Kaninbur

KaninburByg selv kaninbur

Det er forholdsvist simpelt at bygge sit eget kaninbur, hvis man ved, hvordan det skal gøres, samt hvilke ting der skal til, for at kaninen får et optimalt hjem. Det drejer sig primært om burets placering, indretning og størrelse, hvilket vi vil komme ind på i denne artikel.

Der er mange penge at spare, og kaninburet kan blive lige så godt, hvis man selv bygger det.

Hvor skal et kaninbur placeres?

Burets placering er en vigtig faktor for din kanins velbefindende. Det er vigtigt, at der ikke er træk, der hvor buret står. Buret kan godt stå ude om vinteren, men der må ikke blive alt for koldt, da det svækker immunforsvaret og kan føre til sygdomme.

Man bør ikke placere et kaninbur i sollys, da kaniner har meget pels, hvorfor de også kan overleve ude om vinteren. Det er dog godt blive for varmt om sommeren, så derfor skal buret placeres i skyggen af et træ eller f.eks under et halvtag.

Størrelsen på kaninburet

Størrelsen er utroligt vigtig i denne sammenhæng. Det er nemlig meget forskelligt hvilken størrelse, der er optimal, da det afhænger af hvilken race, du har. Som tommelfingerregel er det bedre, at buret er for stort end for småt. Kaninen kan godt have svært ved at føle sig hjemme, hvis buret er for stort, da det kan være svært at overskue det store areal – det kan de dog vænne sig til på sigt.

Omvendt er det et problem, hvis buret er for småt, da kaninen så ikke vil have nok plads til at bevæge sig på. En regel er, at buret skal være mindst 0,75 m2, hvis du har en dværgkanin. Andre, større racer har brug for mindst 1,5 m2.

Er planen, at kaninburet også skal bruges til unger, så skal det selvfølgelig være større.

Indretning – hvad er obligatorisk?

Det eneste, der faktisk er rigtig vigtigt, er at kaninen altid har nem adgang til rent drikkevand og foder. Drikkevandet kan enten klares med en ’drikkedunk’ til kaniner eller en vandskål. Der skal hele tiden være adgang til vand, men der behøver ikke at være foder i skålen konstant, da det kan gå udover kaninens helbred. Fyld hellere madskålen med en håndfuld mad tre gange dagligt.

Sørg desuden for at muge ud et par gange om ugen, så der hele tiden er rent.

Skriv en kommentar