Fodboldmål til haven – Byg selv

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at Danmarks mest populære sport er fodbold. Fodbold er faktisk tre gange så populært som håndbold. I 2018 var der 329.992 registrerede fodboldmedlemmer i Danmark. Hvis du eller dine børn elsker at spille fodbold, hvad er så en bedre idé, end at få sit eget fodboldmål til haven lige ude i baghaven. 

Du behøver slet ikke være nogen kæmpe handy-man, for at kunne samle sig sit eget fodboldmål. Det kan nemt og hurtigt sættes sammen, med et samlesæt som fx. dette

Fodboldmål til haven byg selv samlesæt i træ

Der er dog et par overvejelser, som du bør beslutte dig for, inden du køber dit samlesæt. 

  • Størrelse: 3-, 5- eller 7-mandsmål? Eller måske endda 11-mandsmål?
  • Træ, metal eller plastik?
  • 1 eller 2 mål?

Hvilken størrelse fodboldmål til haven skal jeg vælge? 

Hvilken størrelse du skal vælge kommer naturligvis an på et par forskellige ting. 

Hvor meget plads har du i haven? Det er de færreste som har plads til at smide et 11-mandsmål eller 2 op i haven. 11-mandsmål er i de fleste tilfælde lidt af et over-kill – der er selvfølgelig undtagelser. 

Hvem skal normalt bruge målet? Er fodboldmålet til et eller flere af dine børn – så vælg størrelsen ud fra dette. 

fodboldmål til haven i-hvid-farve-300x300

Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan have et mindre mål til ældre børn. Faktisk er der også fordele ved mindre mål. Det er for eksempel perfekt til at øve sig i præcise skud. Dog skal man også være opmærksom på kvaliteten af de mindre mål, da ældre børn kan skyde noget hårdere – og så skal man sørge for at målet kan tåle gentagende hårde skud på stolper og overlægger. 

Hvilket materiale skal fodboldmålet være lavet af?

Der er normalt tre forskellige typer fodboldmål, hvoraf de mest normale er træ og metal (ofte aluminium). Fodboldmål til haven lavet i plastik forekommer også, men her skal man især være opmærksom på kvaliteten, især hvis der er tale om fodboldmål til større børn.

Foldboldmål i træ

Fodboldmål i træ var forhen de mest populære. Du kender nok også udtrykket: at ramme træværket, som stadig bliver brugt af kommentatorer og fodboldspillere. Selvom fodboldmål i træ ikke længere bliver brugt i de professionelle kampe, så er det stadig et glimrende valg til målet derhjemme. Fodbold mål i træ er billigere end et mål i aluminium. Det kræver at man vedligeholder målet, hvis man gerne vil have det til at holde i mange år. Det er bestemt også muligt at holde det i god stand i mange år frem, så det behøver du ikke være bange for. 

Et fodboldmål i træ er en rigtig god løsning for de fleste.

Saml selv fodboldmål i træ

De fleste fodboldmål i træ du køber, skal du selv sammensætte. Bare rolig – det er meget simpelt. I langt de fleste tilfælde er det blot de tre stolper, samt bagpartiet der skal skrues sammen. Det kan klares helt alene på 10 minutter. 

Fodboldmål i metal

Hvis du er på udkig efter noget lidt mere hårdfør, så skal du kigge nærmere på fodboldmål i enten stål eller aluminium. Her anbefaler vi, at du kigger efter enten rustfrit stål eller aluminium, hvis du gerne vil have toppen af poppen. 

Fodboldmål i aluminium

De professionelle spiller med aluminiums-mål. Det kan du også selv få hjem til haven. Der er flere fordele ved et mål i aluminium. Først og fremmest kan det tåle regn, uden at det bliver rusten eller slidt. Derudover så vejer et aluminiums-mål også langt mindre, og kan derfor nemt flyttes rundt på. 

Her finder du aluminiumfodboldmål i forskellige størrelser:

Lige som fodboldmålene i træ, så skal du selv sammensætte dit alu-mål også. Det er nemt og hurtigt. Du smækker blot de tre stolper sammen, samt bagpartiet. Derefter kan du nemt og hurtigt klikke nettet på. 

Vil du have fingrene i det bedste fodboldmål til haven – så bør du kigge nærmere på disse alu-mål. Det er fodboldkræs der vil noget.

Fodboldmål i stål

Fodboldmål i stål er et godt alternativ til alu og træ, og er ofte også det billigere valg af de tre. 

Du kan se modeller i stål her: 

Fodboldmål i plast

Du kan også finde en række fodboldmål i plast, primært PVC, som er af god kvalitet. Fordelene ved fodboldmål i plastik er helt klart hvor nemt det er at flytte rundt på. Det vejer ikke nær så meget som de andre fodboldmål. Det er perfekt til at have med i sommerhus, kolonihavehus eller andre steder, hvor det skal være nemt, let og lige til. 

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst