Test af de 8 bedste overfræsere

Det er langtfra alle byg-selv folk, der har en overfræser stående i værktøjsskabet eller hobbyrummet – og det er virkelig synd. Dette fantastiske og meget alsidige stykke værktøj har nemlig mange anvendelsesmuligheder. Herunder har vi samlet 8 af de overfræsere, som vi mener, vil være det bedste valg netop nu. Tjek modellerne her, og klik dig direkte videre til den billigste shop.

Med en overfræser kan du lave meget præcist snedkerarbejde, som intet andet el-værktøj kan hamle op med. Du kan bl.a. fræse meget fine kantprofiler på bordplader, hylder og lignende. Du bestemmer selv om profilen skal være rund, kantet eller med kurver. Det er blot et spørgsmål om at vælge det rette fræsejern. Overfræseren gør det også muligt at lægge hængsler i døre og vinduer, fræse noter og false og meget, meget mere.

Sådan vælger du den rigtige overfræser

Alle overfræsere kan i princippet udføre de samme opgaver, men alligevel er der flere ting, du bør være opmærksom på:

  • Pris – Overvej, hvor ofte du får brug din overfræser, og vælg derefter
  • Skift af fræsejern – Et spindellås gør det hurtigere at skifte værktøj
  • Støvsuger – Det kan være praktisk, at kunne suge støv under arbejdet
  • Hastighed – Vælg omdrejningstal efter det materiale du arbejder med
  • Fræsedybde – Skal være trinløs, let at indstille og med tydelig skala

Test af overfræsere

Overfræsere findes i alle prisklasser, og i modeller der både henvender sig til hobbyfolket og til det professionelle segment.

Læs også: Vores test af de bedste elhøvle

Her har vi valgt at vise dig 8 forskellige overfræsere, der er fordelt over hele prisskalaen.

Einhell TH-RO 1100E

Einhell TH-RO 1100E overfræser

Specifikationer

Energikilde: Strøm
Volt: 230V
Max omdrejninger: 30000 pr/min.
Effekt: 1.100W
Fræsedybde: 55 mm

TH-RO 1100E fra Einhell er en god overfræser til byg-selv manden, der gerne vil kunne lave flotte udfræsninger, men ikke har behov for en professionel overfræser.

Selvom TH-RO 1100e ligger i den billige ende af prisskalaen, får du en særdeles kraftig overfræser med en motor, der yder 1.100 watt. Den kraftige maskine kan klare fræseopgaver i alt slags træ og plader af træmateriale som f.eks. spånplader og MDF.

Fræsedybden kan justeres trinløst, så du kan lave meget præcise udfræsninger. Du kan anvende fræsejern med et skaft på 6 eller 8 mm, og udskiftningen af fræsejernet er hurtigt og problemfrit.,

Bosch POF 1200 AE

Bosch POF 1200 AE overfræser

Specifikationer

Energikilde: Strøm
Effekt: 1200 W
Max omdrejningstal: 11000-28000 pr./min
Vægt: 3,4 kg
Max slaglængde: 55 mm

Bosch overfræser POF 1200 AE er en kraftig maskine, som er perfekt til de kreative fræseopgaver i alle former for træ og plader. Motoren er på 1200 watt. Det giver rigeligt med overskud, når du arbejder med fræseren.

Du har mulighed for at justere antallet af omdrejninger, så hastigheden kan tilpasses det materiale, du arbejder i. Bosch POF 1200 AE har integreret spindellås, så du kan skifte fræsejernet uden nævneværdig afbrydelse i arbejdet. Der er mulighed for tilslutning af støvsuger, så spredningen af støv og spåner minimeres.

Denne overfræser er nem og behagelig at arbejde med, og et oplagt valg til byg-selv manden eller kvinden.

Einhell TE-RO 1255 E

Einhell TE-RO 1255 E overfræser

Specifikationer

Effekt: 1.200 W
Energi: Strøm
Slaglængde: 55 mm
Max omdrejningstal: 11.000-30.000 pr./min
Vægt: 3,2 kg
Formfræser max: 30 mm

Dette er endnu en overfræser fra Einhell. Modellen er storebror til TH-RO 1100E, som er omtalt højere oppe i teksten. Her får du en kraftigere motor. Det bevirker, at arbejdet kan udføres lidt hurtigere og med masser af power.

TE-RO 1255E har store og behagelige softgrip-greb på håndtagene. Grebene sikrer, at du har stor føling med arbejdet, og at fræseren kan bruges i længere tid, uden at du bliver træt i hænder og arme.

Fræseren arbejder roligt og stabilt, så du lettere kan lave flotte og nøjagtige udfræsninger. Der er elektronisk hastighedsregulering og trinløs regulering af fræsedybden.

Ryobi R18TR-0

Ryobi R18TR-0 overfræser

Specifikationer

Energikilde: Batteri
Batteritype: 18V Li-ion +
Max omdrejningstal: 29.000 pr./min
Vægt: 1,95 kg
Max fræsedybde: 38 mm

Her er testens første batteridrevne overfræser. Fræseren leveres uden batteri. Men hvis du i forvejen har batteridrevet Ryobi værktøj fra One+ serien, kan du bruge det samme batteri her. One+ seriens styrke er netop, at du ikke behøver at købe batterier til alt værktøj, men at du kan dele batterier på tværs af værktøjsserien.

Ryobi R18TR-0 er beregnet til at kunne betjenes med én hånd. Fræseren eger sig bedst til mindre fræseopgaver som f.eks. fræsning af profiler på pladekanter og lignende.

Hvis du ikke har behov for at udføre meget krævende udfræsninger, er denne batteridrevne model perfekt for dig.

Makita RP0900J

Makita RP0900J overfræser

Specifikationer

Energikilde: Strøm
Effekt: 900 W
Max omdrejningstal: 27.000 pr./min
Max fræsedybde: 35 mm
Vægt: 2,6 kg

Makita RP0900J er en kompakt og let overfræser, som er genial til fræseopgaver på steder hvor pladsen er trang. Med en højde på kun 217 mm og en vægt på 2,6 kilo er maskinen ligeledes perfekt til håndværkeren, der løber meget rundt, og ønsker let og kompakt værktøj.

Maskinens greb har behagelige gummibelægninger, der er komfortable at holde på. De gummibelagte greb øger tillige sikkerheden, når du arbejder med maskinen. Den lave vægt kombineret med et godt og sikkert greb, gør Makita RP0900J til et meget effektiv og præcist arbejdsredskab.

Maskinen kan bruges med 6 mm og 8 mm fræsejern, og har en tydelig dybdeskala og revolveranslag i 3 positioner.

PRISER FRA
 

 

1192,-

 

1199,-

 

1255,-

 

1400,-

 

1477,-

 

1594,-

 

1623,-

 

1709,-

 

Bosch GOF 1250 CE Professional

Bosch GOF 1250 CE Professional overfræser

Specifikationer

Effekt: 1.250 W
Energikilde: Strøm
Spænding: 230V
Vægt: 3,60 kg
Fræsedybde: 60 mm
Max omdrejningstal: 24.000 pr./min

Bosch el-værktøj er svært at komme uden om, og derfor har vi valgt at tage endnu en Bosch overfræser med i testen. Denne model hører til i det professionelle segment, og er derfor perfekt til byg-selv manden, der vælger sit el-værktøj med omhu.

Fræseren har en effekt på hele 1.250 Watt, hvilket gør den velegnet til krævende fræseopgaver i både træ og plastmateriale. GOF 1250 CE har lærke ergonomiske greb, som giver en god håndtering af maskinen uden arbejdet.

Spindelås til let skift af fræsejern, mulighed for støvsugertilslutning, finjustering af fræsedybden og trinløs hastighed gør denne overfræser til en dygtig og trofast følgesvend.

PRISER FRA
 

 

2280,-

 

2995,-

 

3267,-

 

3581,-

 

Makita RP1110CJ

Makita RP1110CJ overfræser test

Specifikationer

Energikilde: Strøm
Effekt: 1.100 W
Spænding: 230 V
Fræsedybde: 57 mm
Vægt: 3,4 kg
Max omdrejningstal: 24.000 pr./min

RP1110CJ fra Makita er endnu en overfræser i den professionelle afdeling. Her er kvalitet for alle pengene, og det er ikke tilfældigt at netop Makita, er mange håndværkeres foretrukne mærke.

Maskinen arbejder med 8 mm værktøj, og fræserens flade top gør det muligt at stille den på hovedet, når fræsejernet skal skiftes. Det er en god og gennemtænkt løsning. Fræsejernet kan i øvrigt skiftes med kun én enkelt nøgle, hvilket er endnu et plus til denne fræser.

Hvis du leder efter en pålidelig arbejdshest, så vil Makita RP1110CJ være et godt valg.

PRISER FRA
 

 

2999,-

 

3078,-

 

3087,-

 

4634,-

 

Festool 1400 EBQ-Plus

Festool 1400 EBQ-Plus overfræser

Specifikationer

Effekt: 1.400 W
Energikilde: Strøm
Max omdrejningstal: 22.500 pr./min
Max fræsedybde: 70 mm
Vægt: 4,5 kg

Festool 1400 EBQ-Plus er på mange måder toppen af poppen i denne kategori. Her er der tale om en maskine i den absolutte topklasse. Den må betegnes som en professionel overfræser til håndværkeren med mange og krævende fræseopgaver.

Maskinen arbejder yderst præcist, og du kan indstille fræsedybden helt ned til en tiendedel millimeter. Udskiftningen af kopiring sker uden brug af værktøj, og avanceret elektronik sørger for, at maskinen næsten stopper øjeblikkeligt, når du slukker for den.

Vælg denne overfræser, hvis du sætter pris på at arbejde med det bedste værktøj i klassen.

PRISER FRA
 

 

4995,-

 

5245,-

 

5630,-

 

5829,-

 

Læs mere: Drejebænk til hobby og professionelt brug

Hvilken overfræser skal du vælge?

Nu har vi præsenteret dig for nogle af de overfræsere i hver deres klasse, som vi mener, er nogle af de bedste på markedet i øjeblikket.

Der er naturligvis stor forskel på, om du skal bruge overfræseren på jobbet hver dag, eller du blot skal bruge maskinen på hobbyplan.

Nogle at de ting du bør fokusere på, er:

  • Vægt
  • Motorens effekt
  • 230 V eller batteri
  • Lydniveau

Rul op, og klik dig ind på de enkelte modeller for at læse mere, og bestil din nye overfræser nu.

Indkøbsguide til overfræsere

Overfræseren er måske ikke det første elværktøj på din ønskeseddel. Men med dette fantastiske stykke værktøj, kan du lave snedkerarbejde, som ellers kun professionelle håndværkere kan lave det. Du kan let fræse false og lave nye karme til døre og vinduer, og når træbordpladens kanter bliver slidte, kan du fræse nye rundinger og andre profiler på kanterne.

Størrelsen er vigtig

Du har hørt det før, men størrelsen på værktøjet er altså vigtig. Hvis du skal bruge din overfræser meget, kan du med fordel kigge på maskinens vægt. Nogle få hundrede gram kan være afgørende for, hvor længe du kan bruge maskinen, uden at blive træt i armene.

På samme måde er motorens effekt afgørende for, hvor effektivt du kan arbejde med overfræseren, og hvor store emner du kan fræse.

Lav de mest præcise udfræsninger

Hvis du vil lave meget præcise udfræsninger, skal du kunne justere fræsedybden nøjagtigt. Du skal helst kunne indstille dybden trinløst, og der skal være en stor og tydelig angivelse af den valgte dybde. Dybden skal ligeledes kunne indstilles let og ubesværet.

Se udvalget af overfræsere herover, og klik ind for at læse mere.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst