Test af de Top 5 bedste pælebor på markedet

Vi har samlet en liste med de 5 pælebor, som vi mener er blandt de bedste på markedet. Listen omfatter både manuelle jordbor, der drives af håndkraft, og motoriserede pælebor som kan bore fine, dybe huller på få minutter. Læs med her, og se hvilket pælebor der er det bedste til den opgave, du står overfor. Bestil pæleboret online med det samme!

Det er sikkert ikke hver dag, du er på udkig efter et nyt pælebor, men pæleboret er et fantastisk redskab, når du skal bore huller i jorden. Du kan nemt lave meget præcise huller i den dybde, du har behov for, og det tager kun at øjeblik at bore hullet.

Læs med, og bliv klogere på de forskellige pælebor. Se hvad de koster og ikke mindst, hvor du kan bestille pæleboret.

Hvad bruger du et pælebor til?

Som navnet antyder bruges pæleboret til at bore huller til pæle og stolper. Hvis du skal lave nyt plankeværk eller sætte stolper til carport, skur eller terrasse, så er pæleboret ikke til at undvære.

Boret kan også bruges til andre haveopgaver, som f.eks. til at lave huller, når der skal plantes hæk eller andre planter. Pæleboret er også ideelt til at lave drænhuller i græsplænen, så vandet kan ledes væk fra overfladen.

Uanset hvad du skal bruge huller til, er pæleboret både hurtigt og præcist at arbejde med. En stor fordel ved pæleboret er, at hullet kun får den diameter, du ønsker. Hvis du graver huller med en spade, vil hullerne blive meget større end nødvendigt, og det vil være svært at få en stolpe til at stå fast.

Ting du skal kigge efter, inden du køber pælebor

Men er et pælebor ikke bare et pælebor? Både-og fristes du til at sige, for der er faktisk forskelle, som skal tages med i overvejelserne, inden du klikker på bestillingsknappen.

Du skal bl.a. være opmærksom på:

  • Hvor mange huller du skal bore, og hvor ofte får du brug for boret?
  • Skal pæleboret være hånddrevet, elektrisk eller med benzinmotor?
  • Hvor store huller skal du bore? – her tænkes både i diameter og dybde

Herunder kan du se testen på forskellige bor, og du kan vælge i alle ender af prisskalaen.

Test af 5 forskellige pælebor

Her har vi udvalgt 5 populære jordbor til dig, så du nemmest muligt kan vælge det, der dækker dit behov bedst. For nemhedens skyld har vi sorteret listen efter pæleborenes pris. Vi starter med det billigste, som er et bor, der drives med håndkraft.

Fiskars Classic Pælebor Ø 140 mm

Fiskars Classic Pælebor m Snegl test

Fiskars Classic er et traditionelt pælebor uden de store dikkedarer. Hvis du kun skal bore nogle få huller, så er det manuelle bor helt perfekt.

Borets diameter er 140 mm, hvilket passer godt til de fleste firkantede og runde stolper. Længden på boret er 1100 mm, hvilket betyder, at du kan bore huller helt ned til 1 meters dybde.

Boret kan let betjenes af en enkelt mand, og da boret kun kører på muskelkraft, kan du lave ægte økologiske huller i haven.

Fiskars QuikDrill 1000636

Fiskars QuikDrill 1000636 pælebor test

Det næste pælebor er ligeledes fra Fiskars, og kaldes QuickDrill. Dette bor adskiller sig fra de almindelige jordbor ved, at det ikke har en snegl, men derimod to knive. Knivene er placeret i en særlig vinkel, der gør det lettere at bore huller i jorden. Knivene sikrer bl.a. at boret ikke sætter sig fast, efterhånden som du borer dybere.

Boret har en diameter på 100 mm, og egner sig derfor ikke til at bore huller til store stolper. Til gengæld er boret perfekt til mindre huller på blomsterpinde, små espalierer og til at lave huller til blomsterløg og små planter.

Hvis du skal sætte mange planter, er Fiskars QuikDrill et godt valg.

Texas EA1200

Texas EA1200 pælebor jordbor

Texas EA1200 er et elektrisk pælebor til de lidt større opgaver, og hvis du skal bore mange huller. På trods af en forholdsvis lav pris, får du en kraftig 1200 W elmotor, der driver boret nedad. Kvaliteten er i top, som man kan forvente af Texas produkter.

Borets snegl er 150 mm, og boret har en længde på 80 cm. Her kan du derfor bore huller til store stolper, og du kan bore så mange du vil, uden at blive træt i armene. Maskinen vejer kun 12,8 kilo, og er derfor ikke tung at arbejde med.

En stor fordel ved elmotoren er, at boret næsten ikke støjer, når du arbejder med det. Du skal regne med at lydniveauet ligger på omkring 102 dB, hvilket betyder, at du sagtens kan bruge boret uden at genere naboerne.

PRISER FRA
 

 

1348,-

 

1499,-

 

Texas Neg 52

Texas Neg 52 pælebor

Hvis du skal bore mange huller, eller bore i meget hård jord eller stabilgrus, så er en benzindrevet model vejen frem. Et motoriseret pælebor er noget dyrere, men her får du også både kvalitet og effektivitet for alle pengene.

Texas Neg 52 har en 52 cc 2-takts motor som med standardboret kan lave huller på 150 mm i diameter. Du kan bore 70 cm ned, og hvis du får brug for ekstra dybe huller, kan der monteres en forlænger, der gør det muligt at bore huller på 110 cm i dybden.

Det er det perfekte bor til den kvalitetsbevidste byg-selv mand eller til den professionelle håndværker.

PRISER FRA
 

 

4495,-

 

Makita BBA520 2T

Makita BBA520 2T pælebor

Det sidste pælebor i testen er en rigtig sværvægter, som anbefales til professionelt brug eller til dig med den meget store have eller landbrug.

Makita BBA520 2T kan bore huller med en diameter på op til 220 mm. Det er nok til at plante store buske eller mindre træer. Pæleboret leveres uden bor, så du kan tilkøbe bor med en diameter på 100, 150, 200 og 220 mm.

Det store sortiment dækker de fleste behov, og gør dette pælebor meget alsidigt for håndværkeren. Det er lykkes Makita at holde vægten helt nede på 10,5 kilo, og du kan dermed bruge boret i lang tid, uden at du bliver træt i armene.

PRISER FRA
 

 

7027,-

 

Indkøbsguide til pælebor – hvilket skal du vælge?

Nu har du læst vores præsentation af 5 meget forskellige pælebor, og måske har du allerede fundet din favorit?

Det allervigtigste du skal have i tankerne, når du skal vælge pælebor, er, hvor meget og hvor ofte boret skal bruges. Hvis du en gang imellem skal bore et hul i græsplænen og af og til lave huller til ny beplantning i haven, så er en hånddrevet bor til nogle få hundrede kroner et godt valg.

Hvis du derimod skal bygge ny carport, hæve terrassen, eller bruge pæleboret professionelt, så vil et elektrisk eller benzindrevet pælebor komme til sin ret. Et bor med motor suser ned gennem jorden, og du kan bore mange huller på meget kort tid.

Der er dog stor forskel på, hvor du skal lave huller. I haven og i helt ren jord, er et bor med lille motor helt perfekt. Hvis du derimod skal bore huller i meget hård jord eller måske i indkørsler eller tæt ved vejen, kan et manuelt bor eller et bor med lille motor komme til kort.

Her er jorden nemlig ofte meget hård, og der er stor risiko for at støde på både sten og hårdt stampet stabilgrus. I disse tilfælde bør du vælge en model med kraftig benzinmotor, der virkelig kan tage fat.

Hop op, og bestil dit pælebor online

Ud for de 5 pælebor vi har valgt, kan du se priserne på de enkelte bor. Alle pæleborene kan bestilles online. Ved at klikke på knappen kommer du direkte videre til shoppen, der forhandler boret, og du kan bestille med det samme.

Læs flere tests af haveredskaber:

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst