byg selv legehus

Byg selv legehus - din guide til gør-det-selv

Et byg selv legehus er det oplagte gør det selv-projekt, da det hverken kræver isolering eller andre elementer, der gør byggeriet indviklet. Byg selv dit legehus, så du får det præcis, som du og dine børn vil have det.

Lau Christensen
Skrevet d. 2. april 2020 af Lau Christensen

Du kan anvende solide byggematerialer, eller du kan gå den billige vej og bruge genbrugsmaterialer, du har liggende, køber eller finder på den lokale genbrugsplads. Når du giver dig i kast med et byg selv-legehus, skal du typisk bruge et par dage eller weekender, før byggeriet står færdigt.

Der er mange måder at gribe et byg selv-legehus an på, men det vigtigste er, at du holder det simpelt, så du kan overskue byggeriet. Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du selv bygger et legehus, hvilke materialer du skal bruge, og hvordan du sikrer, at du ikke gaber over for meget. Her finde du en guide til de bedste boremaskiner, som gøre hele opgaven noget nemmere.

Alternativer til byg-selv er samle selv

Se disse populære samle-selv legehuset, som måske kunne være et alternativ til byg selv modellen

Hvad koster det at bygge et legehus?

Huskeseddel

Du skal blandt andet bruge dette til dit byg selv legehus

  • Trykimprægnerede stolperKøb
  • Trykimprægnerede plankerKøb
  • Trykimprægnerede lægterKøb
  • TræbeklædningKøb
  • TagpapKøb
  • TræbeskyttelseKøb
  • SkruerKøb

Et byg selv-legehus er et simpelt byggeri, der hverken kræver meget tid eller særlige håndværksmæssige evner. Samtidig kræver den simple konstruktion i byg selv-legehuset ikke det store budget, og du kan komme i gang fra omkring 2.600 kr., hvis du køber et samlesæt, hvor du blot skal følge en samlevejledning.

Du kan også vælge at bygge det fra bunden, hvilket kræver lidt mere forberedelse, men kan gøres for et mindre budget. Her kan du anvende genbrugsmaterialer, eller du kan købe tilskårne brædder, stolper og beklædning i præcis de mål, du ønsker, via nettet.

Vi har også her samlet nogle af de materialer, som du skal bruge når du skal bygge et legehus selv. 

Relateret artikel: Byg selv legetårn

Byg selv-legehus: 2 forskellige samlesæt

Når du skal opføre et byg selv-legehus, som dine børn kan have glæde af i de næste mange år, er den nemmeste løsning at købe et samlesæt. Da der ikke stilles specielt store krav til konstruktionen af et byg selv-legehus, koster det heller ikke alverden at bygge. Afhængigt af dine ønsker, kan du få et samlesæt til mellem 2.600 kr og 12.000 kr.

1. Jungle Gym Legehus

Set til 2.825 kr. - Budget valg

Vi fremhæver:

Det billige byg selv-legehusFind billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Budget valg Jungle-Gym-Legehus

Den billigste løsning er Jungle Gym-legehuset, der leveres med komplet træpakke, der måler 1.5 m2. Samlesættet leveres inklusiv tilpassede materialer med afrundede hjørner, værktøjssæt og samlevejledning.

2. Plus legehus

Set til 4.796 kr. - Værdi for pengene

Vi fremhæver:

Byg selv-legehus med lille terrasseFind billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Værdi for pengene PLUS Legehus med terrasse 16741-1

Plus-legehus med lille terrasse på i alt 5.10 m2 er perfekt til de lidt større børn. Samlesættet leveres med vinduer, gulv, tag og ubehandlet træ, så børnene selv kan være med til at male det.

Du kan finde flere legehuse her.

Træbeskyttelse og tagpap

Du bør altid efterbehandle dit byg selv-legehus med træbeskyttelse, så du sikrer, at det kan holde i mange år. De færreste materialer bliver leveret inklusiv beskyttelse. Mal efterfølgende huset sammen med dine børn, så de kan være med til at sætte deres præg på det. Køb træbeskyttelse her.

Samtidig medfølger der ikke tagpap, selvom du køber dit nye legehus som samlesæt. Det er nemt at lægge tagpap, selvom du ikke har en manual, og du kan typisk få gode råd med på vejen, når du køber tagpap i dit lokale byggemarked. Du kan også købe tagpap online her.

Se også vores andre guides:

Huskeseddel