted med omkring 1.000-2.000 kroner.

Byg selv-pergola fra bunden

I de fleste byggemarkeder kan du købe de materialer, du skal bruge til at bygge din pergola. Du skal bruge 4 kraftige stolper (køb her), der kan stå i hver side af din pergola, så de kan holde taget. Herudover skal du bruge beton til at støbe dem ned, stolpefødder (køb her), brædder til taget samt diverse skruer og beslag.

Efterfølgende har du valget mellem, om du vil lade en slyngplante udgøre taget, eller om du eksempelvis vil købe et segl, der kan udgøre tagkonstruktionen. Solsejlet har den fordel, at du kan trække det fra, hvis du vil nyde solens stråler. Du kan købe et solsejl fra Jabo her.

Til din byg selv-pergola skal du bl.a. bruge:

Køb et pergola byggesæt

Hvis du ikke selv ønsker at give dig i kast med at bygge din pergola fra bunden, kan du købe en, der kommer som et byggesæt / samlesæt og klar til at montere. De bliver typisk produceret i aluminium og med et solsejl i stedet for slyngplanter.

3 byg selv-pergolaer byggesæt

Der findes forskellige løsninger til dig, der ikke ønsker at bygge din pergola fra bunden, men stadig gerne vil have den smarte funktionalitet.

Herunder har vi samlet fire af slagsen, som blot skal monteres, hvorefter de er klar til brug.

Jabo pergola i aluminium på 3×3 meter

Jabo pergola i aluminium 3 x 3 meter

En pergola i aluminium, der giver skygge på terrassen. Taget udgøres af et solsejl, som nemt kan trækkes fra, hvis du ikke ønsker at sidde i læ for solen. Solsejlet er af kraftigt polyester, som er vandafvisende. Kan købes her for omkring 4.000 kr.

Jabo vægmonteret pergola i aluminium 4×3 meter

Jabo vægmonteret pergola i aluminium 4 x 3 meter

Denne pergola skal monteres til din husmur. Den fungerer perfekt som afskærmning på terrassen, når solen stå højt på himlen. Solsejlet er i samme materiale som i den fritstående udgave af pergolaen. Her er tale om en stor pergola, der måler hele 4 meter i bredden og 3 meter i dybden. Kan købes her for omkring 3.700 kr.

Pergola med tag der kan lukkes 3×3 meter: Et andet spændende valg er de pergolaer med sammen-lukke-ligt og juster bart tage/solafskærmning, hvor der ikke er blevet gået på kompromis med kvaliteten af materialerne. Her modtager du også et byggesæt med posten som er nemt selve at montere og som du kan have klar på under et par timer fra du modtager det. Priser fra 2.699 kr

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst