Legetårn byg selv

Legetårn byg selv guiden

Legetårn byg selv  – Et legetårn er et must have til haven, når der er børn i familien. Børnene har glæde af legetårnet fra de er helt små og mange år frem i tiden. Du kan vælge at købe et færdigdesignet legetårn, som du blot selv skal samle, eller du kan bygge det bedste legetårn selv, så ungerne får det præcis, som de vil have det.

Legetårn med klatrevæg

Køber du et færdigdesignet legetårn, kan du vælge forskellige modeller, afhængigt af om du ønsker en klatrevæg, en rutsjebane eller et gyngestativ som en del af legetårnet. Du kan naturligvis også købe både klatregreb, gynger og rutsjebane særskilt, så du kan montere det på dit byg selv legetårn.

Børn har brug for at blive udfordret motorisk, og her er en klatrevæg et rigtig godt redskab. I bund og grund består klatrevæggen blot at en plade, som f.eks. en MDF-plade eller en krydsfinerplade, hvorpå klatregrebene er monteret. Sørg for at tilpasse afstanden mellem klatregrebene til barnets alder, så der hverken er for langt eller for kort imellem dem.

Forskellige typer af legetårne:

Ovenstående fås også i forskellige kombinationer, så du kan vælge eller selv bygge det, der passer bedst til netop dine børn – og selvfølgelig til størrelsen på haven.

Byg selv gyngestativ

En anden vigtig ting i haven er selvfølgelig gyngestativet, der byder på mange timers underholdning. Gyngestativet kan bygges som en del af legetårnet, eller det kan være en selvstændig del af legepladsen. Et gyngestativ bygges nemt at to A-rammer med en stolpe imellem. Det anbefales som minimum at grave gyngestativet ned, men er der tale om større børn, bør du overveje at støbe det fast, f.eks. ved hjælp af metalspyd, så ikke stativet kan vælte.

Til at montere gynger på gyngestativet, skal du bruge gyngebeslag. Sørg for at tilpasse størrelsen på stativet til de ønskede gynger. Skal der blot være plads til en enkelt babygynge, der senere kan skiftes ud med en plastikgynge, eller skal der også være plads til en fugleredegynge ved siden af, som er et hit hos mange børn, men som fylder en del mere?

Legetårn indendørs

Har du kun en mindre have, eller måske ingen have overhovedet, kan et legetårn sagtens bygges indendørs. Her kan du selvfølgelig ikke gøre brug af de store udendørsmodeller og vil typisk være nødt til at bygge legetårnet selv, så det passer ind i størrelsen på rummet. Du kan vælge at bygge et legetårn som en del af sengen, eller at bryde delene en smule mere op, så der f.eks. er en klatrevæg, en gynge og en rutsjebane, samt naturligvis et tårn i et eller andet format. Tårnet kan også være en højseng, hvorpå en rutsjebane kan monteres. Er du meget kreativ kan en seng også hurtigt ombygges til et slot, en brandbil eller noget helt tredje af interesse ved at påmontere MDF-plader, der skæres til i ønsket form og males i et passende motiv.

legetårn byg selv
legetårn byg selv

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst