Vinreol byg selv

Vinreol byg selv – Hvis du holder af at nyde et godt glas vin, vil du nok også nyde synet af dine vine i en vinreol. Med en vinreol har du et praktisk sted at opbevare dine vinflasker. Reolen sætter samtidig et æstetisk præg på dit hjem ved på indbydende vis at udstille dine forskellige vine.

Det er ikke svært at lave en hjemmelavet byg selv-vinreol, og det er ganske få materialer, du skal have fat i. Hvis du blot ønsker en mindre vinreol, som ikke skal fylde en hel vinkælder ud, er det endda et budgetvenligt byggeprojekt. Der er mange forskellige måder at bygge en vinreol på.

I denne artikel præsenterer vi dig for forskellige typer af vinreoler og kommer med råd til materialevalg.

Vinreol i træ byg selv – den enkle og stilrene

Du kan bygge en helt enkel og stilren vinreol i træ. Denne type passer ind i ethvert hjem og ser også flot ud, selvom den ikke er fyldt til randen med vinflasker. Egnede træsorter er for eksempel fyrretræ og egetræ.

Der er mange måder at bygge en vinreol i træ på. Du kan bygge en klassisk reol, hvor du sammensætter træplader til en kasse i den ønskede størrelse. Derefter tilføjer du træplader på tværs inde i kassen, som danner forskellige rum, som vinflaskerne kan ligge i.

TIP: Du kan også vælge den nemme løsning, hvor du køber et samle selv sæt som du selv samler ud fra en vejledning.

Her anbefaler vi dette vinreol byggesæt i mørkt fyrretræ fra Wineman:

Vinreol byg selv - vinroel byggesæt mørkbejset fyrretræ 15 flasker

Alternativt kan du lave din byg selv-vinreol af en masse træpinde/rundstokke, som du monterer på en væg eller plade, som du hænger op. Du sætter pindene i en række med det ønskede antal pinde.

Herefter bygger du flere rækker ovenpå med luft rundt om pindene. Meningen er så, at vinen skal ligge i de mellemrum, der skabes mellem rækkerne af træpinde. Læs også vores guide om bjælkehytter, hvor en stilren vinreol ville passe rigtig godt ind.

Vinreol byg selv af multiplader (gasbeton)

Et andet bud på en metode til din byg selv-vinreol er at lave den ud af multiplader/gasbeton (køb her).

Du sammensætter hele og halve multiplader, så de danner kvadratiske rum, hvor vinflaskerne kan ligge stablet ovenpå hinanden.

Udover multiplader skal du bruge:

Projektet er lidt mere omstændeligt end de simple modeller, men til gengæld får du en flot og rummelig vinreol. Når reolen er færdig, ligner den en almindelig rumdeler, men den har et mere autentisk og sofistikeret udtryk, som passer perfekt til vinkælderen eller stuen. Du kan finde forskellige guides på nettet, der forklarer processen i detaljer.

Fordelene ved en vinreol

En vinreol er som nævnt både praktisk og pæn. Du får altså et opbevarings-møbel, som samtidig pynter i hjemmet. Med en vinreol sikrer du også, at proppen på vinen bliver holdt fugtig, fordi vinen ligger ned. En vin har bedre af at ligge ned end at stå op, for hvis proppen tørrer ud, kan der komme luft ind i vinen. Det kan betyde, at vinen ender med ikke at smage særlig godt, og at du slet ikke kan drikke den.

Opsummerende kan vi sige om hjemmelavede vinreoler:

  • De simple modeller er både nemme og billige at bygge.
  • Egnede træsorter er for eksempel fyrretræ og egetræ.
  • En lidt mere avanceret model er en vinreol byg selv af multiplader, som har et autentisk og råt udtryk.
  • En vinreol er både flot og praktisk. Den sikrer blandt andet, at proppen holdes fugtig, så der ikke kommer luft ind i vinen.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst