byg selv bænk

Byg selv bænk

Det gode ved en byg selv-havebænk er, at det ikke koster særligt meget at bygge. Det eneste, du skal betale for, er de materialer, du skal bruge til at bygge den – og det er typisk kun et par stykker træ og nogle skruer. Til gengæld kræver det som regel en god portion tålmodighed og koncentration, hvis du vil sikre dig et godt resultat, som du kan være tilfreds med.

Lau Christensen
Skrevet d. 8. april 2020 af Lau Christensen

Ønsker du at give dig i kast med din egen byg selv bænk, er der et utal måder, det kan gøres på. Fremgangsmåden afhænger af, hvilken bænk du vil bygge. Hvis du har en vis håndværkersnilde, kan du give dig i kast med de fleste former for havebænke, imens der er simplere modeller, som du kan forsøge dig med, hvis du har ikke har prøvet at bygge et tilsvarende projekt før.

Samle selv bænk

Et nemt alternativ til en byg selv bænk er en samle selv bænk. Så hvis du kommer til den konklusion, at en byg selv bænk er en for stund mundfuld, viser vi dig herunder populære samle selv bænke

Hvad koster en byg selv-bænk?

Du kan slippe afsted med at bruge meget få penge, når du skal bygge din egen bænk. Det gælder typisk, hvis det er en simpel bænk, du vil bygge. Der findes også mere avancerede modeller, som kræver både mere håndværkersnilde og dyrere materialer.

Derfor skal du beslutte dig for, hvilken bænk du ønsker at bygge. Hvis du ikke har de store krav, kan du sagtens anvende trærester, genbrugsmaterialer og hvad du har liggende i værkstedet, hvorefter du blot skal følge en simpel fremgangsmåde, når du skal bygge din bænk.

Til de mere avancerede konstruktioner, gør du klogt i at investere i mere holdbare materialer, som sikrer, at din bænk både bliver stabil og holdbar, så du kan have glæde af den i mange år ud i fremtiden. Du kan købe træ til din byg selv-bænk her.

Til din byg selv-bænk skal du bruge:

3 forskellige byg selv-bænke

Der findes masser af forskellige modeller, som er oplagte, når du skal i gang med din helt egen byg selv-bænk. Hver især har de forskellige udformninger, så de opfylder hvert sit specifikke formål. Hvilken model, du skal vælge, når du skal bygge din egen bænk, afhænger blandt andet af, hvor din bænk skal placeres. Herunder kan du se 3 forskellige byg selv-modeller, du kan give dig i kast med.

1. Den klassiske havebænk

Den klassiske havebænk har en lang levetid og kan tåle at stå udenfor hele året. Den er solid, robust og typisk i mahogni, der sikrer en lang holdbarhed. Du kan med fordel selv save listerne til din havebænk, hvis du vil holde prisen nede.

Det er en fordel at følge skabeloner, når du skal bygge vanger og armlæn til din byg selv-bænk. Du kan runde kanterne af med en overfræser, hvis du vil have et æstetisk resultat, der samtidig sikrer en høj komfort. Det kræver dog, at du holder tungen lige i munden.

2. Rå byg selv-bænk i beton

Er du til det mere moderne look, kan du støbe en rå bænk i beton, som er solid, men nem at flytte rundt, hvis du bygger den rigtigt. Det er en rå og rustik byg selv-bænk, som er nem at bygge, men kræver, at du er omhyggelig.

Vil du undgå, at din byg selv-bænk i beton kommer til at veje for meget, kan du støbe polystyren ind i betonbænken, som kan fjernes, når betonen er hærdet. For at gøre den stærk, kan du anvende fiberarmeret beton, som har den fordel, at den er letter end beton, der er jernarmeret. Du kan købe beton her.

3. Simpel byg selv-bænk af én planke

En nem og simpel byg selv-bænk, hvis sædekonstruktion består af én enkelt, tyk og bred planke, som monteres på træ- eller betonben. Køb eventuelt en flot naturplanke, der giver et minimalistisk og æstetisk udtryk, som skriger af eksklusivitet. Husk desuden, at planken skal behandles, hvis den skal stå ude hele året. Køb træbehandling her.

Du er måske også interesseret i:

Udvalgte populære samle selv bænke

Herunder har vi vist nogle af de mest populære samle selv bænke, hvis du vil gå den sikre vej og synes at byg selv bænk projektet bliver lidt for stort

2. Living Outdoor Trolley Havebænk

Set til 499 kr. - Budget valg

Budget valg Living-Outdoor-Trolley-Havebaenk

3. FDB Møbler M12 Sammen Havebænk

Set til 3.299 kr. - Værdi for pengene

Værdi for pengene FDB-Moebler-M12-Sammen-Havebaenk

5. Skagerak Drachmann 165 Havebænk

Set til 8.996 kr. - Premium valg

Premium valg Skagerak-Drachmann-165-Havebaenk
Huskeseddel