Byg selv skab

byg selv skab

Byg selv skab – Der er mange fordele ved at bygge et skab selv – hvad enten det er et klædeskab, opbevarings-skab eller noget helt tredje. Du kan designe et byg selv-skab, så det passer lige nøjagtigt til dine behov og din boligstil.

Prøv dette online tool til at designe dit egen:

Start tegneprogram her »

Hvis dit skab skal stå på steder i hjemmet, hvor standardmål ikke passer, er det også en fordel, at du selv kan bestemme målene. Du tænker måske, at det er besværligt at bygge sit eget skab, men bare tænk på, hvor besværligt det i forvejen er at samle færdige skabe. Der er utroligt mange dele, skruer og dimser, der skal gå op i en højere enhed. Desuden er skabe fra diverse bolighuse ofte pebrede i pris, så der er også mange penge at spare ved at bygge selv.

Lav et byg selv skab ud af en reol

En simpel måde at bygge et skab på er at bruge en gammel reol med sider. Reolen danner rammen om skabet, så du skal bare bygge låger og montere greb. Du kan for eksempel bruge krydsfinerplader eller andre lette træplader. Lågerne må nemlig ikke være for tunge. Med få materialer kan du dermed bikse dit eget skab sammen i et snuptag.

Til et reolskab skal du altså bruge følgende:

  • En gammel (eller ny) reol med sider
  • To plader i lette materialer, for eksempel krydsfiner – køb her
  • To greb til lågerne – køb her
  • Fire hængsler til at montere lågerne med – køb her
  • Eventuelt maling – køb her

Byg selv skab med skydelåger

Skabe med skydelåger er praktiske og pladsbesparende. Denne type skabe er ofte virkelig dyre i møbelforretninger, så du kan med fordel bygge dit eget. MDF-plader (MDF plade Kronospan) er nemme at arbejde med og koster ikke særlig meget. Du kan ofte få dem savet til hos et byggemarked, så du ikke skal bakse med det selv. Du kan selv bestemme, om du vil lave dit skab med bagbeklædning, eller om du vil bygge det direkte op ad væggen. Til skydelågerne skal du bruge et skinnesystem med hjul, som kan fås i de fleste byggemarkeder, blandt andet her.

Gode råd til dit byg selv-skab

Inden du går i gang med at bygge dit skab, er det en god idé, at du laver et grundigt forarbejde. Du skal kende alle mål det sted, skabet skal stå og derudfra vurdere, hvor højt, bredt og dybt skabet skal være. Det kan være svært at forestille sig, så du kan eventuelt lægge papir eller pap ud på gulvet der, hvor skabet skal stå. Du kan nemt rykke rundt på det og danne dig et visuelt billede af, hvor meget skabet vil fylde. Når du kommer til selve byggeprocessen, er det vigtigste at få lavet en sokkel, som er i vater. Så har du et godt fundament for resten af skabet.

Essensen af denne artikel er altså følgende:

  • Der er mange penge at spare ved at bygge sit skab selv.
  • Den simple løsning er at bruge en gammel reol med sider som rammen for skabet og tilføje låger i krydsfiner samt greb.
  • Du kan bygge dit skab i MDF-plader og krydsfiner og tilføre skydelåger.
  • En sokkel i vatter er det vigtigste trin i processen.
  • Husk at lave et grundigt forarbejde ved at måle op og forestille dig, hvordan skabet skal være.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst