Test af de 8 bedste cylinderklippere

Mangler du en ny cylinderklipper til at slå græsset? Herunder kan du læse mere om 8 af de cylinderklippere, som vi vurderer, er de bedste på markedet i øjeblikket. En cylinderklipper klipper græsset i stedet for at slå det over, som en rotorklipper gør. Denne klippeteknik efterlader plænen med en meget flot finish og uden kedelige brune toppe på de enkelte græsstrå.

Ved at klippe græsset med en cylinderklipper, er det let at give plænen et flot look, og den vil altid se ekstra grøn og frodig ud. Hvis du har en mindre græsplæne, er cylinderklipperen derfor det oplagte valg. Økonomisk er cylinderklipperen også at foretrække. Den er billig i indkøb, og du behøver hverken fylde benzin eller strøm på den.

Her får du 3 tips der gør det let at vælge den rigtige cylinderklipper

Når du skal finde den rigtige håndskubber, er der nogle parametre, du skal have med i overvejelserne. Bl.a. bør du tænke på:

  • Klippebrede – Vælg klippebredde efter størrelsen på græsplænen
  • Opsamler – Undgå, at der ligger græstotter på plænen efter klipning
  • Højdejustering – Angiver de forskellige højder, græsset kan klippes i

Test af cylinderklippere

Cylinderklippere er gode til de mindre plæner, og her får du en miljøvenlig og meget økonomisk klipning af græsset. Cylinderklipperen støjer ikke, er meget holdbar, og giver gratis motion sommeren igennem.

Dernæst er en cylinderklipper billig i indkøb, og den kræver stort set ingen vedligeholdelse. Indtørret græs kan let spules af med en vandslange, og med lidt olie til de bevægelige dele, er cylinderklipperen klar til næste sæson.

Her kan du læse om nogle af de cylinderklippere, som vi mener er de bedste køb i øjeblikket.

AL-KO Comfort 38-5

AL-KO Comfort 38-5 cylinderklipper test håndskubber

Specifikationer

Klippebredde: 38 cm
Klippehøjde: 15-35 mm
Vægt: 7 kg
Knivcylinder: 128 mm – 5 knive
Selvskærpende knive
Opsamler: Skal købes separat

AL-KO Comfort 38-5 er en prisvenlig cylinderklipper med en klippebredde på 38 cm. Den lille håndskubber er perfekt til den mindre græsplæne i rækkehuset eller kolonihaven.

Cylinderklipperen har 5 selvskærpende knive, der klipper græsset med et helt rent snit, hvilket modvirker at græsset visner i toppen. Klippehøjden kan indstilles i fire forskellige højder, så du kan klippe græsset efter årstiden.

AL-KO Comfort 38-5 har et ergonomisk greb, der gør den nem at skubbe og behagelig at arbejde med.

Einhell GC-HM 40

Einhell GC-HM 40 cylinderklipper test håndplæneklipper

Specifikationer

Klippebredde: 40 cm
Klippehøjde: 15-35 mm
Vægt: 7.2 kg
Knivcylinder: 128 mm – 5 knive
Opsamler: Ja

Her er endnu en plæneklipper, der egner sig godt til små græsplæner. Klippebredden er 40 cm. og du kan justere klippehøjden i 4 forskellige positioner fra 15 til 35 mm.

Einhell GC-HM 40 har en praktisk opsamler på 27 liter. Når opsamleren er monteret på cylinderklipperen, samler den alt det afklippede græs op, og efterlader plænen flot og uden grimme græstotter.

Klipperen har gode solide hjul, der triller let hen over plænen uden at efterlade grimme kørespor.

Bosch AHM 30

Bedst til prisen
Bosch AHM 30 håndskubber cylinderklipper

Specifikationer

Klippebredde: 30 cm
Klippehøjde: 12-40 mm
Vægt: 6,4 kg
Knivcylinder: 4 knive
Opsamler: Skal købes separat

Denne Bosch håndskubber har en klippebredde på bare 30 cm, og kan indstilles trinløst til at klippe græsset mellem 12 til 40 mm – helt uden brug af værktøj.

Cylinderklipperen har 5 knive i hærdet stål, der giver en meget flot klipning af græsset. Klippecylinderen er ophængt i et smart kuglelejeophæng, som er med til at sikre en god holdbarhed og en lang levetid.

Bosch håndskubberen er en cylinderklipper i bedste kvalitet. Hvis du har brug for en lille og handy håndskubber, så vil Bosch AMH 30 være et godt valg.

Gardena Classic 400

Gardena Classic 400 cylinderklipper håndskubber test

Specifikationer

Klippebredde: 40 cm
Klippehøjde: 12-42 mm
Vægt: 8,9 kg
Opsamler: Skal købes separat

Gardene Classic 400 har en klippebredde på 40 cm, og egner sig godt til plæner på op til 200 m2. Klippehøjden kan justeres fra 12 – 42 mm, hvilket giver mulighed for en præcis klipning af græsset.

Gardena cylinderklipperen benytter en særlig kontaktfri klippeteknik, som gør plæneklipning meget støjsvag. Den næsten lydløse klipning vil hverken genere naboer eller sovende teenagere i huset.

Når du er færdig med at slå græs, kan håndtaget let foldes sammen, så cylinderklipperen er let at gemme af vejen.

Wolf-Garten TT 300 S

Bedst til mindre haver
Wolf-garten TT 300 S cylinderklipper håndplæneklipper test

Specifikationer

Klippebredde: 30 cm
Klippehøjde: 13-38 mm
Vægt: 7 kg
Knivcylinder: 4 knive
Opsamler: Skal købes separat

Wolf-Garten har et enormt sortiment af haveredskaber, og deriblandt også TT 300 S cylinderklipperen. Klippebredden på 30 cm gør denne plæneklipper velegnet til græsplæner på op til 100 m2.

Denne cylinderklipper vejer blot 7 kilo, og den er meget let at skubbe rundt på græsplænen. Den lave vægt kombineret med et foldbart håndtag gør, at du let kan finde plads til plæneklipperen i redskabsskuret.

Wolf-Garten TT 300 S er en god og robust cylinderklipper, der kan slå dit græs mange år ud i tiden.

Gardena Comfort 400 C

Gardena Comfort 400 C cylinderklipper test

Specifikationer

Klippebredde: 40 cm
Klippehøjde: 12-42 mm
Vægt: 9,4 kg
Knivcylinder: 5 knive
Opsamler: Skal købes separat

Hvis du sætter pris på at arbejde med kvalitetsværktøj, så skal du kaste et blik på Gardena Comfort 400 C. Her får du en lækker plæneklipper med et ergonomisk udformet greb, der gør det mindre trættende at slå græs.

Comfort 400 C er udstyret med en særlig deflektor, der giver et mere kontrolleret udkast af det afklippede græs.

Der er nem justering af klippehøjden, og den indstillede højde kan let aflæses på en praktisk skala på siden af plæneklipperen.

AL-KO Gudenaa GU 400

AL-KO Gudenaa GU 400 cylinderklipper

Specifikationer

Klippebredde: 40 cm
Klippehøjde: 19-38 mm
Vægt: 14 kg
Knivcylinder: 5 knive
Opsamler: Skal købes separat

AL-KO Gudenaa GU 400 er en meget kraftig og robust cylinderklipper. Denne plæneklipper er beregnet til dig med en lidt større græsplæne, og Gudenaa GU 400 klarer let de lidt større plæner.

Cylinderklipperen har selvskærpende stålknive, der ikke skal slibes, og en klippebredde på 40 cm. De skarpe knive sikrer en meget flot klipning af græsset, og efterlader plænen flot og grøn.

Alko plæneklipperen er skånsom mod plænen, og der kan tilkøbes græsopsamler, hvis du vil være ekstra god ved din græsplæne.

Klippo Free

Bedst til store haver
klippo free cylinderklipper

Specifikationer

Klippebredde: 40 cm
Klippehøjde: 12-38 mm
Vægt: 9,1 kg
Knivcylinder: 5 knive
Opsamler: Skal købes separat

Klippo Free er særdeles let at arbejde med, og den særlige berøringsfrie cylinder gør plæneklipperen ekstra let at skubbe.

Du kan justere klippehøjden fra 12 til 38 mm., hvilket giver god mulighed for at vælge den rette højde på græsset. Hvis du ikke ønsker, at det afklippede græs ligger og visner på plænen, er der mulighed for at montere græsopsamler.

Klippo Free er god til mellemstore og store græsplæner. Den er stabil og komfortabel at arbejde med, selv når du bruger den i længere tid ad gangen.

Hvilken cylinderklipper skal du vælge?

Efter at have læst de enkelte tests herover, skulle du være klar til at vælge den cylinderklipper, der passer bedst til din græsplæne. Når du skal købe cylinderklipper, er størrelsen på din græsplæne, en af de vigtigste parametre. Ved store plæner kan du med fordel vælge en plæneklipper med stor klippebredde, så du kan blive hurtigere færdig.

Relateret artikel: test af elhøvl

Indkøbsguide til cylinderklipper

En cylinderklipper er perfekt til dig, der ikke har brug for en stor og larmende motorklipper, eller hvis du ikke gider rende rundt med en elektrisk plæneklipper med ledning. Den store fordel ved cylinderklipperen er nemlig, at den ikke behøver anden energi, end den du selv tilfører.

Det gør denne type plæneklipper til det grønneste alternativ der findes, og du kan med god samvittighed klippe græsset en ekstra gang uden at udlede CO2 eller andre skadelige stoffer.

Klippebredden er vigtig

Jo større din græsplæne er, desto større klippebredde skal du vælge. Klippebredden er det antal cm som klippecylinderen er bred. Ved at vælge en bredere cylinder, skal du gå færre gange frem og tilbage over plænen, inden du er færdig med at klippe græsset.

Slip for løst græs på plænen

Du kender sikkert problemet med, at det afklippede græs sidder under skoene, så du får slæbt græsstråene med ind i huset. Det problem kan du minimere markant ved at vælge en cylinderklipper med opsamler. Når opsamleren er fuld, kan du let tømme den i kompostbunken, inden du fortsætter arbejdet.

Se også: 10 smarte kompostkværne & kompostbeholder byg selv guide

Rul op på siden og tjek prisen på den cylinderklipper, der passer bedst til dine ønsker og krav.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst