Test af de 9 bedste kompressorer

En kompressor har mange anvendelsesmuligheder, og klarer både at puste badebolde op og skyde søm i profilbrædder på loftet. Du kan købe en masse forskelligt værktøj til kompressoren som f.eks. sømpistoler, fugepistoler, malersprøjter, boremaskiner og meget, meget mere. Du bør læse testen grundigt, inden du vælger, så du får den maksimale udnyttelse af din kompressor.

Kompressorens alsidighed og de mange muligheder for tilkøb af trykluftsværktøj, gør maskinen ganske genial. Og en stor fordel er, at trykluftsværktøj er forholdsvist billigt. Det betyder, at når du først har købt kompressoren, har du adgang til en masse tilbehør og andet værktøj til meget rimelige priser.

Disse ting bør du være opmærksom på

Det kan være svært at vælge den bedste kompressor. Men hvis du har styr på et par enkelte ting, er du godt på vej:

  • Med eller uden tank – Til større opgaver bør du vælge en model med tank
  • Tankkapacitet – Jo større tank, desto mere krævende opgaver kan du udføre
  • Lufttryk – Lufttrykket angives i bar, og bør passe til det værktøj, du skal anvende
  • Pris – En mindre hobbykompressor er tilstrækkelig til de fleste byg-selv folk

Fordelen ved en kompressor med tank er, at kompressoren opbygger et vist tryk i tanken, hvorefter kompressorens motor stopper. Nu kan du bruge af luften i tanken, uden kompressoren larmer i baggrunden.

Tankens kapacitet kombineret med trykket er afgørende for, hvor kraftigt værktøj kompressoren kan arbejde med.

Kompressor test

Her har vi udvalgt 9 forskellige kompressorer i flere størrelser og prisklasser. Når du har læst testen igennem, er du godt klædt på til at købe din nye kompressor.

Einhell CC-AC 12V

Einhell CC-AC 12V kompressor test

Specifikationer

Tryk: 0-18 bar
Vægt: 15.5 kg
Kabellængde: 2,9 m
Slangelængde: 450 mm

Einhell CC-AC er en lille kompressor, som er perfekt at have med i bilen. Her er der tale om en kompakt kompressor, der er perfekt til at pumpe bilens dæk. Ved en punktering kan du ofte puste så meget luft i dækket, at du kan køre til det nærmeste værksted.

Kompressoren er også rar at have med på ferie eller på strandturen. Den klarer nemlig let oppustningen af baderinge, fodbolde, luftmadrasser og andre små ting, der skal pumpes op.

Kompressoren kører på 12 V og tilsluttes bilens cigaretstik. Der kan arbejdes med et lufttryk på mellem 0 og 18 bar, og trykket kan hele tiden aflæses på det indbyggede manometer.

Ryobi R18I-0

Ryobi R18I-0 kompressor

Specifikationer

Spænding: 18V
Energikilde: Batteri
Batteri: Li-ion +

Hvis du har brug for en lille og handy kompressor til at pumpe cykeldæk og badedyr, så er Ryobi R18I-0 lige sagen for dig.

Kompressoren er batteridrevet, og hører til Ryobis One+ serie. Alle produkter i serien benytter samme type batteri. Så du behøver ikke købe batteri til alt dit Ryobi-værktøj. Du kan dele batterierne mellem alt værktøjet i serien.

Ryobi R18I-0 er supersmart, og da du ikke er afhængig af strøm fra stikkontakten, kan den bruges overalt.

Einhell TC-AC 190/24/8

Einhell TC-AC 190-24-8 kompressor

Specifikationer

Driftseffekt: 1500W
Tankkapacitet: 24 liter
Tryk: 8 bar
Vægt: 20,78 kg

Her er testens første kompressor med tank. Tankens kapacitet er på 24 liter, hvilket giver rigeligt trykluft til alle opgaver.

Kompressoren kan arbejde med et tryk på op til 8 bar, og kan let indstilles til det tryk, du ønsker. Lufttrykket aflæses på kompressorens manometer.

TC-AC 190/24/8 er en prisvenlig kompressor, som opfylder alle krav til byg-selv manden og hobbybrugeren.

Metabo Basic 250-24 W

Metabo Basic 250-24 W kompressor

Specifikationer

Sugeeffekt: 200 l/min
Fyldningseffekt: 110 l/min
Tankkapacitet: 24 liter
Tryk: 8 bar
Vægt: 27 kg

Metabo er kendt for deres kvalitetsværktøj, Basic 250-24 W er ingen undtagelse. Her har du mulighed for at købe en kvalitetskompressor til en meget fordelagtig pris.

Kompressoren har en passende tankstørrelse på 24 liter, og kan maksimalt genere 8 bars tryk. 8 bar er mere end rigeligt til langt de fleste opgaver.

Kompressoren har gummihjul og et praktisk håndtag, der gør det let at flytte maskinen. Denne kompressor er meget robust, og egner sig godt til både hobbybrug og til professionelt brug.

Dewalt DCC018N-XJ

Dewalt DCC018N-XJ kompressor

Specifikationer

Tryk: 0-11 bar
Vægt: 3,1 kg
Spænding: 18V

Her er endnu en batteridrevet kompressor. Dewalt er mange håndværkeres foretrukne mærke, og med denne kompressor bliver du ikke skuffet.

Til trods for sin kompakte størrelse og batteridriften kan kompressoren arbejde med et driftstryk på op til 11 bar. Det giver rigeligt med overskud til at pumpe cykel- og motorcykeldæk. Ja, selv større bildæk.

Kompressorens vægt er på beskedne 3,1 kilo, og den er derfor let at have med på værktøjsvognen eller i bagagerummet.

Metabo Power 180-5 W OF

Metabo Power 180-5 W OF kompressor

Specifikationer

Spænding: 230V
Tryk: 8 bar
Sugeeffekt: 160 l/min
Fyldningseffekt: 90 l/min
Tank: 5 l
Vægt: 16 kg

Hvis du gerne vil have fordelen af en kompressor med tank, og samtidig ønsker en lille, let og kompakt model? Så bør du kaste et blik på Metabo Power 180-5 W OF.

Tanken kan rumme 5 liter luft, yder et maksimalt tryk på 8 bar, og alligevel er vægten holdt nede på 16 kilo. Kompressoren måler kun 370 x 395 x 286 mm, hvilket vitterligt ikke er ret meget.

En perfekt kompressor til dig, der ikke har så meget plads i redskabsskuret, men som nyder at arbejde med kvalitetsværktøj.

Stanley FCDV4G4STF517

Stanley FCDV4G4STF517 kompressor

Specifikationer

Tryk: 0-10 bar
Spænding: 230V
Tank: 50 l
HK: 2,5

Stanley er en af de gammelkendte og meget store spillere på værktøjsmarkedet. Denne Stanley kompressor egner sig lige godt til professionelt brug som til fritidsbrug for den krævende hobbyhåndværker.

Med en tankkapacitet på hele 50 liter, løber du ikke tør for luft lige med det samme, og den kraftige 2,5 HK motor, får hurtigt fyldt tanken igen.

Her har du mulighed for at erhverve dig en professionel og meget kraftig kompressor til rene hobbypriser.

Paslode Proline 248/20-10

Paslode Proline 248-20-10 kompressor

Specifikationer

HK: 2,5
Cylindre: 2
Tank: 20 l
Vægt: 51 kg
Luftkapacitet: 248 l/min
Tryk: 0-10,5 bar

Paslode Proline 248/20-10 er en kompressor, der særligt henvender sig til det professionelle segment. Kompressoren er meget stærk og robust, og egner sig godt til det barske miljø på byggepladser og lignende.

Paslode Proline er en smart sækkevognsmodel, hvilket gør kompressoren særdeles praktisk at flytte rundt, og meget let at køre på trapper med.

Modellen har en kraftig 2,5 HK motor med 2 cylindre, 20 liters tank, og den kan yde helt op til 10,5 bar.

Metabo Mega 400-50 W

Metabo Mega 400-50 W kompressor test

Specifikationer

Tryk: 0-10 bar
Sugeeffekt: 400 l/min
Fyldningseffekt: 300 l/min
Tank: 50 l
Vægt: 73 kg

Den sidste kompressor i testen er endnu en professionel model. Metabo Mega 400-50 W er meget robust, og den egner sig rigtig godt til meget krævende opgaver på byggepladser og værksteder.

Til trods for en kraftig motor og en høj ydeevne kører kompressoren særdeles roligt og med få omdrejninger. Den rolige drift gør maskinen behagelig at arbejde med, og gavner samtidig arbejdsmiljøet.

Hvis du arbejder med krævende opgaver, er denne Metabo kompressor en oplagt mulighed. Prismæssigt hører kompressoren til i den dyre ende. Men til gengæld får du kvalitet for alle pengene. Her er en kompressor, der kører upåklageligt i årevis.

Er du klar til at vælge?

Nu har du læst beskrivelsen af 9 forskellige kompressorer med forskellige specifikationer og i prisklasser fra nogle få hundrede kroner til adskillige tusinde kroner.

Relateret artikel: Test af bordrundsave

Vi håber, du nu er godt klædt på til at vælge den rigtige kompressor. Hvis du stadig er i tvivl, så gennemgå specifikationerne endnu en gang, før du klikker på købsknappen.

Indkøbsguide til kompressorer

Som nævnt i indledningen er kompressoren et supersmart stykke værktøj, som enhver byg-selv-mand og professionel håndværker bør eje. Der er naturligvis forskel på hobbymodellerne og de mere professionelle modeller, men det er faktisk ikke så svært at vælge. Dit behov er nemlig afgørende for model og størrelse.

Stor eller lille model?

Her ser du hvilken type kompressor der passer bedst til de forskellige opgaver:

  • Lille batteridrevet kompressor – Perfekt til at pumpe cykler og puste badebolde og luftmadrasser op med. God til at medbringe på ferien og til en tur på stranden.
  • Mellemstor kompressor – Findes både med og uden tank, og er til dig, der af og til skal skyde profilbrædder op, tjekke bilens dæktryk og evt. sprøjtemale plankeværket.
  • Stor professionel kompressor – Til dig der bruger kompressoren dagligt, evt. i forbindelse med dit arbejde. De store modeller kan håndtere alle former for trykluftværktøj.

Vælg en kompressor med tank til de større opgaver

En kompressor uden tank kører konstant for at skabe tryk til værktøjet. Selv til de mindre opgaver, kan det være ret belastende at høre på kompressorens konstante motorlarm.

Kompressorer med tank opbygger tryk i tanken, og kan derfor arbejde temmelig længe, før det er nødvendigt at motoren starter og opbygger nyt tryk. Tjen modellerne herover, og klik dig ind på de enkelte kompressorer for at læse mere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør en kompressor?

En kompressor bruger energi til at komprimere samt transportere gasser og luft.

Hvor stor en kompressor til lakering?

En kompressor til lakering kræver en forholdsvis høj effekt. Du bør være på udkig efter en kompressor med 2hk – 2.5hk eller højere. Derudover bør du også kigge efter en kompressor med en mellemstor til stor tank.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst