varmepumpeskjuler

Anmeldelse af forskellige typer varmepumpeskjulere – Hvilken vælger du?

Varmepumpeskjulere guide

Plus varmepumpeskjuler i træ

Den store fordel ved at vælge en varmepumpeskjuler, der er fremstillet i komposit, er, at den er vedligeholdelsesfri. Skjuleren skal aldrig males, og hvis den med tiden bliver snavset, skal den blot vaskes med vand og sæbe.

Komposit er særdeles holdbart. Hvis du vælger en varmepumpeskjuler i dette materiale, har du en god og solid kasse til varmepumpen i mange år frem.

Gå til forhandler
Bedste Produkt
Set til
Billigst hos
 • Varmepumpeskjulere guide
  1. Plus varmepumpeskjuler i træ

  Set til 950 kr.

  950 kr.
  Plus varmepumpeskjuler i træ hos BygXtra
  Læs mere
 • Varmepumpeskjulere guide
  2. Jabo Horizont

  Set til 1.301 kr.

  1.301 kr.
  Jabo Horizont hos Frishop.dk
  Læs mere
 • Varmepumpeskjulere guide
  3. Varmepumpeskjuler vedligeholdelsesfri

  Set til 1.681 kr.

  1.681 kr.
  Varmepumpeskjuler vedligeholdelsesfri hos happii.dk
  Læs mere
 • Varmepumpeskjulere guide
  4. Varmepumpeskjuler i sort eller hvidt komposit

  Set til 2.125 kr.

  2.125 kr.
  Varmepumpeskjuler i sort eller hvidt komposit hos BygXtra
  Læs mere

En varmepumpeskjuler gemmer varmepumpens udvendige del væk og kan vælges i et materiale og en farve, der får skjuleren til at falde i et med husets design. En varmepumpeskjuler har i de fleste tilfælde et ret simpelt look og en enkelt opbygning, der gør den let at montere. Med en smule snilde kan du endda bygge din egen version af en smart skjuler til varmepumpen.

En varmepumpe er en supersmart og energibesparende løsning, når huset eller sommerhuset skal varmes op. Den del af varmepumpen, der sidder inde i huset, er ofte udformet i et smart design med lækre knapper og flot display. Den udvendige del af varmepumpen er der derimod sjældent brugt mange designtimer på, og derfor ønsker mange at gemme den lidt væk – og det er præcis, hvad du kan gøre med en varmepumpeskjuler.

Flot skjuler til varmepumpen

Uanset hvilken type varmepumpe du har, kan du købe mange flotte varmepumpeskjulere, eller du kan vælge at bygge din egen skjuler og få den, præcis som du ønsker.

Ved at male kassen til varmepumpen kan du få den til at falde naturligt ind i husets stil. Du kan naturligvis også vælge en smart kontrastfarve med lidt ekstra spræl og fremhæve kassen i stedet for at skjule den.

Mulighederne er mange, og hvilken løsning, du vælger, afhænger helt af dine egne præferencer i forhold til stil, design og farver.

Læs med, og se mulighederne for at købe eller bygge en kasse til varmepumpen, som på en flot og æstetisk måde skjuler den udvendige del af varmepumpen.

Her er et par bud på en varmepumpeskjuler netop nu

Hvilken model du bør vælge bør afhænge af Jeres behov. Der kan være fordele ved at vælge noget vedligeholdelsesfrit, hvis man ikke ønsker at bruge mange timer på at male og vedligeholde løbende.

Inden installation af varmepumpen

Hvis du står i en situation, hvor du skal installere ny varmepumpe i boligen, kan du med fordel overveje placeringen af udedelen. Varmepumpens indvendige del skal placeres strategisk rigtigt i forhold til fordelingen af varmen, og i mange tilfælde placeres den udvendige del umiddelbart på den anden side af væggen.

Ofte vil det dog være muligt at få nogle længere rør på installationen og få flyttet udedelen til en mere praktisk placering. Husk at spørge montøren om mulighederne, så udedelen ikke kommer til at skæmme huset for meget.

Fordele ved en varmepumpeskjuler

Der er flere fordele ved at skjule varmepumpens udedel i et smart hus eller en specieldesignet kasse:

 • Flot indpakning af varmepumpen
 • Eget design i udformning og farver
 • Dæmper lyden fra varmepumpen
 • Beskytter varmepumpens udedel

1. Plus varmepumpeskjuler i træ

Varmepumpeskjulere guide

Hvis du holder af det enkle look, er Plus varmepumpeskjuleren lige noget for dig. Skjuleren er fremstillet i trykimprægneret gran- og fyrretræ, og det skrå tag beskytter varmepumpen mod vind og vejr.

Hvis du ikke har mod på at male Plus varmepumpeskjuleren selv, kan den leveres færdigmalet i sort eller hvid farve.

2. Jabo Horizont

Varmepumpeskjulere guide

Supersmart og enkel varmepumpeskjuler i trykimprægneret træ. Du kan vælge at lade skjuleren stå rå, som den er, eller du kan male den i en valgfri farve. Hvis du foretrækker at købe Jabo Horizont grundmalet, er det også en mulighed.

Denne varmepumpeskjuler har et skrånende tag, som sørger for at sne og slud ikke lægger sig på toppen, og drypper ned i varmepumpen.

3. Varmepumpeskjuler vedligeholdelsesfri

Varmepumpeskjulere guide

Den store fordel ved at vælge en varmepumpeskjuler, der er fremstillet i komposit, er, at den er vedligeholdelsesfri. Skjuleren skal aldrig males, og hvis den med tiden bliver snavset, skal den blot vaskes med vand og sæbe.

Komposit er særdeles holdbart. Hvis du vælger en varmepumpeskjuler i dette materiale, har du en god og solid kasse til varmepumpen i mange år frem.

4. Varmepumpeskjuler i sort eller hvidt komposit

Varmepumpeskjulere guide

Komposit er et fantastisk materiale, og en varmepumpeskjuler i kompositplast koster omtrent det samme, som en model der er fremstillet i træ.

Denne model findes i sort eller hvid, så du frit kan vælge den farve, der passer bedst til huset. Modellen er meget elegant udført og har flotte, skrå ribber på front og sider, der tillader, at der kan komme tilstrækkeligt med luft til varmepumpen.

Flot kasse til varmepumpen

Hovedformålet med varmepumpeskjuleren er i de fleste tilfælde at gemme pumpens udedel af vejen. Der findes flere forskellige modeller, der kan købes færdige, og som blot skal monteres rundt om varmepumpen.

Mange af de varmepumpeskjulere, der kan købes, er færdigmalede i forskellige farver. Hvis du ønsker at sætte dit eget præg på kassens udseende, kan du vælge en ubehandlet model og selv male kassen i den ønskede farve.

Design din kasse til varmepumpen selv

Hvis du er gør-det-selv-mand eller -kvinde, kan du vælge at bygge din varmepumpeskjuler selv. Nogle sværger til det traditionelle kassedesign, mens andre vælger at nøjes med et smart halvtag.

Du kan også gå hele vejen og bygge et praktisk skur rundt om varmepumpen. På den måde er pumpen fuldstændig skjult, og du får ekstra plads til haveredskaber m.m.

Minimerer generende støj

Når varmepumpen er tændt, vil det ikke kunne undgås, at der er støj fra udedelen. Du kan minimere støjen med en kasse rundt om varmepumpen, du skal blot huske, at der skal være tilstrækkelig ventilation i kassen – det kommer vi til om lidt.

Yder god beskyttelse

En varmepumpe er en dyr investering, og derfor skal den beskyttes godt. Selvom pumpens udedel er designet til at stå i det fri, anbefales det altid at beskytte den bedst muligt mod vejrliget.

Sne, slud, slagregn og støv nedsætter pumpens levetid. Varmepumpeskjuleren har derfor også den store fordel, at den forlænger holdbarheden på udedelen.

Varmepumpeskjulere i forskellige materialer

Hvis du vælger at købe en færdig varmepumpeskjuler, er der flere design at vælge imellem. De mest almindelige varmepumpeskjulere er opbygget på et træskelet, det er beklædt med vandrette lister, der skjuler pumpen. Listerne er monteret med indbyrdes afstand, der tillader, at pumpen får den rette ventilation.

De varmepumpeskjulere, vi har valgt at vise her, er fremstillet i trykimprægneret træ eller i komposit.

Varmepumpeskjuler i trykimprægneret træ

Du kan f.eks. vælge en flot kasse i trykimprægneret træ til at skjule varmepumpen. Hvis du selv vil male kassen, anbefales det, at du maler inden samling af skjuleren, så du lettere kan komme ind i alle kroge og hjørner.

Hvis du vil lette malerarbejdet en smule, kan du vælge en model, der er grundmalet fra fabrikkens side. På den måde kan du spare noget tid på malerarbejdet.

Indkøbsguide til varmepumpeskjuler

Når du skal vælge varmepumpeskjuler, er der nogle få ting, som du bør være særlig opmærksom på. Nogle af disse parametre har vi været inde på, men her får du en kort opsummering:

Materiale

Vælg materiale efter din egen personlige stil. En varmepumpeskjuler i træ kan males i den farve, du ønsker. Kassen vil kræve en ny omgang maling efter nogle år, men kræver ellers ingen vedligeholdelse.

En kasse i komposit er vedligeholdelsesfri. Kassen skal aldrig males og holder sig altid pæn og velholdt. Når kassen med tiden bliver snavset, kan den vaskes af med rent vand.

Størrelse

Kassen skal naturligvis passe til din varmepumpes udedel. Når du køber din varmepumpeskjuler, skal du kigge efter kassens indvendige mål. Tag målene på din varmepumpe, og tjek, at kassen er stor nok.

Farve

Varmepumpeskjulerens farve er udelukkende et spørgsmål om din personlige smag. Vælg en farve, der får varmepumpen til at se anonym ud, eller giv kassen en smart pangfarve, der får den til at skille sig ud.

Byg selv varmepumpe skjuler

Hvis du vil sætte dit eget præg på varmepumpeskjuleren, kan du vælge at bygge kassen selv. Projektet er forholdsvis let at gå til, og det kræver kun et minimum af værktøj. Hvis du har en tommestok, en god fukssvans og en skruemaskine er du godt på vej.

Design og materialer

Inden du går i gang, skal planen være på plads. Du skal beslutte formen på din ”byg-selv-varmepumpeskjuler”, og du skal finde ud af, hvilke materialer kassen skal bygges i.

Træ er det mest oplagte materiale. Det er let at forarbejde, og det er billigt i indkøb. Det er flere muligheder for opbygningen, og her kan du med fordel hente inspiration ved at klikke ind på modellerne herover.

Byg eventuelt siderne og fronten hver for sig, så de efterfølgende kan sættes sammen. En anden mulighed er at lave et skelet, som kan beklædes med lister i passende tykkelse.

Husk, at der skal være luft mellem listerne i fronten, så varmepumpen kan ventilere ordentligt. Hvis du ikke bryder dig om trælister, kan du beklæde skelettet med trådnet. Det findes flere forskellige slags net med større eller mindre huller, som kan vælges efter temperament.

Taget skal være skråt

Taget skal beskytte varmepumpen mod sne og regn. Det er vigtigt, at kassen konstrueres, så tager skråner ned i fronten. På den måde kan sne og regn løbe af taget, og du forhindrer, at der kommer fugt ind i varmepumpen.

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud at taget, kan du beklæde det med tagpap eller et lignende materiale. Beklædningen vil gøre taget fuldstændig tæt, og det kan give en flot kontrast til de øvrige materialer.

Sørg for god ventilation til varmepumpen

Det er vigtigt, at der kan komme tilstrækkelig med luft til varmepumpen. Derfor anbefales det altid, at kassen fremstilles uden bagside.

Ved at holde bagsiden åben og sørge for, at der også er god ventilation i sider og front, kan varmepumpen erstatte luften i kassen, så pumpen stadig kan fungere optimalt. En varmepumpe suger luft ind på bagsiden og pumper den brugte luft ud på forsiden.

Mal kassen i en flot farve

Når kassen er færdig, kan du male den i en farve, der passer til huset. Hvis du vælger en farve, der er magen til væggen som kassen er monteret på, kan du få varmepumpeskjuleren til at falde naturligt ind i husets facade.

Du kan også vælge at fremhæve varmepumpeskjuleren ved at male den i en flot kontrastfarve og lade dit mesterværk blive endnu mere synligt.

Byg selv en varmepumpeskjuler, eller bestil online

Byg din varmepumpeskjuler selv, eller bestil den online, så den er klar til montering ved modtagelsen. Om du foretrækker den ene eller den anden fremgangsmåde, er individuelt, men resultatet bliver det samme.

Varmepumpeskjuleren gemmer pumpens grimme udedel væk, så den ikke virker som en stor skæmmende klods på siden af huset. Samtidig får du en effektiv beskyttelse af din investering, så du kan glæde dig over billig varme mange år frem i tiden.

Følg guiden herover, og byg din egen varmepumpeskjuler, eller rul op på siden, og tjek de forskellige modeller, som alle kan bestilles online. Fordelen ved onlinebestillingen er bl.a., at du let og hurtigt kan få leveret kassen til varmepumpen, så den kan være gemt væk i løbet af få dage.

Se også: Sådan opsætter du gipsvæg

Huskeseddel