Vinkelsliber test

Test af de 7 bedste vinkelslibere til byg-selv manden i 2022

En vinkelsliber er formidabel, når du skal tilskære byggematerialer i jern og metal. Vinkelsliberen er dog også særdeles velegnet, når der skal skæres belægningssten i sten og beton, og når du skal skære fliser til køkken og bad.

Lau Christensen
Skrevet d. 8. maj 2020 af Lau Christensen

Som byg-selv-mand kender du måske bedst vinkelsliberen fra opgaver med at skære i jern eller fliser. Vinkelsliberen er nemlig perfekt til skæreopgaver i hårde materialer. Men du kan faktisk bruge vinkelsliberen til mange andre ting. Læs med, og få gode tips til at vælge en vinkelsliber blandt de modeller, som vi mener er de bedste til byg-selv-folket i øjeblikket.

Derudover kan vinkelsliberen også anvendes til slibeopgaver på beton, metal og andre hårde materialer. Så du kan også bruge den til at polere bilen, motorcyklen, campingvognen osv.

5 udvalgte bedst i test vinkelslibere

Herunder har vi listet nogle populære vinkelslibere

Vi anbefaler: Gode polermaskiner

Det skal du se efter, når du køber vinkelsliber

De vigtigste faktorer, som du skal holde høje med, når du køber vinkelsliber er:

 • Skivestørrelse – Skæreskivens størrelse skal passe til emnet, der skæres
 • Med eller uden ledning – Akku-maskiner er mere mobile end 230 V modeller
 • Vinkelsliberens størrelse – Skal vinkelsliberen kunne betjenes med én hånd?
 • Motorstørrelse – Vælg stor motor til store og krævende skæreopgaver
 • Vægt – Vægten kan være en afgørende faktor, hvis maskinen bruges i lang tid

Du skal naturligvis have dine arbejdsopgaver for øje, når du skal vælge den rette vinkelsliber. En lille batteridrevet vinkelsliber egner sig godt til at skære rør og små fliser. Tilsvarende er en stor kraftig vinkelsliber bedst, når der skal skæres i store jernkonstruktioner eller flækkes fortovs- og andre tykke fliser.

Vinkelsliber test

Her har vi listet vinkelslibere fra kendte brands som Makita, Dewalt, Bosch og flere andre. Vi har udvalgt flere modeller som både henvender sig til en byg-selv-mand og den professionelle håndværker.

1. Einhell TC-AG 125

Vi fremhæver:

 • Driftseffekt: 850 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 12.000 o/min.
 • Skivediameter: 125 mm
 • Vægt: 2.1 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Einhell-TC-AG-125

Einhell TC-AG 125 er en lille og fiks vinkelsliber til 125 mm skæreskiver. Denne model er en god allround vinkelsliber, der kan klare mange hobbyopgaver.

En lav vægt på kun 2,1 kilo og et lækkert softgrip på maskinen, gør Einhell TC-AG 125 både let og sikker at arbejde med. Det medfølgende håndtag kan indstilles i to forskellige positioner. Så kan du nemt opnå den bedste arbejdsstilling.

Effekten er på 850 W. Det gør denne model til et godt valg for byg-selv-manden, der ønsker en fleksibel vinkelsliber med en kraftig motor.

2. Makita GA5030R

Vi fremhæver:

 • Driftseffekt: 720 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 11.000 o/min.
 • Skivediameter: 125 mm
 • Vægt: 1.8 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita-GA5030R-vinkelsliber

Lille og kompakt vinkelsliber der er perfekt til de mindre skære- og slibeopgaver. På trods af sin størrelse og vægt på kun 1,8 kilo, får du en vinkelsliber, der yder 720 W. Det gør denne model kraftig nok til at kunne håndtere en lang række opgaver.

Makita GA5030R har en skæreskive på 125 mm og et lækkert ergonomisk greb, der gør maskinen behagelig at arbejde med.

Hvis du er på jagt efter en lille og handy vinkelsliber, der kan bruges, når pladsen er trang, så er Makita GA5030R et godt valg.

3. Dewalt DWE4057

Vi fremhæver:

 • Driftseffekt: 800 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 11.800 o/min.
 • Skivediameter: 125 mm
 • Vægt: 1.8 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Dewalt-DWE4057-vinkelsliber

Dewalt DWE4057 er endnu en af de små og handy vinkelslibere med 125 mm skæreskive. Maskinens design gør det muligt at udnytte skivens dybde optimalt, og det slanke ydre gør det muligt at arbejde på selv meget smalle steder.

Motorens har en effekt på 800 W, og er konstrueret på en måde der giver maskinen ekstra lang levetid. Det gør Dewalt DWE4057 velegnet til såvel byg-selv-segmentet som den professionelle håndværker.

4. Ryobi R18AG-0

Vi fremhæver:

 • Batteri: 18V
 • Omdrejningstal, ubelastet: 7500 o/min.
 • Skivediameter: 115 mm
 • Vægt: 2.9 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ryobi-R18AG-0-vinkelsliber

Ryobi R18AG-0 er listens første batteridrevne vinkelsliber. Du skal dog være opmærksom på, at batteri og lader ikke følger med i prisen. Det er en stor fordel, hvis du allerede ejer Ryobi One+ akku-værktøj. For så kan du købe en god akku-vinkelsliber i høj kvalitet til små penge. Hvis du mangler et ekstra batteri, kan det naturligvis tilkøbes.

Ryobi R18AG-0 bruger 115 mm skæreskiver, og gør derfor vinkelsliberen god til mindre skæreopgaver. Der er masser af kraft til at skære rør, slibe grater og meget mere.

En god vinkelsliber hvis du har brug for at arbejde uden adgang til strøm, og ønsker god kvalitet til fornuftig pris.

5. Einhell TE-AG 230

Vi fremhæver:

 • Driftseffekt: 2.350 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 6.500 o/min.
 • Skivediameter: 230 mm
 • Vægt: 6 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Einhell-TE-AG-230

Hvis du har brug for en kraftfuld og robust vinkelsliber til de krævende hobbyprojekter, så bør du kigge på Einhell TE-AG 230. Her får du en kraftig vinkelsliber til en meget overkommelig pris.

Einhell TE-AG 230 har en effekt på ikke mindre end 2.350 W. Den store skæreskive på 230 mm gør det mulig at skære igennem tykke materialer som f.eks. store belægningssten og jernbjælker.

Støttegrebet har 3 forskellige indstillingsmuligheder, så du altid opnår den bedste arbejdsstilling. En ergonomisk udformning og en lav vibration gør arbejdet med den kraftige maskine nemmere og mindre belastende for armene.

6. Makita GA9020RF

Vi fremhæver:

 • Driftseffekt: 2.200 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 6.600 o/min.
 • Skivediameter: 230 mm
 • Vægt: 5.8 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita-ga9020rf-vinkelsliber

Makita GA9020RF er til den professionelle håndværker og til den øvede byg-selv-mand, der roder med store projekter. Den kraftige motor kombineret med en skæredybde på 68 mm får maskinen til at skære i metal og sten, som var det smør.

Den store skive gør også Makita GA9020RF velegnet til slibeopgaver i alle hårde materialer som f.eks. beton og lignende. Beskyttelsesskærmen kan justeres uden brug af værktøj, og den særlige superflange letter skift af skæreskiven.

Maskinen har blød opstart, hvilket gør det lettere at håndtere den kraftfulde vinkelsliber, når du tænder for den.

7. Bosch GWX 18V-8 Professional Solo

Vi fremhæver:

 • Batteri: 18V
 • Omdrejningstal, ubelastet: 11.000 o/min.
 • Skivediameter: 125 mm
 • Vægt: 2.3 kg
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Bosch-GWX-18V-8-Professional-Solo

Bosch GWX 18V-8 Professional Solo er en akku-maskine til den virkelig kræsne og krævende byg-selv-mand.

Med en vægt på kun 2,3 kilo inkl. batteri er dette den letteste vinkelsliber i Boschs 18 V. serie. Den lave vægt gør vinkelsliberen velegnet ved længere tids brug, og forhindrer at du bliver træt i kroppen ved skæreopgaver over hovedhøjde.

Bosch GWX 18V-8 Professional Solo har et smart X-LOCK system, så du hurtigt og nemt kan skifte tilbehør på vinkelsliberen.

Du skal være opmærksom på, om batteri følger med i prisen eller ej.

Nu har du fået et overblik over de  vinkelslibere, som i vores optik er de bedste, der findes på markedet i øjeblikket.

Enhver opgave kræver det rigtige værktøj, og det gælder i høj grad også, når du skal vælge vinkelsliber. Inden du beslutter dig for en vinkelsliber, skal du derfor overveje hvilke opgaver du står overfor. Ved små skære- og slibeopgaver vil en vinkelsliber med 125 mm skæreskive ofte være ideel. Hvis du ønsker at kunne arbejde uden ledning, så kan du med fordel vælge en model med batteri.

Læs vores byg-selv guides: skur, grill eller shelter.

Hvis du derimod skal i gang med en større anlægsopgave. Som f.eks. at lægge fliser i indkørslen eller på terrassen, hvor der skal skæres et stort antal fliser. Så skal du vælge en vinkelsliber med den store 230 mm skæreskive. Her kan du også med fordel kigge på motorens effekt. For den slags opgaver kræver en noget kraftigere motoreffekt.

Læs også disse test: boremaskine, stiksav og rystepudser.

Vinkelslibere med stor skive er ligeledes bedst, hvis du vil bruge den til at polere bil, båd og campingvogn. Her er det vigtigt, at du kan justere omdrejningshastigheden, så den passer til dine poleringsopgaver.

Hvad koster en god vinkelsliber?

Rul op, og tjek de mange gode bud på vinkelslibere i oversigten ovenfor. Du kan klikke direkte ind til de webshops, som vi samarbejder med, og se, hvad den pågældende vinkelsliber koster hos dem.

Så kan du nemt og hurtigt slå til, og bestille den vinkelsliber, der passer perfekt til lige præcis din byg-selv-opgave.

Huskeseddel