byg selv pizzaovn

Byg selv pizzaovn

En byg selv pizzaovn er det perfekte hobbyprojekt til dig, der elsker pizza og mad over åben ild. Det bliver ikke mere autentisk end at bage pizzaer i baghaven i en pizzaovn, du helt selv har bygget. Pizzaovnen egner sig ikke kun til pizza, men også at bage brød og lave simreretter.

Lau Christensen
Skrevet d. 2. april 2020 af Lau Christensen

Det er nemt at bygge sin egen pizzaovn, hvis man har en smule håndværksmæssig snilde, men der findes også løsninger, der ikke engang kræver, at du selv bygger din pizzaovnen – du kan i stedet få leveret en færdigbygget pizzaovn til døren. Se udvalg af færdigbyggede pizzaovne her.

Hvilken løsning, du vælger til din byg selv-pizzaovn, er i sidste ende op til dig. Hvis du selv vælger at give dig i kast med projektet helt fra bunden, kan du få præcis den pizzaovn, du ønsker, hvorimod du kan få en, som med garanti virker, ved at købe en færdiglavet pizzaovn, der leveres lige til døren.

Alternativer til byg-selv pizzaovn

Se disse smarte modeller, hvor der er lidt i hver ende af budgettet. Alle er modeller, som er rigtig populære blandt brugere

Hvad koster en byg selv-pizzaovn?

Hvis du selv køber materialerne, du vil bygge din pizzaovn af, kan du spare mange penge. En byg selv-pizzaovn af ler er den billigste løsning, da de materialer, du skal bruge, ikke koster alverden.

Byg selv-pizzaovn af ler

Du skal bruge ler, sand, strå og ildfaste mursten, som kan købes her til omkring 15 kr. pr. stk, til en pizzaovn af ler. Vær opmærksom på, at den ikke kan holde til alt slags vejr, så du bør sørge for, at den er overdækket. En byg selv-pizzaovn af ler koster et par hundrede kroner at bygge.

Huskeseddel

Huskeseddel til dit byg-selv pizzaovn projekt

Byg selv-pizzaovn af sten og træ

Vil du have en mere robust pizzaovn, der holder til al slags vejr, kan du bygge den af træ og sten. Det koster fra 2.000 kr. og opefter, men til gengæld får du en pizzaovn, som du kan bruge i mange år ud i fremtiden.

Det gør du ved at støbe fire træstolper ned i jorden. Montér dem på stolpebærere, så de ikke er i direkte kontakt med jorden. Du kan købe stolpebærere her. Ovenpå stolperne monterer du en ramme, hvorpå der lægges lecablokke, som dækker hele overfladen.

I lecablokkene skal du placere et armeringsnet, som du kan købe her. Fræs nettets mønster ned i blokkene, så du kan placere det, og dæk efterfølgende med ildfast mørtel. Efterfølgende placerer du ildfaste mursten (køb her), der danner en bro, som udgør selve ovnen.

3 færdiglavede byg selv-pizzaovne

Hvis du ikke selv vil give dig i kast med at bygge en pizzaovn fra bunden, kan du med i stedet købe en, der allerede er lavet.

Se andre af vores byg selv guides:

 

Huskeseddel