ukrudtsdug

Ukrudtsdug – se de 5 bedste ukrudtsduge her

En ukrudtsdug i dine blomsterbede er en god investering, hvis du er træt af at se ukrudtet spire frem. Uanset hvor omhyggelig du er med at luge i bedene, vil du ikke kunne undgå, at der konstant pibler ukrudt frem mellem blomsterne. Ved at benytte en ukrudtsdug, vil du let kunne holdt ukrudtet væk, og du vil kunne spare en masse tid på lugearbejdet.

BMB-Import-Kraftig-ukrudtsdug-bredde-

BMB ukrudtsdug

BMB ukrudtsdug er en særdeles kraftig og meget holdbar ukrudtsdug. Dugen er beskyttet mod solens skadelige stråler i minimum 5 år, men selve dugen har en levetid på op til 15 år.

Gå til forhandler
Bedste Produkt
Set til
Billigst hos
 • BMB-Import-Kraftig-ukrudtsdug-bredde-
  1. BMB ukrudtsdug

  Set til 33 kr.

  33 kr.
  BMB ukrudtsdug hos Plantetorvet
  Læs mere
 • Ukrudtsdug guide
  2. BMB Import hækdug

  Set til 33 kr.

  33 kr.
  BMB Import hækdug hos Plantetorvet
  Læs mere
 • Ukrudtsdug guide
  3. Nature ukrudtsdug

  Set til 167 kr.

  167 kr.
  Nature ukrudtsdug hos VidaXL
  Læs mere
 • Ukrudtsdug guide
  4. Biocovers ukrudtsdug

  Set til 59 kr.

  59 kr.
  Biocovers ukrudtsdug hos Ukrudtsdug – se de 5 bedste ukrudtsduge her
  Læs mere
 • Ukrudtsdug guide
  5. WeedControl Premium Sort

  Set til 390 kr.

  390 kr.
  WeedControl Premium Sort hos davidsen-logo
  Læs mere

En ukrudtsdug eller fiberdug, som det også kaldes, vil spare dig for meget tid, men det er ikke den eneste fordel. Ukrudt kan nemlig være særdeles irriterende og direkte ødelæggende for bede, flisegange og terrasser. Med ukrudtsdugen kan du forhindre ukrudtsplanterne i at spire og dermed helt undgå, at de små planter ødelægger havens bede.

Læs med, og find ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe og lægge ukrudtsdug i haven.

3 store fordele ved at bruge ukrudtsdug

Der er flere fordele ved at anvende ukrudtsdug i haven:

 • Dine bede er altid flotte og fri for ukrudt
 • Du kan undgå sprøjtegifte og kemikalier
 • Langtidsholdbar løsning uden vedligeholdelse

Alle haveejere vil gerne have blomsterbede uden ukrudt. Ved at bruge ukrudtsdug i bedene kan du slippe for mange timer med lugejernet og alligevel have bede uden generende ukrudt. Dugen virker ved, at den skærmer for sollyset, og uden lys kan ukrudtsplanterne ikke spire og gro.

Brugen af ukrudtsdug er en miljøvenlig og grøn tilgang til ukrudtsbekæmpelse. Du skal ikke bruge skadelige sprøjtemidler, så du undgår fuldstændig at forurene havens jord med kemikalier. Nogle ukrudtsduge er endda fremstillet af plantebaserede materialer, som er 100 % nedbrydelige og derfor forsvinder af sig selv efter en årrække.

Der er en smule arbejde i at lægge dugen ud, når bedet eller terrassen skal anlægges. Den tid du skal bruge i forbindelse med anlæggelsen, er dog sparet mange gange i årene, der kommer. En ukrudtsdug holder nemlig i årevis, og alt efter materialevalg kan du få ukrudtsduge med en holdbarhed på helt op til 20 år.

Hvor kan du bruge ukrudtsdug?

En ukrudtsdug kan bruges alle steder i haven, hvor du vil undgå ukrudt. Du kan bl.a. bruge ukrudtsdugen under:

 • Granitskærver og perlesten
 • Træflis
 • Træterrasser
 • Fliser og belægningssten
 • Jord i bede og urtehaver

Du kan bruge den mellem små træer og buske. Faktisk kan du bruge ukrudtsdugen på alle arealer, hvor du er træt af at luge ukrudt.

Læs også: Se de bedste pælebord

Hvordan skal ukrudtsdugen lægges ud?

Det er meget simpelt at lægge ukrudtsdugen ud. Det kræver dog en lille smule forarbejde at få dugen til at ligge korrekt. Det kan godt betale sig at være omhyggelig med anlæggelsen, så du får det bedste og mest holdbare resultat.

Inden du lægger dugen ud, skal du luge det synlige ukrudt væk. Mens du luger, kan du glæde dig over, at det forhåbentlig er sidste gang i mange år, du skal luge ukrudt på dette stykke.

Når arealet er fri for ukrudt, kan du rulle dugen ud. Hvis du skal have flere baner ved siden af hinanden, så sørg for at lave et overlap på minimum 10 cm. Hvis du har svært ved at holde sammen på dugen, så findes der særlige fæstningskroge, som kan sikre, at dugen ikke skrider fra hinanden og derved mister sin effekt.

Hvis der er buske eller træer, så lav huller i dugen der passet rundt om plantens stamme. Sørg for, at du ikke laver hullerne større end absolut nødvendigt.

Når ukrudtsdugen ligger godt og glat over hele arealet, kan du dække den med flis, skærver, perlesten eller lignende i et lag på mindst 50 mm.  

De bedste ukrudtsduge

Ukrudtsduge findes i flere forskellige materialer og kvaliteter.  Her har vi valgt at vise dig et udpluk af nogle af de mange forskellige ukrudtsduge på markedet.

1. BMB ukrudtsdug

Vi fremhæver:

 • Sej og slidstærk
 • UV Stabiliseret
 • Glat vævet overflade
 • Gennemtrængelig for vand og luft
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
BMB-Import-Kraftig-ukrudtsdug-bredde-

BMB ukrudtsdug er en særdeles kraftig og meget holdbar ukrudtsdug. Dugen er beskyttet mod solens skadelige stråler i minimum 5 år, men selve dugen har en levetid på op til 15 år.

Denne ukrudtsdug købes i løbende meter, hvilket er en fordel, da du kun behøver at købe det antal meter, du har behov for. Det er muligt at bestille stykker i op til 25 meter, så du kan lægge et langt og ubrudt stykke i én arbejdsgang.

Den kraftige kvalitet gør ukrudtsdugen anvendelig til andre formål. F.eks. kan du anvende dugen som underlag i campingvognens fortelt, under et almindeligt telt og mange andre steder, hvor du har behov for et kraftigt underlag.

2. BMB Import hækdug

Vi fremhæver:

 • Bredde: 50 cm
 • Kvalitet: 100 g/m2
 • Holdbarhed: 5 år
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ukrudtsdug guide

Denne type ukrudtsdug er specielt beregnet til at holde nyplantede hække fri for ukrudt. Det kan være svært at komme til at luge imellem de nyplantede hækplanter, og derfor er denne dug helt perfekt til at beskytte hækken.

Dugen er 50 cm bred, og rulles ud, inden du skal sætte hækken. Nu laver du blot et lille hul i dugen til hver hækplante, og så undgår du at skulle luge ukrudt imellem hver plante.

Hækdugen har en holdbarhed på omkring 5 år, og i løbet af den tid har hækken vokset sig stor og kraftig, og det er ikke længere nødvendigt med ukrudtsdugen.

3. Nature ukrudtsdug

Vi fremhæver:

 • Bredde: Findes i flere størrelser fra 1 m
 • Kvalitet: 90 g/m2
 • Holdbarhed: 15 år
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ukrudtsdug guide

Ukrudtsdugen fra Nature er fremstillet af vævet Polypropylen og har en densitet på 90 g/m2, hvilket gør dugen let, men den er stadig i en god og kraftig kvalitet.

Dugen er åndbar, og det er muligt for både vand og lys at trænge igennem materialet. Ukrudtsdugen er beskyttet mod solens UV-stråler, hvilket giver en meget lang holdbarhed.

Ukrudtsdugen leveres i flere faste størrelser. Når du skal tilpasse dugen til jordstykket, er den let at klippe til med en almindelig saks. Når du lægger dugen ud, er der tydelig afmærkning på dugen, så du sikrer at du får det fornødne overlap.

4. Biocovers ukrudtsdug

Vi fremhæver:

 • Bredde: 2 m
 • Kvalitet: 150-200 g/m2
 • Holdbarhed: 6-7 år
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ukrudtsdug guide
59 kr.
Inkl. fragt: 59 kr.

Biocovers er en plantebaseret ukrudtsdug som er 100 % nedbrydelig og fuldstændig uskadelig for miljøet. Ukrudtsdugen er dog særdeles holdbar, og du kan regne med, at dugen holder i 6-7 år, før den nedbrydes.

Den nedbrydelige ukrudtsdug er perfekt i bede, som skal plantes helt til. Når de nye planter er sat, går der typisk 2-3 år, før planterne er store nok til at give så meget skygge, at de selv virker hæmmende på ukrudt. Mens planterne vokser sig store, sørger dugen for at holde ukrudtet væk.

Hvis du er på jagt efter et grønt og bæredygtigt alternativ til de syntetiske ukrudtsduge, er Biocovers det perfekte bud på en miljørigtig løsning.

5. WeedControl Premium Sort

Vi fremhæver:

 • Bredde: 1-2 m
 • Kvalitet: 88 g/m2
 • Holdbarhed: 20 år
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ukrudtsdug guide
390 kr.
Inkl. fragt: 390 kr.

WeedControl Premium er en ukrudtsdug fra Fibertex, som er en af de mest kendte producenter af fiberduge. WeedControl er fremstillet af et miljøvenligt og særdeles holdbart materiale, som holder i minimum 20 år.

Fibertex dugen er velegnet til brug under træflis, granitskærver, fliser og lignende. Du kan endda bruge dugen på steder, hvor den ikke er dækket 100 % til. Dugen er modstandsdygtig overfor for solens skadelige stråler, og den holder i op til 3 år i utildækket tilstand.

Hvis du vil undgå at kæmpe med ukrudt mellem fliserne og i blomsterbedene, så er WeedControl en billig og meget effektiv løsning.

Hvilken ukrudtsdug skal du vælge?

Flere af ukrudtsdugene findes i forskellige længder og bredder. Selvom dugen normalt ligger meget stabilt, vil det være en fordel, hvis du ikke skal lave for mange samlinger. Forsøg derfor at finde en ukrudtsdug, som nogenlunde har de mål, som du skal bruge.

Hvis du gerne vil have glæde af din ukrudtsdug i mange år, så sørg for at vælge en dug, der er beskyttet mod solens stråler. Sollys har en stærk nedbrydelig effekt på de fleste materialer. En dug med UV-beskyttelse er meget modstandsdygtig, og den bliver ikke ”skør” og skrøbelig selv ved flere års påvirkning af sollys.

Ukrudtsdugen skal være vandgennemtrængende, så regnvandet kan trænge ned i jorden. Hvis dugen er for tæt i materialet, kan vandet have svært ved at trænge igennem og vil ligge som små søer i jordoverfladen.

Hvis du skal bruge dugen under fliser og belægningssten, skal du vælge en særlig kraftig kvalitet, der egner sig til formålet. Skal dugen derimod bruges i blomsterbede, vil det være bedre med en tyndere dug, der let kan tilpasses rundt om buske og træer.

Læs også: De bedste vækstlys til indendørsplanter

Slipper du helt for at luge ukrudt fremover?

Når du har lagt ukrudtsdugen ud, så slipper du for, at ukrudtsfrø spirer og vokser i jorden under dugen. En stor del af ukrudtets frø spredes dog med vinden, og af fugle der taber frø i bedene.

De frø der kommer fra oven, vil ukrudtsdugen ikke beskytte imod. Til gengæld vil disse frø kun spire i det øverste lag jord, og du vil hurtigt kunne fjerne de små planter, før de når at vokse sig store.

Du slipper derfor ikke 100 % for at fjerne ukrudt, men det er tæt på.

Find din ukrudtsdug her

Hvis du også gerne vil spare tid på lugearbejdet, så gå længer op på siden igen, og tjek priserne på de forskellige ukrudtsduge.

Når du klikker på de enkelte produkter, vil du blive sendt direkte til webshoppen, som forhandler produktet. Her vil du kunne bestille ukrudtsdugen online, så du hurtigt kan komme i gang med at bruge dugen i haven.

Læs også: De bedste ukrudtsbrændere

FAQ - De mest stillede spørgsmål

Hvilken ukrudtsdug skal jeg vælge?
Flere af ukrudtsdugene findes i forskellige længder og bredder. Selvom dugen normalt ligger meget stabilt, vil det være en fordel, hvis du ikke skal lave for mange samlinger. Forsøg derfor at finde en ukrudtsdug, som nogenlunde har de mål, som du skal bruge.
Når du har lagt ukrudtsdugen ud, så slipper du for, at ukrudtsfrø spirer og vokser i jorden under dugen. En stor del af ukrudtets frø spredes dog med vinden, og af fugle der taber frø i bedene.
Huskeseddel