Brændeskur byg selv

Et brændeskur eller brændely er praktisk i et land som Danmark, som byder på mange måneder om året med fugt og regn. Der findes to forskellige løsninger, hvis du vil have et brændeskur: byg-selv-brændeskur eller saml-selv-brændeskur. Hvis du ikke har tiden til gør-det-selv-projektet eller er den uheldige ejer af 10 tommelfingre, kan et færdigt samlesæt være en fin løsning. Det er dog billigere og forholdsvis nemt at bygge dit eget brændeskur.

Brændeskur samlesæt eller byg-selv fra bunden?

Priserne for et samlesæt i træ starter ved omkring 3.000 kroner (Redskabsrum med brændeskur i trykimprægneret træ 1 m2). Det leveres med færdige elementer og en samlevejledning.

Du skal bare følge vejledningen trin for trin, og på et snuptag har du et brændeskur. Hvis du klarede dig nogenlunde i sløjd-timerne i skolen, kan du dog sagtens lave et byg-selv-brændeskur til billige penge.

Du kan lave et lille og simpelt brændeskur for omkring 400 kroner. Hvis du har tiden og evnerne, er det altså billigere at bygge dit brændeskur selv.

Se også: Byg selv opbevaring til træpiller

Materialer til et byg selv brændeskur

Der findes mange måder at lave et byg-selv-brændeskur på. Det gængse materialevalg til et hjemmelavet brændeskur er træ. Det er både billigt og nemt at arbejde med. Her er det fornuftigt at vælge trykimprægneret træ, da det på grund af imprægneringen er slidstærkt og kan klare vind og vejr.

Grundmaterialerne til et byg-selv-brændeskur er følgende:

 • Stolper i trykimprægneret træ (køb her)
 • Spær og lægter (køb her)
 • Tagfiner i krydsfiner eller PVC-trapezplader til tag (køb her)
 • Tagpap (til at beklæde pladerne med, hvis du vælger tagplade i krydsfiner) (køb her)
 • Sternbrædder i trykimprægneret træ (køb her)
 • Trykimprægnerede brædder til beklædning af siderne (køb her)
 • Eventuelt paller eller fliser til gulv (køb her)
 • Eventuelt maling (køb her)

Sådan konstruerer du et byg-selv-brændeskur

Der findes den helt simple konstruktion, som er et lille og enkelt brændeskur, der minder mere om et brændely. Her sætter du blot to dobbelte stolper i jorden, monterer et skråt tag af krydsfiner via spær og bæreklodser og beklæder tagpladerne med tagpap. Det er altså en form for simpelt halvtag til dit brænde. Du kan finde guides på nettet, der beskriver processen med et simpelt brændeskur trin for trin.

Hvis du vil lave et klassisk byg-selv-brændeskur, som minder mere om et rigtigt skur, skal du beklæde det med træbrædder, så brændeskuret bliver lukket af i siderne og bagtil. Det er også en god idé at lægge en bund af fliser eller paller, så brændet ikke er i direkte kontakt med den fugtige jord. For god ordens skyld får du her en opsummering af, hvad vi har gennemgået i denne guide.

 • Der er mange penge at spare, hvis du laver et byg-selv-brændeskur i stedet for at købe et samlesæt – et simpelt og lille brændeskur kan laves for cirka 400 kroner.
 • De grundlæggende materialer er: stolper og brædder i trykimprægneret træ, spær og lægter, tagfiner eller PVC-trapezplader, tagpap og eventuelt fliser eller paller til gulv.
 • Du kan lave en simpel konstruktion, som fungerer som et lille halvtag, eller en mere klassisk konstruktion med træbeklædning i siderne og bagtil.
 • Det er en god idé at lave en bund, så brændet ikke får fugt fra jorden.

Det danske vejr er ofte ikke godt til at opbevare brænde udendørs.

Der findes dog et par muligheder, såfremt man ikke har mulighed eller lyst til at opbevare det indendøre eller f.eks i garagen.

Et såkaldt brændeskur eller brændely er en rigtig god mulighed for at kunne opbevare sit brænde udendørs. De koster ikke det store og så kan man endda købe dem online og få det tilsendt til sin adresse, hvorefter man kan samle det selv.

NavnBillede Pris 

Hamlet 108 brændely

Dybde: 2,42 m
Bredde: 3,13 m
Højde: 1,85 m
Dørmål bredde: 1,40 m
Dørmål højde: 1,52 m

brændeskur

3.999,- / stk.

Køb Nu

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst

Skriv en kommentar