bedste polermaskine

Top 9 polermaskiner – Find den bedste polermaskine her

En polermaskine er perfekt til polering af lakerede overflader, når lakken på bilen og båden skal fremstå så flot og blank som muligt. Poleringen fjerner snavs og urenheder fra lakken og er dermed med til at beskytte overfladen mod rust. Samtidig fjerner poleringen de små og fine ridser, der får lakken til at se slidt og trist ud. Læs med her, og find den polermaskine, der passer bedst til dine behov!

Lau Christensen
Skrevet d. 5. marts 2021 af Lau Christensen

Du kender sikkert den gode fornemmelse af at køre i en bil, der lige er blevet vasket og poleret. En flot bil giver en mere behagelig køreoplevelse, og det er en fornøjelse at vise bilen frem til venner og familie. Nu kan du selv polere din bil med et professionelt resultat, og med en polermaskine går det både hurtigt og let.

Polermaskine til bil og båd

Når bilen, motorcyklen eller båden skal poleres, vil en poleringsmaskine gøre arbejdet meget lettere. Du slipper for det hårde arbejde med pudsekluden, og det færdige resultat bliver mere ensartet og langt flottere.

En polermaskine kan fjerne de bittesmå aflejringer og flyverust, der med tiden sætter sig fast i lakken. Det betyder ikke blot, at du får en meget glat og jævn overflade, du beskytter også lakken mod skadelig rust.

Se også: Sådan fjerner man rust

Udvalgte polermaskiner

Herunder ser du et udvalg af de bedste polermaskiner i test

Hvilken type polermaskine skal du vælge?

Der findes polermaskiner til alle typer poleringsopgaver. Hvis du blot skal polere bilen 1-2 gange om året, kan du sagtens nøjes med en mindre hobbymodel.

Hvis er behovet større, og du f.eks. også skal polere båden eller andre større ting, kan du med fordel vælge en kraftigere maskine. Store poleringsmaskiner har kraftigere motorer, der polerer hurtigt, og som ikke mister omdrejninger, hvis du kommer til at trykke lidt for hårdt.

Til gengæld er de store poleremaskiner ikke så lette at bruge på mindre emner. Her vil du få mere glæde af en maskine med en mindre skive, som let kan komme ind i alle hjørner og krinkelkroge i materialets overflade.

Flere poleringsmaskiner kan også bruges som slibemaskiner. Hvis du vil bruge maskinen til at slibe med, erstatter du blot den bløde poleringspude med et stykke sandpapir, og så har du en perfekt slibemaskine.

De fleste modeller har velcro på poleringsskiven, som gør det enkelt og hurtigt at skifte mellem poleringspude og sandpapir.

Top 9 polermaskiner – tjek dem her

1. Einhell CC-PO 90

Set til 270 kr. - Bedst til prisen

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Hastighed: 3.700 o/min.
 • Slibeskive diameter: 240 mm
 • Vægt: 1,9 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Bedst til prisen Einhell-CC-PO-90-polermaskine-90W

Einhell CC-PO 90 er en lille og praktisk polermaskine, der er let at håndtere. Polermaskinens design med to håndtag, der er placeret lige over slibeskiven, giver en let og sikker betjening. Der er ingen besværlige indstillinger, du tænder blot for maskinen, og så kører den.

Slibeskivens diameter er på 240 mm, hvilket er ganske stort, og som hurtigt og effektivt kan polere selv ganske store flader. Med en vægt på kun 1,9 kg kan du arbejde med maskinen i lang tid uden at blive træt i armene.

Einhell CC-PO 90 kører på 230 V strøm og har en motor ydelse på 90 W. Motoren hører ikke til de største, men driver fint den lille maskine med et godt resultat.

Hvis du leder efter en handy og billig polermaskine med de mest basale funktioner, kunne denne model være et godt køb for dig. Der følger to poleringspuder i stof og kunststof med ved køb, så du kan komme i gang med det samme.

2. Einhell CC-PO 1100/1E

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Hastighed: 1.000-3.500 o/min
 • Slibeskive diameter: 180 mm
 • Vægt: 2,5 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Einhell-CC-PO-1100-1E

Her er der også tale om en polermaskine i den billige ende, men du får både mere power og flere muligheder med Einhell CC-PO 1100/1E.

Her får du en alsidig polermaskine, der ikke blot kan polere bilen, men også bruges som en effektiv slibemaskine. Ud over polereskiver kan du nemlig montere sandpapir på slibeskiven og bruge maskinen til at slibe materialer som f.eks. træ og metal.

Denne model har et design, der i udseende minder om en vinkelsliber. Med den ene hånd har du et solidt greb om maskinen og med den anden, styrer du polerskiven. Med grebet lige over skiven kan du let kontrollere, hvor hårdt du trykker, og hvor hurtigt skiven bevæges hen over overfladen.

Der er praktisk burretape på slibeskiven, så der hurtigt kan skiftes mellem sandpapir og polerskiver. Der følger 2 polerskiver med og sandpapir i flere kornstørrelser.

3. Proxxon Micromot WP/E

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Hastighed: Max. 2.800 o/min
 • Slibeskive diameter: 50 mm
 • Vægt: 0,72 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Proxxon-Micromot-WP-E

Proxxon Micromot WP/E er en lille polermaskine til polering af mindre emner og på steder, hvor pladsen ikke tillader brug af en stor polermaskine.

Polermaskinen er perfekt til at polere små dele på båden, bilen eller motorcyklen, hvor den lille polerskive på 50 mm let kan komme til overalt.

Proxxon polermaskinen er elektronisk styret. Det betyder bl.a., at polerskiven holder den samme hastighed ved forskelligt pres på skiven.

Polermaskinen leveres i en lille og praktisk opbevaringskuffert, hvor der også er plads til maskinens tilbehør. Som standard følger der polersvamp, polerskive i lammeskind samt flere forskellige slibeskiver med.

4. Bosch GPO 14 CE Professional

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Hastighed: Max. 3.000 o/min
 • Slibeskive diameter: 180 mm
 • Vægt: 2,5 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Bosch-GPO-14-CE

Vi har lavet en top 10 over de bedste – i vores optik – polermaskiner, der findes på markedet lige nu. Her kan du læse om de enkelte maskiners egenskaber, se priser og klikke dig direkte videre til forhandleren for at bestille polermaskinen med det samme.

Tjek de polermaskiner, vi har udvalgt her.

Hvis du er på jagt efter en polermaskine, der både kan bruges professionelt og af hobbybrugere, der ønsker at arbejde med kvalitetsværktøj, så vil Bosch GPO 14 CE Professional være et godt bud.

Polermaskinen er udstyret med en særdeles kraftig 1.400 W motor, som fungerer upåklageligt – selv til de meget store poleropgaver. Med et håndtag, der er placeret lige over polerskiven, er maskinen let at håndtere, og du har nemt ved at styre polereskiven optimalt.

Når du starter polermaskinen, har den en blød og behagelig opstart. Det giver en mere behagelig igangsættelse og gør polermaskinen meget lettere at styre.

Du kan vælge mellem 6 forskellige foruddefinerede omdrejningshastigheder. Ved at vælge forskelligt antal omdrejninger kan hastigheden let tilpasses flere forskellige materialer.

5. Makita 9237CB

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Hastighed: 0-3.200 o/min
 • Slibeskive diameter: 180 mm
 • Vægt: 3,40 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita-9237CB

Makita har et bredt program inden for professionelle polermaskiner. Derfor kommer der her et par Makita polermaskiner med forskellige funktioner og egenskaber.

Den første Makita model, 9237CB, har en kraftig 1.200 W motor, der får din bil, båd m.m. til at skinne på ingen tid. Motorens opbygning sørger for en konstant fart – også ved hård belastning – og du opnår det mest ensartede resultat.

Du kan indstille hastigheden på polerskiven trinløst mellem 0 – 3.200 o/min. Dette store spænd gør det muligt at polere en lang række forskellige materialer. Ud over metal og lakerede overflader kan du f.eks. polere træ, plast, natursten og stort set alle andre polerbare overflader.

Polerskivens diameter er 18 cm, hvilket gør det muligt at slibe både hurtigt og meget ensartet. Hvis du ofte polerer, f.eks. professionelt, så er dette maskinen for dig.

6. Makita PO5000C

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Hastighed: Max. 780 o/min
 • Slibeskive diameter: 125 mm
 • Vægt: 2,8 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita-PO5000C

Makita PO5000C er ligeledes en polermaskine, der henvender sig til det professionelle segment og til hobbybrugere med hang til at arbejde med værktøj i den bedste kvalitet.

En smart funktion på PO5000C er, at håndtaget ved polerskiven kan vendes, så maskinen kan betjenes lige let, uanset om du er højre- eller venstrehåndet. En anden smart feature er, at alle kanter er beklædt med blød gummi, som beskytter bilen og båden mod ridser fra polermaskinen.

Polermaskinens effekt er på 900 Watt, og polerskivens diameter er på 125 mm. Skivens størrelse placerer sig midt imellem de helt små maskiner og maskinerne med de største skiver. Det gør denne polermaskine velegnet til at polere emner med mange kanter og krumninger.

Denne model er populær i bilindustrien, men maskinens kvalitet og finesser gør den anvendelig i mange andre sammenhænge.

7. Makita DPO600Z Solo

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 18 V Batteri (medfølger ikke)
 • Hastighed: Max. 780 o/min
 • Slibeskive diameter: 150 mm
 • Vægt: 3,6 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita-DPO600Z-Solo

Den Makita polermaskine er en trådløs model, der drives af et kraftig 18 V batteri.

Hvis du holder af at arbejde frit og uden ledning, så skal du kigge nærmere på Makita DPO600Z Solo. Batteri og oplader følger dog ikke med i prisen, men du kan bruge batterier fra andet Makita værktøj i samme serie.

Polermaskinens form og egenskaber kan sammenlignes med Makita PO5000C, som vi præsenterede herover. Her får du også den smarte og beskyttende gummibelægning, som sikrer, at du ikke ridser materialet.

Polerskiven er her en anelse større, nemlig 150 mm. Skiven har fastgørelse med velcro, og det er derfor både hurtigt og let at skifte polerpuder og sandpapir.

8. Milwaukee AP 12 E

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Hastighed: 900-3.200 o/min
 • Slibeskive diameter: 150 mm
 • Vægt: 2,2 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Milwaukee-AP-12-E

Milwaukee AP 12 E er endnu en virkelig god polermaskine, der kvalitetsmæssigt befinder sig i den høje ende af skalaen.

Modellen har en kraftig 1.200 W motor og en stor 150 mm polerskive. Der er elektronisk og variabel hastighedsregulering, hvilket gør Milwaukee polermaskinen velegnet, hvis du har behov for at polere materialer af forskellig hårdhed.

Trods den kraftige motor og store polerskive vejer denne maskine kun 2,2 kg. Det gør polermaskinen let at styre, og den kan benyttes af både professionelle brugere og almindelige hobbybrugere.

En meget bekvemmelig egenskab ved denne model er den 6 meter lange strømledning. Længden på ledningen gør det muligt at komme hele vejen rundt om bilen, uden at du behøver ekstra lange forlængerledninger.

9. Metabo S 18 LTX 115 Solo

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 18 V batteri (medfølger ikke)
 • Hastighed: 0-3.000 o/min
 • Slibeskive diameter: 100-200 mm
 • Vægt: 3,1 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Metabo-S-18-LTX-115-Solo

Denne maskine fra Metabo er batteridrevet og velegnet til brug på steder uden adgang til strøm – eller hvis du blot ønsker at kunne arbejde trådløst.

Modellen er en kombimaskine, der kan bruges til slibning, satinering og børstning, men som også er en fremragende poleringsmaskine.

Teknikken, der anvendes på denne model, adskiller sig fra de øvrige og mere traditionelle poleringsmaskiner. Her bruges ikke polerskive, men i stedet en rulle, der roterer og sliber og polerer på denne facon.

Teknikken er perfekt til højglanspolering af rustfrit stål, med kan også bruges til almindelige poleringsopgaver.

 

Indkøbsguide til polermaskiner

Når du skal finde den polermaskine, der passer bedst til dit behov, er der flere faktorer, som du med fordel kan kigge nærmere på.

Hvor ofte skal du bruge polermaskinen?

Hvis du har et stort behov for at polere, så kommer de mindste polermaskiner hurtigt til kort. De store opgaver kræver mere motorkraft. Og funktioner som elektronisk styring, der sørger for en konstant hastighed, og mulighed for regulering af motorens omdrejninger, bliver svære at undvære.

Pris og kvalitet

En god kvalitetsmodel vil altid være dyrere i forhold til de mindre og ikke så kraftige hobbymaskiner. Med blot nogle få poleringer af bilen om året vil du have stor fordel af at vælge en polermaskine i en god kvalitet.

Over en kort årrække vil maskinen have tjent sig hjem, og i den tid har du haft glæden af at arbejde med ægte kvalitetsværktøj. Uanset om du skal polere eller slibe, er det bare mere behageligt og tilfredsstillende at have godt værktøj i hænderne.

230 V eller batteri?

Størstedelen af alle polermaskiner drives af 230 V strøm fra stikkontakten. De batteridrevne modeller vinder dog mere og mere frem, og inden længde vil udvalget sandsynligvis være jævnbyrdigt.

De kraftigste maskiner kører på strøm, men til mange opgaver vil en batteridrevet polermaskine være fuldt på højde med 230 V modellerne.

Der kan være mange fordele ved at arbejde trådløst. Bl.a. skal du aldrig bekymre dig om stikkontakter og forlængerledninger, og du kan bruge polermaskinen alle steder. Omvendt er du begrænset af batteriets driftstid, men det vil i de fleste tilfælde kunne klares ved af have 2 batterier.

Regulering af hastighed

Hvis du vælger en polermaskine med regulerbar hastighed, vil du kunne polere på langt flere forskellige materialer – uanset materialets hårdhed.

Under almindelige poleropgaver vil du også have glæde af reguleringen, så du undgår for kraftig varmeudvikling fra polerskiven.

Hvor finder du de bedste polermaskine-tilbud?

Vi har lavet vores top 10 over de bedste polermaskiner herover. Alle polermaskinerne kan købes ved at klikke på knappen ud for hver enkelt model. Klikket sender dig videre til webshoppen, der forhandler produktet, og her vil du kunne læse mere om modellen.

Når du har besluttet dig for en bestemt polermaskine, kan du bestille den online direkte hos forhandleren. Ved at bestille på nettet får du en hurtig levering, og polermaskinen sendes direkte hjem til dig eller til den nærmeste pakkeshop.

Huskeseddel