Cykelskur byg selv

Byg selv cykelskur guide: Et cykelskur er en god idé at bygge, hvis du bor i eget hus og har børn. Det beskytter imod vind og vejr, og sørger for at de står i et ordentligt klima om vinteren. Det er et simpelt byggeprojekt, og holder du arealet på under 10 m2, behøver du ikke at søge om tilladelse hos din kommune.

En rigtig smart og tidsbesparende løsning er at tage et kig på “saml selv” løsningerne der findes derude, hvor du får et cykelskur-samlesæt der fungere ligesom man kender det fra IKEA møbler sæt.

Vi anbefaler her Plus Cubic Cykelskur fra Frishop.dk – tag et kig på løsningen her.

Byg selv cykelskur – Et af de letteste byggeprojekter

Er du ikke den største gør det selv-mand, så fortvivl ikke. Det er nemlig et af de letteste projekter at give sig i kast med, da der ikke skal arbejdes med døre, vinduer, opvarmning, isolering og så videre. Det eneste, man faktisk behøver, er et simpelt halvtag, som kan beskytte imod vejret – de fleste vælger dog at bygge sider på også.

Hvilke materialer skal jeg bruge til mit cykelskur?

Der er utroligt mange muligheder til, hvordan det kan bygges, da der kan benyttes træ, metal, tegl, tagpap, mm. Vi anbefaler, at du vælger den løsning, der passer bedst til huset. Det letteste, at arbejde med, er dog helt klart træ – så medmindre, at det står i skarp kontrast til husets øvrige stil, råder vi til at bruge træ. Er du mere erfaren, kan du eventuelt tænke i andre materialer.

Materialer til cykelskur: 

Det er dog utroligt vigtigt, at selve fundamentet og skelettet er stabilt, så det kan holde til vindstød og andet. Placér det et sted, der er lettilgængeligt, så du undgår besvær, når du skal afsted – det er vigtigt, at det kommer til at fungere i hverdagene nemlig.

Sådan bygger du selv et cykelskur i træ

Når du har købt og samlet materialer sammen, er det tid til at gå i gang med det endelige byggeri. 

Lav gerne en tegning først over det skur, du gerne vil lave med mål, så du ikke kommer til at lave fejl undervejs. Gå herefter i gang med at markere med snor, hvor skuret skal være og tjek, om cykler og redskaber kan være der. 

Gå herefter i gang med at sætte stolpeskoene i jorden. De skal sidde ret præcist, da de fungerer som fundamentet for dit cykelskur. Du kan både støbe dem i beton eller eller få stolpebæringer i beton. Når stolpeskoene har den rette vinkel og samme højde, kan du sætte stolperne i og montere dem med franske skruer. 

Husk, at der er tørretid, der skal overholdes, hvis du støber med beton. Giv herefter konstruktionen noget afstivning, hvilket du med fordel kan gøre med stolper skåret i vinkel. Det gør skuret mere stabilt selv i heftigt blæsevejr. Skru det gerne fast med stærke beslag for ekstra sikring. 

Når det er gjort, er det tid til at beklæde cykelskuret med brædder i trykimprægneret træ. Efter dette er det en god ide at give alle brædder en god omgang træbeskyttelse, så du også har et flot byg selv cykelskur om mange år. 

Gør projektet mere overskueligt med et samlesæt 

Hvis du ikke er så tryg ved at skulle bygge cykelskuret helt fra bunden og selv lave en tegning over det, er der mulighed for at købe et samlesæt. Heri er alle delene du skal bruge til et byg selv cykelskur – du behøver derfor ikke selv finde alle materialer og regne dig frem til korrekte mål. 

Der findes mange gode samlesæt inden for cykelskure såsom: 

Plus cykelskur ubehandlet

Plus cykelskur ubehandlet

Plus cykelskur ubehandlet på 4,6 m2 er et cykelskur, der er ubehandlet og som leveres uden en dør. Det fungerer derfor som et åbent cykelskur – dog med en god tag – og sidebeklædning, som beskytter cyklerne for vind og vejr. Siderne og gavlen på cykelskuret leveres færdigsamlet, mens tagkonstruktionen leveres som løsdele og derfor skal samles. Alle skruer og beslag er med i pakken. Samlesættet tager cirka 6 timer at montere.

Plus Cubic cykelskur grundmalet

Plus Cubic cykelskur grundmalet

Plus Cubic cykelskur i grundmalet sort er et flot og firkantet cykelskur med plads til 4 cykler eller havemøbler. Det er et samlesæt bestående af 9×9 cm. omlimede stolper, der er grundmalet i sort. Med til samlesættet hører også beklædning i form af et flot Plus Rustik hegn med lodrette lameller og smalle tværstave. Samlesættet kommer uden tag men kan monteres, hvis du selv kan lave det.

Elmholm ståloverdækning i galvaniseret stål (åbent cykelskur)

Elmholm ståloverdækning i galvaniseret stål - cykelskur alternativ

Elmholm ståloverdækning i galvaniseret stål er et meget billigt og prisvenligt cykelskur med tagplader, som tillader lyset at komme igennem. Overdækningen har en indbygget tagrende, så det bliver ledt væk fra taget og ned på jorden gennem indbyggede afløb i stolperne. Det er en meget simpel konstruktion, som ikke tager lang tid at sætte op og som holder cyklerne tørre. Både tagplader, skruer og beslag er inkluderet i prisen.

Keter opbevaringsskab – et lille cykelskur (overdækket)

Keter opbevaringsskab - Grande Store - cykelskur byg selv alternativ

Endnu et prisvenligt skur er Keter opbevaringsskab, som er perfekt til plæneklipperen, grillen, havehynderne eller cyklerne. Det kommer i et helt naturligt trælook og er både vejrbestandigt og vedligeholdelsesfrit. Det er lavet af et plastmateriale, som føles og ser ud som træ. Dog er det vedligeholdelsesfrit. Det kommer med dobbeltdøre og låg med hydrauliske stempler. 

Der findes derfor mange gode løsninger med samlesæt, hvis du er mere komfortabel med dette frem for at bygge det selv fra bunden. 

Du skal ikke søge tilladelse til cykelskur, hvis du bygger under 10 m2

At bygge et cykelskur er et forholdsvist simpelt projekt, og det er op til en selv, hvor avanceret, det skal være. Vi anbefaler dog, at man bygger det under 10 m2, for så behøver man ikke at søge tilladelse. Husk dog at forhøre dig alligevel, for at være helt sikker – der er nemlig også afstands- og højdekrav.

Det er dit ansvar, at bygningen overholder de forskellige krav, så derfor anbefaler vi, at I altid forhører jer, inden I går igang med at bygge. Det er dog i de færreste tilfælde, at det kræver en godkendelse at opføre et cykelskur.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst

Skriv en kommentar