Blødgøringsanlæg – Se vores 6 bud på de bedste anlæg

Kalk i vandet er enhver boligejers mareridt, og i Danmark er der mange områder, hvor kalkindholdet i vandet er meget højt, og dermed betegnes som middelhårdt eller hårdt. Kalken er ikke skadelig for din sundhed, men kalk er særdeles skadelig for vaskemaskiner, kaffemaskiner, vandhaner og brusere, hvis levetid forkortes betragteligt, når kalkindholdet i vandet er højt.

Hvis du gerne vil have glæde at dine husholdningsmaskiner i længere tid og undgå tilkalkede armaturer og brusere, så er et blødgøringsanlæg sagen for dig. Når du minimerer eller helt fjerner kalk i vandet, får du samtidig blødere tøj efter tøjvask, og du kan bruge mindre vaske- og skyllemiddel.

Lyder det som en god idé? Så læs med, og se hvilke muligheder du har for at minimere den skadelige kalk i drikkevandet.

Derfor er et blødgøringsanlæg en god idé

Her får du 5 gode grunde til at vælge et blødgøringsanlæg til hjemmet:

 • Lettere rengøring – Når der er mindre kalk i vandet, kommer der færre kalkpletter på vandhaner og brusere, og fliser og fuger i brusekabinen er meget lettere at holde rene. Du sparer tid på rengøringen, og inventaret holder sig pænere i længere tid.
 • Husholdningsmaskinerne lever længere – Kalk er skadeligt for vaskemaskiner, kaffemaskiner og armaturer, hvor kalkaflejringer sætter sig i maskinerne. Hvis du minimerer eller fjerner kalken helt, slipper du for afkalkning, og maskinerne får en længere levetid.
 • Mindre energiforbrug – Når maskinerne påvirkes af kalk, kører de mindre effektivt, og skal dermed bruge mere energi på tøjvask osv. Uden kalk undgår du et øget energiforbrug, og der kommer ingen uventede stigninger i forbruget.
 • Blødt vasketøj – Når du vasker tøj, håndklæder og sengetøj, vil du opleve, at tøjet er meget blødere og føles mere behageligt mod kroppen. Du kan spare på vaskemiddel og skyllemiddel, hvilket også gavner naturen og miljøet.
 • Glansfuldt hår – Dit hår og din hud vil elske dig for det bløde vand. Du kan spare på shampoo og sæbe, og dit hår vil få et mere naturligt og glansfuldt look.

Alt i alt er der mange fordele ved at installere et blødgøringsanlæg, og med de stigende energipriser og høje priser på hvidevarer, vil du snart kunne tjene anlægget hjem.

6 blødgøringsanlæg du kan vælge imellem

Vi har valgt at præsentere dig for 6 forskellige anlæg. De to første Dropson anlæg er ikke blødgøringsanlæg, da de ikke fjerner kalken i vandet. Men ved hjælp af elektromagnetisme forhindrer anlægget, at kalken sætter sig fast. Disse anlæg er billigere i indkøb og vil i nogle tilfælde være et godt alternativ, hvilket er årsagen til, at vi valgt at tage dem med.

De øvrige fire anlæg er blødgøringsanlæg, der fjerner kalk fra vandet ved hjælp af salt. Anlæggene findes i flere størrelser, så du kan vælge et anlæg med den kapacitet, der passer til din bolig.

Dropson EMI 2500

Blødgøringsanlæg – Se vores 6 bud på de bedste anlæg - Dropson EMI 2500

Her har du mulighed for at anskaffe dig et anlæg til en god pris. Dropson EMI 2500 beskytter effektivt boligens vandinstallationer mod kalk ved hjælp af moderne EMI-teknologi. Dette anlæg er 100 % vedligeholdelsesfrit og kræver ingen tilsætning af salt eller lignende.

Dropson EMI 2500 er lille og kan derfor finde plads i de fleste installationer. Den skal blot monteres på vandledningen, så vandet kan løbe igennem anlægget, hvor det behandles, helt uden at ændre på vandets naturlige sammensætning.

 • Arbejdstryk: Max 10 bar
 • Mål H/B/D: 295 x 170 x 58 mm
 • Gennemstrømning: 2,5 m3 i timen
PRISER FRA
 

 

4.790,-

 


Dropson EMI 4000

Blødgøringsanlæg – Se vores 6 bud på de bedste anlæg - Dropson EMI 4000

Det næste anlæg er ligeledes fra Dropson og fungerer på samme måde som EMI 2500. Denne model har en større beholder og kan derfor hurtigere behandle en større mængde vand. Vandgennemstrømningen er helt op til 4,5 m3 i timen og dermed 2 m3 mere end EMI 2500.

Når først Dropson EMI 4000 er installeret, begynder det at virke med det samme. Da der ikke skal tilsættes kemikalier eller andet til vandet, er der ingen vedligeholdelse, og du vil ikke opleve, at vandet smager anderledes, løber langsommere, eller at der ikke er tryk nok.

 • Arbejdstryk: Max 10 bar
 • Mål H/B/D: 390 x 190 x 70 mm
 • Gennemstrømning: 4,5 m3 i timen
PRISER FRA
 

 

6.116,-

 


BWT AQA Basic

Blødgøringsanlæg – Se vores 6 bud på de bedste anlæg - BWT AQA Basic

BWT er en af Europas mest kendte producenter af blødgøringsanlæg. Den østrigske virksomhed beskæftiger mere end 4.500 medarbejder og leverer blødgøringsanlæg til store dele af verden. BWT AQA Basic er et af de mindre anlæg, der egner sig til den lille familie, der sjældent har brug for at åbne flere vandhaner eller brusere på samme tid.

BWT blødgøringsanlæg fjerner kalk ved hjælp af salt, som skal påfyldes efter behov. Når der ikke er plads til mere kalk i beholderen, skal den regenerere, hvilket tager en halv times tid og foregår helt automatisk. I dette tidsrum bliver vandet i anlægget ikke behandlet.

 • Arbejdstryk: Max 8 bar
 • Mål H/B/D: 530 x 290 x 495 mm
 • Gennemstrømning: 1,56 m3 i timen
PRISER FRA
 

 

9.599,-

 


BWT AQA Life

Blødgøringsanlæg – Se vores 6 bud på de bedste anlæg - BWT AQA Life bloedgoeringsanlaeg Duplex

Denne model er designet til familier i villaer, som ønsker at bruge kalkfrit vand til både bruser og badekar, og som vil kunne tappe vand flere steder samtidig. Anlægget er meget simpelt at bruge og perfekt til børnefamilien.

Der kan tilkøbes vandalarmer til anlægget, som giver ekstra sikkerhed mod lækager. Alarmerne advarer dig i tilfælde af utætheder i husets vandinstallationer, så du kan undgå vandskader i boligen.

 • Saltkapacitet: 25 liter
 • Mål H/B/D: 610 x 410 x 510 mm
 • Gennemstrømning: 1,8 m3 i timen
PRISER FRA
 

 

16.399,-

 


BWT PERLA Duplex

Blødgøringsanlæg – Se vores 6 bud på de bedste anlæg - BWT PERLA Duplex bloedgoeringsanlaeg til hus 2 12 personer

Hvis du har brug for et blødgøringsanlæg til den store familie eller til ejendomme med flere boliger, så kan BWT PERLA Duplex levere kalkfrit vand til op til 12 personer.

Modellen har flere smarte funktionen og kan bl.a. styres ved hjælp af en smart app til telefonen. Der er indbygget vandalarm, som registrerer, hvis vandforbruget pludseligt stiger uden grund, så du hurtigt kan sætte ind over for en lækage i vandinstallationen.

 • Saltkapacitet: 32 liter
 • Mål H/B/D: 800 x 400 x 510 mm
 • Gennemstrømning: 3,18 m3 i timen
PRISER FRA
 

 

26.390,-

 


BWT Perla Seta

Blødgøringsanlæg – Se vores 6 bud på de bedste anlæg - BWT Perla Seta bloedgoeringsanlaeg

BWT Perla Seta er det helt store anlæg for dig, der bor i en ejendom med op til 6-8 lejligheder med 12-20 personer i alt. For en ganske lille investering pr. lejlighed er det muligt at nyde godt af blødt vand.

Den store kapacitet giver adgang til masser af blødt vand konstant. Og ved hjælp af et indbygget Duplex anlæg trækkes der vand fra separate kamre, så du aldrig løber tør.

 • Saltkapacitet: 32 liter
 • Mål H/B/D: 800 x 400 x 510 mm
 • Gennemstrømning: 3,0 m3 i timen
PRISER FRA
 

 

29.074,-

 


Hvilket blødgøringsanlæg skal du vælge?

Nu skulle du være blevet klædt godt på til at vælge det blødgøringsanlæg, der passer bedst til dine behov. Umiddelbart er der tre vigtigste spørgsmål, som du skal tage stilling til, inden du bestiller:

 • Kapacitet – Passer anlægget til familiens størrelse og behov?
 • Mål – Er der plads til at installere anlægget i boligen?
 • Funktioner – Ønsker du avancerede funktioner og wi-fi-tilslutning?

Når du har tænkt over disse spørgsmål, er du klar til at vælge det blødgøringsanlæg, der passer dig bedst.

Relateret: Se de bedste kalkspaltere her

FAQ – De mest stillede spørgsmål

Her får du svar på et par af de mest stillede spørgsmål om blødgøringsanlæg.

Hvad koster et blødgøringsanlæg i drift?

Et blødgøringsanlæg er tilsluttet strøm, og der skal påfyldes salt til blødgøringsprocessen. Driften af et blødgøringsanlæg afhænger derfor af anlæggets størrelse. Jo større anlæg, desto højere forbrug.
Et anlæg som BWT AQA Life bruger ca. 65 kg salt om året. Og en pose med 25 kg koster omkring 200 kr. Hertil kommer et strømforbrug på 4 W under normal drift, 40 W under regenerering.
Når du kigger på udgifter, er du også nødt til at se på den besparelse, du opnår, men som er sværere at sætte tal på, f.eks. længere levetid på hvidevare, mindre sæbeforbrug og selvfølgelig den værdi, der ligger i komforten.

Hvad er blødt vand?

Blødt vand er vand, der er fri for kalk, eller som kun indeholder ganske små mængder kalk. I almindeligt drikkevand i Danmark er mængden af kalk meget forskellig, alt efter hvilken landsdel du bor i. De fleste steder er kalkindholdet middel til højt, mens der findes ganske få områder med et naturligt lavt kalkindhold.

Se også: Husvandværk – hvad skal man vælge?

Er du klar til at bestille dit blødgøringsanlæg?

Som du kan se, er der mange gode grunde til at installere et blødgøringsanlæg i hjemmet. De fleste steder vil installationen nemt kunne foretages. Og for et overkommeligt beløb får du både en besparelse på længere sigt og en uovertruffen komfort i hverdagen.

Rul op på siden, og klik på de enkelte anlæg for at læse mere om produktets egenskaber og funktioner.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst