byg selv havepavilloner i træ

Pavillon til haven

Med en havepavillon kan du skabe et hyggeligt værested midt i haven. En pavillon afskærmer for vind, så man kan nyde naturen, uden at man behøver at bekymre sig om de skiftende årstider. Pavillonen kan benyttes til grillaftener, arbejde og afslapning... Ja, den er stortset anvendelig til alle formål.

Lau Christensen
Skrevet d. 21. november 2013 af Lau Christensen

Udvalge havepavillioner

Find din nye havepavillion til den bedste pris i samarbejde med Pricerunner

Plus Pavillon Model 1 3.28x3.28 m - Guide: Pavillon til haven - Byg-selv.info 7.749 kr. Plus Pavillon Model 1Gå til forhandler
tectake Party Tent 3x3 m - Guide: Pavillon til haven - Byg-selv.info 679 kr. Tectake Foldbar pavillon 3x3Gå til forhandler
Outfit Easy Up Pavillion 3x3 m - Guide: Pavillon til haven - Byg-selv.info 598 kr. Outfit Easy Up Pavillion 3x3Gå til forhandler
tectake Gazebo 3x3 m - Guide: Pavillon til haven - Byg-selv.info 449 kr. Tectake Havepavillon med 3x3Gå til forhandler
Guide: Pavillon til haven - Byg-selv.info Jem & Fix Pavilion 3x3

Pavillon til haven – Byg selv-guide

Mange tror fejlagtigt, at en havepavillon er et stort og dyrt projekt at kaste sig udi, men det behøver faktisk ikke at være sådan. Det kan nemlig gøres relativt billigt, hvis man køber de rigtige materialer og er klar til at ofre en smule knofedt. Ér man det, er det faktisk muligt at opføre en pavillon uden de store omkostninger. Herunder giver et par tips og tricks til, hvordan dette kan gøres.

Sådan bygger du en billig havepavillon i træ

Havepavilloner

Se stort sortiment af pavilloner og pavillontelte til haven.

  • Havepavillon (stort udvalg) Køb
  • Plus Pavillon Model 1Køb
  • Tectake Foldbar pavillon 3x3Køb
  • Jem & Fix Pavilion 3x3Køb
  • Outfit Easy Up Pavillion 3x3Køb
  • Tectake Havepavillon med 3x3Køb

Herunder har vi udarbejdet en guide til folk, der har mod på at kaste sig ud i at opføre en havepavillon uden professionel hjælp. Til dette eksempel har vi taget udgangspunkt i en pavillon 4×4 m2.

Det første du skal gøre, er at opstille stolperne. De kan være lige den størrelse, du synes passer, men vi anbefaler at du bruger stolper der er mindst 6×6 cm. Markér en firkant der måler 4×4 m2 på jorden, hvor pavillonen skal stå, og grav hul til stolperne i jorden. Vi anbefaler at du støber stolperne fast, men har du en anden måde, kan den også sagtens bruges.

Pavillon på 4×4 m – let og overskueligt

Pavillon til haven - byg selv havepavilloner i træ

Stolperne skal være 2.10 meter høje, efter de er blevet placeret i jorden. Når de sidder urokkeligt fast, bygger du en firkant på 4×4 m2 ud af planker/reglar – disse skal bruges til at holde tagkonstruktionen fast. Dette gøres ved at skære enderne i en 80 graders vinkel, og derefter sætte dem sammen. Disse placeres på toppen af stolperne.

Den letteste løsning, når der skal lægges tag, er at vælge et fladt tag af plastik – du skal dog huske, at det skal hælde lidt, således at vand og væske uden besvær kan løbe ned.

Du kan jo altid prøve at ændre med målene, så pavillonen kommer til at passe til dig. Andre forslag kunne være 3x4m, 3x3m eller 2x6m, men det er fuldstændigt op til dig selv – kun fantasien sætter grænser.

Du kan enten bygge selv eller prøve en samlepakke / byggesæt

Du kan finde materialer til at bygge din pavillon i de fleste byggemarkeder rundt omkring i landet. Ellers kan du gå på nettet – på den måde bliver det hele leveret hjem til dig, og du slipper for en masse besvær.

 

Køb byg selv sæt hos Frishop.dk

 

Har du ikke mod på at bygge din pavillon fra start til slut, så kan du vælge at investere i en ’gør det selv’-pakke i form af et samlesæt fra eksempelvis Frishop. Er du ikke den fødte handyman, vil det med garanti komme til at se bedre ud, da de jo er designet på forhånd – og de er tilmed ikke specielt dyre, så der er stadig penge at spare. Vælger du at købe over nettet, vil din nye pavillon blive leveret indenfor 2-5 hverdage.

Uanset, hvilken løsning du vælger, ønsker vi dig held og lykke med byggeriet herfra!

Huskeseddel