Træhytter: Byg Selv

Har du brug for mere plads til hygge, opbevaring eller gæster, er en træhytte en god løsning. Træhytter byg selv er det oplagte valg til dig, der ønsker at skabe mere hygge i haven, på fritidsgrunden eller vil opføre en træhytte som kolonihave.

En træhytte giver god mulighed for ekstra plads, ligegyldigt hvad du vil bruge den til. Den kan placeres, præcis hvor du ønsker, men det er en god idé ikke at placere den for tæt på dit hus eller naboens grund.

Du kan enten vælge at købe materialerne i dit lokale byggemarked, du kan få en tømrer til at bygge den, eller du kan købe en byg selv-træhytte, hvilket er den nemmeste løsning. Her får du alle de materialer, du skal bruge, og efterfølgende skal du blot følge en samlevejledning, hvorefter du i løbet af et par dage har bygget din nye træhytte.

Hvad koster det at bygge en træhytte?

Hvor meget, det koster at bygge en træhytte, afhænger af, hvordan du griber opgaven an. Vil du holde prisen helt i bund, er den bedste løsning at bruge genbrugsmaterialer, som du finder på den lokale genbrugsplads eller køber via Facebook eller Den Blå Avis.

Til træhytter byg selv skal du bl.a. bruge:

Det er dog også en besværlig løsning. Det nemmeste, når du selv vil bygge en træhytte, er at købe et træhytte-samlesæt, hvor du får alle materialer leveret direkte til døren. Det er samtidig en billig løsning, da du sparer penge ved at købe det hele samlet – og så sparer du samtidig en del tid, da der er taget højde for alt på forhånd.

Priserne for et samlesæt varierer, men du skal regne med, at prisen starter ved omkring 10.000 kr. Du kan også få træhytter, der koster langt over 100.000 kr. Det hele afhænger af, hvilken hytte du vil opføre.

Træhytte: Byg selv – 3 samlesæt

Der findes adskillige samlesæt, du kan købe, når du skal bygge en træhytte selv. Prisen afhænger af materialer og størrelse. Herunder får du 4 bud på byg selv-træhytter af høj kvalitet, der er nemme at opføre på egen hånd.

Den lille byg selv-træhytte

Den lille byg selv- træhytter

Karibu Askola 3 hytte på 5,25 m2 er en træhytte, der egner sig som redskabsskur, til opbevaring eller som et lille anneks, hvor der er plads til en seng. Det er en praktisk og lille hytte, som er nem at samle. Den koster omkring 10.000 kr.

Træhytter byg selv: Den praktiske og hyggelige

Byg selv-træhytter: Den praktiske og hyggelige

Svante-hytten fra svenske Pulhus på 13,8 m2 er et godt bud på en træhytte til dig, der ønsker at bygge et sted, hvor dine gæster kan overnattet – eller hvor du kan slappe af i ro og fred. Der er plads til senge, borde og stole samt et lille minikøkken i hytten. Er I to om at montere den, tager det ikke mere end to dage. Den koster omkring 23.000 kr.

Træhytter byg selv: Den eksklusive

Byg selv-træhytter: Den eksklusive

Luoman Lillevilla-træhytte på 24 m2 er praktisk talt et lille hus. Her er plads til soveplads, hyggekroge og et lille køkken. Den er bygget i et moderne design med fladt tag, hvorfor den egner sig perfekt som hobbyrum, gæstehytte eller som kolonihavehus. Den leveres som komplet samlesæt med alle komponenter og materialer samt en udførlig samlevejledning på dansk. Prisen er omkring 32.600 kr.

Sådan får du din byg selv-træhytte til at holde længere

Det er altid en god idé at efterbehandle din træhytte, umiddelbart efter den er bygget. Hvis du køber et samlesæt, leveres det typisk i ubehandlet træ. Du kan købe træbeskyttelse her. Herudover er det sjældent, der medfølger tagpap. Du kan købe tagpap her. Du kan også vælge at montere et eternittag på din træhytte.

Her finder du flere af vores byg-selv guides: