Haveskur byg selv

Haveskur byg selv mand der bygger
Haveskur byg selv guiden

Ønsker du at spare penge på dit nye haveskur, skal du bygge det selv. På den måde kan du selv vælge materialer og mål, og du sparer (den dyre) arbejdsløn til en tømrer. Du kan vælge at bygge et haveskur selv på to forskellige måder; du kan bygge det fra bunden efter egne mål og ønsker, eller du kan købe et færdiglavet skur, der blot skal samles og opsættes efter en angiven brugsanvisning. Hvad, du bør vælge, afhænger af dine håndværksmæssige evner.

Hvad koster det at bygge et skur?

For mange vil prisen nok være afgørende. Det er billigere at bygge skuret selv end at få en professionel til det, men kan det betale sig at købe materialerne selv frem for et samlesæt? Det afhænger lidt af ønskerne til skuret.

Du kan få billige haveskure helt ned til 1.400 kr. i plastik (Shelterlogic opbevaringstelt), 3.500 kr. for et vægmonteret skur i træ (Jabo vægredskabsskur) eller 4.400 kr. for et selvstændigt haveskur i træ (Jabo redskabsskur Haga). Endnu billigere fås et haveskur i metal, som koster fra 2.500 kr. (OPJ Arrow Hamlet). Priserne stiger naturligvis i takt med størrelserne på haveskurene i alle typer materialer.

Skal du bygge selv, vil du sandsynligvis gøre det i træ, da det er nemmest. Prisen afhænger selvfølgelig af de valgte materialer og målene på skuret. Et skur på 10 m2 koster fra cirka 4.000 kr. i materialer. Et mindre skur er selvfølgelig tilsvarende billigere.

Til dit byg selv haveskur skal du bl.a. bruge:

Målene på stolper, lægter og planker kan du frit vælge efter behov. Når du bestiller på nettet, betaler du typisk pr. meter, så du kan desuden nøjes med at købe de længder, som du har behov for. Du kan også vælge at bygge siderne af færdige klikmoduler for at lette opgaven; dette er dog typisk en dyrere løsning end at bygge siderne af planker.

Tag på skur – gør det selv

Taget kan du naturligvis også bygge af planker, men hvis du vil sikre et tæt tag, kan du vælge et tagmateriale som f.eks. tagpap, bølgeplader eller plastikplader. Hvad, du vælger, er lidt en smagssag, og der er også andre muligheder, men de tre nævnte er de mest brugte typer af tag til haveskure.

Du bør dog overveje, om du ønsker skuret isoleret. I så fald anbefales det ikke med plastiktag. Plastikplader har desuden en kortere levetid, men tillader til gengæld mere lys at trænge ind i skuret.

Vær opmærksom på at give taget lidt hældning for at undgå, at vand samler sig og med tiden kan give fugtskader.

Skur til plæneklipper

En plæneklipper har ikke godt af at få vand og bør derfor som minimum stå under tag – og også gerne i et haveskur, så ikke der kan trænge vand ind fra siderne. Du kan vælge at bygge et haveskur i miniudgave udelukkende til plæneklipperen, hvis du vil spare på pladsen, men de fleste vælger at bygge et større haveskur, så der ud over plæneklipperen også er plads til andre ting som haveredskaber og måske brænde.

haveskur byg selv
haveskur byg selv