byg-selv-seng

Byg selv seng - Alt du skal vide for at bygge en seng

En byg selv-seng kan være en god løsning, hvis du er kræsen, har et lille soveværelse eller skal lave en budgetvenlig seng til dit barn. Det er hverken dyrt eller besværligt at bygge din egen seng, og der er mange forskellige fremgangsmåder.

Lau Christensen
Skrevet d. 2. april 2020 af Lau Christensen

Nogle gange kan det være svært at finde præcis den seng, du drømmer om – enten fordi du ikke falder over den, når du kigger på ny seng, eller også fordi den simpelthen ikke er på markedet. Løsningen kan være en byg selv seng, hvor du har frie tøjler i forhold til funktion og udformning.

Se også hvilke bore- og skruemaskiner vi anbefaler.

Til din byg selv seng anbefales det at købe:

Hvad koster det at bygge en seng selv?

Prisen for din byg selv-seng afhænger af, hvilken type seng du vil bygge, samt hvilke materialer du vil bygge den af. En byg selv-seng med opbevaring koster mere end en almindelig seng, da du skal købe moduler til opbevaring også.

Hvis du anvender genbrugsmaterialer eller paller til at bygge din seng, koster det ikke alverden. I visse tilfælde kan du få materialerne gratis. Vil du have en mere stabil og holdbar løsning, kan det betale sig at købe materialerne fra ny. Du kan købe træ til din seng her.

4 typer af byg selv-senge med og uden opbevaring

Der er masser af fremgangsmåder, du kan følge, når du skal lave en byg selv-seng. Hvilken, du vælger, afhænger af dine præferencer. Hvis du ønsker at lave enbyg selv-seng med opbevaring, er der lidt flere krav, der skal opfyldes, end hvis blot du skal bygge en sengeramme, hvorpå du kan placere en boksmadras.

Byg selv-seng af paller: Den nemmeste og billigste løsning, når du skal bygge din egen seng, er at bruge paller til at bygge sengerammen. Du kan købe paller her. Samtidig giver en palleseng dit soveværelse et råt look: Læs hele vores byg selv palleseng guide her.

Byg selv-seng med opbevaring: Ønsker du en byg selv-seng med opbevaring, kan du anvende gamle sokkelskuffer, kommode eller andre opbevaringselementer med låger eller skuffer, hvorpå du monterer MDF eller spånplader, som du kan lægge din boxmadras på. Få inspiration til 10 senge med opbevaring her.

Relateret indhold: Vægseng gør det selv

Byg selv-seng med gavl til opbevaring: Hvis du ikke ønsker at anvende rummet under sengen til opbevaring, kan du med fordel give dig i kast med en byg selv-seng med gavl, der kan bruges til opbevaring. Brug eksempelvis billedhylder eller en reol til sengegavlen.

Byg selv-seng af gamle ølkasser: Har du nogle gamle ølkasser, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, kan du bruge dem til din byg selv-seng. Har du en MDF eller spånplade, kan du placere en ølkasse i hvert hjørne, samt en i midten til at stabilisere, og du har en ramme til din seng.

Alternativ til byg selv seng

Herunder har vi udvalgt nogle palle-sengerammer i forskellige størrelser, så du kun behøver købe en madras udover palle-sengerammen.

Brug ubehandlet træ til din byg selv-seng

Når du selv skal bygge en seng – uanset, om den er med eller uden opbevaring – er det en god idé at anvende ubehandlet træ, som du efterfølgende kan male. Det er vigtigt, at der ikke den ikke har fået en behandling, som er usund at sove i nærheden af.

Huskeseddel