kolonihavehus

Byg selv kolonihavehus

Et kolonihavehus er fantastisk hyggeligt at opholde sig i. Det er et fristed for mange, hvor pligter og hverdagens ræs kan lægges til side for en stund. Det er så at sige et sommerhus i miniform, hvilket også har gjort det mere og mere populært. Men det er et stort projekt at bygge fra bunden og kræver derfor, at du har hænderne godt skruet på, hvis du kaster dig ud i projektet. Er du lidt mere usikker på det at bygge helt fra bunden, men kan du stadig godt lide at skabe noget selv, så er et kolonihavehus byggesæt måske lige det, du leder efter. For her kan du bygge selv - bare efter en vejledning. 

Lau Christensen
Skrevet d. 19. juni 2020 af Lau Christensen

Byg selv kolonihavehus - visbanner

Udsnit af populære kolonihavehuse

Nedenfor ser du eksempler på kolonihavehuse der hitter i øjeblikket.

Luoman Lillevilla 510-1 (Areal 9 m²) - Byg selv kolonihavehus - Byg-selv.info 24.499 kr. Luoman Lillevilla 510-1Gå til forhandler
Luoman Lillevilla 488 (Areal 24 m²) Hyttepakke - Byg selv kolonihavehus - Byg-selv.info 44.499 kr. Luoman Lillevilla 488 Gå til forhandler
Luoman Lillevilla 342 (Areal 12 m²) - Byg selv kolonihavehus - Byg-selv.info 21.850 kr. Luoman Lillevilla 342 (Areal 12 m²)Gå til forhandler
Lillevilla Saimaa 19.8 m2 (Areal 37.4 m²) Grundsæt - Byg selv kolonihavehus - Byg-selv.info 46.999 kr. Luoman Lillevilla 65 (Areal 19.8 m²)Gå til forhandler
Luoman Lillevilla 21 (Areal 6 m²) - Byg selv kolonihavehus - Byg-selv.info 13.999 kr. Luoman Lillevilla 21 (Areal 6 m²)Gå til forhandler

Hvilke kolonihavehus byggesæt kan man købe? 

Huskeseddel

Hvis et byggesæt lyder som noget lige for dig, er der heldigvis en række forskellige muligheder i forskellige prisklasser. Du behøver derfor ikke nødvendigvis gå på kompromis med dit kolonihavehus og det endelige resultat. 

Du kan få følgende kolonihavehuse byggesæt: 

Luoman Lillevilla 387 – 12m2

Luoman lillevilla som kolonihavehus

Hos Frishop har du mulighed for at købe et mindre kolonihavehus fra mærket Luoman til en rigtig god pris. Det er 12 kvadratmeter og har derfor plads til en seng, sofabord, kommode og et minikøkken, hvis du gerne vil have muligheden for det i dit kolonihavehus. Den kommer desuden med en flot dobbeltdør med små termoruder og giver derfor et godt lysindfald. Skruer og søm er inkluderet og til en pris på 24.574 kroner, er der rig mulighed for at indrette det som du vil!

Se flere billeder og info her.


Luoman Lillevilla 320 hytte – 15,3 m2

Luoman Lillevilla 320 hytte - 15,3 m2

Har du brug for lidt mere plads, kan du hos Frishop også få denne hytte fra Luoman, som er 15,3 kvadratmeter. Med de kvadratmeter har du mulighed for både at indrette et soverum og et opholdsrum med et lille tekøkken. Udenfor kan du passende lave en hyggekrog i haven med tilhørende havemøbler. Du får derfor meget for de 27.271 kroner, som kolonihave byggesættet her koster. 

Se mere information om havehuset her.


Luoman Lillevilla 323 – 20,4 m2

Byg selv kolonihavehus - Luoman Lillevilla 323 hytte 204 m2

Her ser du dette meget charmerende byggesæt fra Luoman. Det er i en flot, fyr-farve. Dermed kan du selv vælge, om du vil male det efterfølgende. Hytten er er lidt større end ovenstående, og det er det prisen værd, da materialerne er af god kvalitet og har plads til endnu mere hygge. Alt i alt et godt byggesæt, som du kan få for 29.239 kroner

Læs mere og se flere billeder her.


Luoman Lillevilla 488 hytte 24 m²

Byg selv kolonihavehus - Luoman Lillevilla 488 hytte kolonihavehus med termoglas 24 m2

Dette er Luoman Lillevilla 488, som byder på en anelse mere plads end hytten ovenfor. Her får du en enormt lækker bjælkehytte i super kvalitet i massiv langsomt voksende finsk polargran. Hytten kommer med en meget flot og stor dobbeltdør, samt to dobbeltvinduer. Byggesættet koster 34.999 kroner

Se mere omkring hytten her.


Luoman Lillevilla 100C-4 kolonihavehus med hems – 22 m²

Luoman Lillevilla 100C-4 kolonihavehus med hems

Luoman Lillevilla 100C-4 er en meget charmerende hytte og kan til trods forstørrelse minder om et sommerhus i udformningen. Det rummer 22 kvadratmeter, og giver dig derfor rigeligt med plads til ophold, køkken og soverum. Derudover er der også indbygget hems. Byggesættet koster 45.565 kroner, hvorfor du får meget for pengene. 

Du kan se mere om kolonihavehuset her.


Du kan også vælge et kolonihavehus byg selv 

Er du ikke så meget til byggesæt? Så kan du også vælge at lave et kolonihavehus byg selv, hvor du vitterligt bygger alt helt selv fra bunden. Husk her at være opmærksom på, at du også skal have fundamentet på plads for at komme ordentligt fra start med dit projekt. 

For overhovedet at komme i gang med et kolonihavehus byg selv, skal du først ud og skaffe en masse materialer: 

Du kan som regel få alt det, du skal bruge til dit byg selv kolonihavehus i dit lokale byggemarked. Der er ikke det, du ikke kan finde derinde, og de kan helt sikkert også hjælpe dig med at guide og vejlede dig, så du får de rette materialer i de rette mål. 

Sådan kommer du i gang med dit byg selv kolonihavehus 

Et kolonihavehus byg selv er bestemt ikke nogen nem opgave. Derfor er det en god ide, at du i god tid inden sætter dig ned og ser videoer, læser artikler og suger al anden viden til dig omkring det at bygge et kolonihavehus. Der vil helt sikkert være nogle processer, som du ikke har tænkt over, og som du derfor kan blive bevidst om. 

Kender du en, som før har prøvet at bygge et kolonihavehus eller et andet større træhus, kan du med fordel få nogle gode tips her til at komme ordentligt fra start. Finishen skal gerne være god, ligesom det også æstetisk skal være flot at se på – det kan derfor godt betale sig, at du gør dig umage med forberedelsen. 

Hvad koster et kolonihavehus byg selv? 

Det er bestemt ikke billigt at kaste dig ud i at bygge et kolonihavehus selv. Som du kan se i vores priseksempler fra byggesættene, koster det at lave kolonihavehus alt lige fra 25.000 kroner og opefter. Ønsker du en meget luksuriøs løsning, som ellers normalt er forbeholdt håndværkere at bygge, kan du også få et for flere hundredetusinde kroner. 

Prisen kommer helt an på, hvor stort dit kolonihavehus skal være, hvilke materialer det skal bygges af, hvordan indretningen skal være og hvilket inventar, du installerer i det. For nogen fungerer et kolonihavehus nærmest som et sommerhus, hvor der ikke skal mangle noget, når de er der, mens det for andre skal være et primitivt og minimalistisk sted, hvor der ikke skal tænkes i rengøring og oprydning. 

Find derfor ud af, hvad dit budget skal være, og hvad du har råd til. Endnu bedre er det at finde ud af, hvad du gerne vil have. Så kan du derudfra planlægge det videre forløb i forhold til budget.

Overvej også: Træhytte byg selv

Hvem kan bygge et kolonihavehus? 

Huskeseddel

Det er ikke forbeholdt hvem som helst at bygge et kolonihavehus, da det kræver god byggeteknisk viden og en snilde inden for håndværk. Du skal derfor have hænderne godt skruet på, hvis du kaster dig ud i at bygge et kolonihavehus selv. Det vil nemlig være enormt ærgerligt at stå med et færdigt resultat som ikke er tilfredsstillende, fordi du ikke har haft styr på mål, materialers beskaffenhed med mere. 

Relateret artikel: Garage byggesæt

Er du derfor i tvivl om selv den mindste ting, er det fornuftigt at alliere dig med en, som før har prøvet det, eller som har kendskab til byggeri. Så undgår du i hvert fald at stå med et kolonihavehus, som du ikke er helt tilfreds med, eller hvor du af uvidenhed er kommet til at påføre det nogle byggefejl. 

Når det så er sagt, er det bare med at kaste dig ud i det, hvis det er det, du har lyst til og gerne vil prøve kræfter med. Et kolonihavehus er skønt at have til rådighed!

Byg selv kolonihavehus - visbanner

Huskeseddel