Byg selv legehus

Et byg selv legehus er det oplagte gør det selv-projekt, da det hverken kræver isolering eller andre elementer, der gør byggeriet indviklet. Byg selv dit legehus, så du får det præcis, som du og dine børn vil have det.

Du kan anvende solide byggematerialer, eller du kan gå den billige vej og bruge genbrugsmaterialer, du har liggende, køber eller finder på den lokale genbrugsplads. Når du giver dig i kast med et byg selv-legehus, skal du typisk bruge et par dage eller weekender, før byggeriet står færdigt.

Der er mange måder at gribe et byg selv-legehus an på, men det vigtigste er, at du holder det simpelt, så du kan overskue byggeriet. Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du selv bygger et legehus, hvilke materialer du skal bruge, og hvordan du sikrer, at du ikke gaber over for meget. Her finde du en guide til de bedste boremaskiner, som gøre hele opgaven noget nemmere.

Hvad koster det at bygge et legehus?

Et byg selv-legehus er et simpelt byggeri, der hverken kræver meget tid eller særlige håndværksmæssige evner. Samtidig kræver den simple konstruktion i byg selv-legehuset ikke det store budget, og du kan komme i gang fra omkring 2.600 kr., hvis du køber et samlesæt, hvor du blot skal følge en samlevejledning.

Du kan også vælge at bygge det fra bunden, hvilket kræver lidt mere forberedelse, men kan gøres for et mindre budget. Her kan du anvende genbrugsmaterialer, eller du kan købe tilskårne brædder, stolper og beklædning i præcis de mål, du ønsker, via nettet. Find byggematerialer her.

Relateret artikel: Byg selv legetårn

Byg selv-legehus: 4 forskellige samlesæt

Når du skal opføre et byg selv-legehus, som dine børn kan have glæde af i de næste mange år, er den nemmeste løsning at købe et samlesæt. Da der ikke stilles specielt store krav til konstruktionen af et byg selv-legehus, koster det heller ikke alverden at bygge. Afhængigt af dine ønsker, kan du få et samlesæt til mellem 2.600 kr og 12.000 kr.

Det billige byg selv-legehus: Den billigste løsning er Jungle Gym-legehuset, der leveres med komplet træpakke, der måler 1.5 m2 og koster 2.600 kr. Samlesættet leveres inklusiv tilpassede materialer med afrundede hjørner, værktøjssæt og samlevejledning.

Byg selv-legehus med lille terrasse: Plus-legehus med lille terrasse på i alt 5.10 m2 koster omkring 4.000 kr. og er perfekt til de lidt større børn. Samlesættet leveres med vinduer, gulv, tag og ubehandlet træ, så børnene selv kan være med til at male det.

Byg selv-legehus på ben: Dette Plus-legehus er et flot og robust legehus og legetårn på ben. Legetårnet har en stige op til legehuset, der består af et lille vindue og en dør. Perfekt sted at have en hemmelig hule. Det koster omkring 4.600 kr. og leveres med alle byggematerialer og en samlevejledning, så du nemt kan bygge legehuset på et par dage.

Byg selv-legehus med hems: Vil du virkelig glæde dine børn, bør du overveje legehuset Tom fra Polhus, der måler 3,4 m2 og har en hems, så det minder om et rigtigt hus. Legehuset er af grantræ, har 4 plexiglas-vinduer med skodder, 3 blomsterkasser, og det koster omkring 7.200 kr. Leveres inklusiv byggematerialer samt skruer og søm.

Du kan finde flere legehuse her.

Til dit byg selv-legehus skal du bl.a. bruge:

Træbeskyttelse og tagpap

Du bør altid efterbehandle dit byg selv-legehus med træbeskyttelse, så du sikrer, at det kan holde i mange år. De færreste materialer bliver leveret inklusiv beskyttelse. Mal efterfølgende huset sammen med dine børn, så de kan være med til at sætte deres præg på det. Køb træbeskyttelse her.

Samtidig medfølger der ikke tagpap, selvom du køber dit nye legehus som samlesæt. Det er nemt at lægge tagpap, selvom du ikke har en manual, og du kan typisk få gode råd med på vejen, når du køber tagpap i dit lokale byggemarked. Du kan også købe tagpap online her.

Se også vores andre guides:

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst