Byg selv PC

Byg selv PC - Sådan bygger du din egen PC

At bygge sin egen PC kan være en overvældende opgave - specielt hvis det er første gang. Det er dog ikke så kompliceret igen, og i denne guide hjælper vi dig step for step igennem, så du helt selv (med vores hjælp), kan bygge din egen PC på den anden side af guiden.

Kristoffer Mohr
Skrevet d. 29. april 2020 af Kristoffer Mohr

Når du skal købe en stationær computer, har du i dag flere muligheder end nogensinde før. Du kan vælge at købe en almindelig pc eller en konfigurérbar pc, der bliver samlet for dig – eller at give dig i kast med en byg selv PC, hvor du selv vælger og monterer de enkelte komponenter.

Byg selv PC’en bliver mere og mere populær, da det giver mulighed for at konfigurere din pc efter behov, så den får præcis de specifikationer, du har behov for. De fleste starter typisk med at vælge en præ-bygget pc, men efterhånden som behovet stiger, kan en byg selv PC virke lokkende.

Du skal eksempelvis bruge følgende:

En byg selv PC er nemmere end nogensinde før

Huskeseddel

Alle de informationer, du skal bruge for at komme i mål med en byg selv PC, er i dag tilgængelige på nettet i langt højere grad, end det var tilfældet for blot få år tilbage. Der findes adskillige byg selv PC guides i form af videoer, tutorials, artikler og blogindlæg, du kan gøre brug af, når du skal bygge din egen pc.

Det betyder, at du i dag har et langt bedre udgangspunkt for at få succes med din byg selv PC, da det ikke kræver nær så meget viden som før i tiden. Samtidig kan alle komponenter bestilles hjem via nettet, så du ikke behøver at opsøge fysiske butikker for at købe de enkelte komponenter.

Alligevel er det vigtigt, at din byg selv PC bliver samlet af de rigtige komponenter, da det ikke er alle, der passer sammen. Du kan eksempelvis risikere, at din processor ikke er kompatibel med det bundkort, du har valgt.

Byg selv PC fra bunden med disse komponenter

Hvis du hellere vil give dig i kast med at bygge din egen computer fra bunden, har du endnu flere muligheder for at få præcis den computer, du ønsker. Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, men det kræver, at du ved, hvad du laver, så du ikke risikerer at ødelægge de forskellige komponenter, fordi de ikke fungerer sammen.

Prisen for en byg selv-computer varierer, alt efter hvilke komponenter du ønsker at montere i kabinettet. Du kan få en udmærket byg selv gamer pc til omkring 7.000 kr, men du kan også få en der koster mere end det dobbelt. Det hele handler om, hvilke krav du har til din computer. Herunder finder du et overblik over de komponenter, du skal bruge, når du skal bygge din egen pc fra bunden.

Konfigurér din byg selv PC, så den matcher dine krav

I tabellen herunder får du et hurtigt overblik over tre af de shops, der findes på nettet, hvor du kan sammensætte din egen PC ud fra de ønsker og behov du har.


 Shark GamingProshopKomplett
Priser fra

3.499 kr.

2.799 kr.

3.799 kr.

    
Telefon supportJaJaJa
Trustpilot4.1 / 54.2 / 53.3 / 5
Chat supportJaJaJa
E-mærketJaJaJa
Fri fragtTil VIPs (se mere)NejKøb over 1.000

Den absolut største fordel ved at give dig i kast med din egen byg selv PC er, at du har 100 % kontrol over, hvilke komponenter der er i den. På den måde kan du sikre, at din byg selv PC lever op til dine krav, hvis du eksempelvis vil bruge den gaming.

Det giver dig samtidig bedre forudsætninger for at kunne fremtidssikre din computer, så den ikke bliver forældet efter en årrække. Byg selv PC’en har ligeledes den fordel, at du kan skifte de forskellige komponenter, i takt med at de bliver forældede. Du behøver altså ikke at investere i en ny computer, men kan nøjes med at udskifte de enkelte komponenter.

Det bliver altså ikke nær så dyrt, når du skal opgradere din computer, fordi du kan genbruge de ældre komponenter, der stadig virker. Det er både godt for din pengepung, men også for miljøet.

Du har flere muligheder for at bygge din egen pc

Du har flere muligheder, når du har besluttet dig for at give dig i kast med en byg selv PC. Hvis du er teknisk anlagt, kan du vælge selv at bygge den helt fra bunden. Det giver dig en frihed til at vælge, præcis hvilke komponenter den skal indeholde.

Samtidig er der en risiko forbundet med det, da du risikerer at ødelægge komponenterne, hvis ikke de passer sammen. Du bør derfor udelukkende vælge at bygge din egen pc fra bunden, hvis du ved, hvad du laver.

Er du ikke teknisk anlagt, kan du i stedet vælge at konfigurere din egen pc. Udgangspunktet er stort set det samme, bortset fra at du ikke selv samler din computer – det gør butikken, hvorfra du bestiller den, i stedet. Du vælger blot, hvilke komponenter der skal være i den, hvorefter du får den leveret til døren.

En konfigurérbar pc er således en god løsning til dig, der ikke ønsker at give dig i kast med at bygge din egen pc fra bunden, men alligevel ønsker friheden til at vælge, hvilke komponenter den skal indeholde.

Den nemme løsning: Konfigurérbar byg selv PC fra Proshop, Shark Gaming, Komplett & Gamecastle

Byg selv PC hos Proshop guide:

Proshop er blandt de førende webshops i Danmark, når det kommer til muligheden for at konfigurere din egen byg selv PC. Det er nemt, fordi du har mulighed for selv at vælge de komponenter, din computer skal indeholde, så du selv er herre over, om du vil bygge en byg selv gamer pc eller en stationær, der egner sig til eksempelvis videoredigering.

 byg selv PC fra Proshop

De pc’er, du selv kan konfigurere hos Proshop, hedder DUTZO-PC’er. Du har rig mulighed for selv at vælge, hvilke komponenter din computer skal indeholde, selvom du ikke selv bygger den fra bunden. Alle de konfigurérbare byg selv PC’er fra Proshop leveres med præinstalleret Windows 10, der dog ikke er aktiveret. Hvis du ønsker, at Windows skal aktiveres, er det nødvendigt, at du selv vælger det, når du konfigurerer din computer.

Den helt store fordel ved at vælge en konfigurérbar pc fra Proshop er, at du modtager en færdigsamlet computer, der er testet og klar til brug. De forskellige versioner, der er på shoppen, har forskellige bund- og grafikkort, men du kan selv konfigurere de resterende komponenter efter behov.

Sådan konfigurerer du din byg selv PC hos Proshop

Det er nemt at konfigurere din egen byg selv gamer pc med Proshops intuitive brugerflade. Du vælger blot, hvilken konfigurérbar pc du ønsker at tage udgangspunkt i, hvorefter du selv kan vælge, hvilke komponenter den skal indeholde. Når du har bestilt den, samler Proshop den for dig, så den er klar til brug, når du får den leveret.

Trin 1: Det første, du skal gøre, når du selv vil konfigurere din byg selv PC, er at vælge, hvilken model du vil tage udgangspunkt i. Klik her for at se en oversigt over de forskellige muligheder, du har. Du kan læse mere om hver enkelt ved at klikke på dem.

Trin 2: Når du har fundet den byg selv-computer, du vil tage udgangspunkt i, klikker du på den. Her kan du læse mere om de forskellige specifikationer, computeren har. Under informationerne skal du klikke på ‘Tilpas PC og køb’.

Trin 3: Du har nu mulighed for at konfigurere dine byg selv PC. Der er en lang række komponenter, som du kan ændre i. Vælg mellem forskellige grafikkort, bundkort, CPU, CPU-kølere, cable sleeving, RAM, primær SSD, sekunder SSD, mekanisk harddisk, kabinet, strømforsyning, kabinetkøler, kabinettilbehør, trådløst netkort, operativsystem og lignende. Klik på de enkelte punkter for at vælge den komponent, du ønsker.

Trin 4: Når du har valgt de komponenter, du ønsker, din byg selv PC skal bestå af, scroller du op igen. Nu kan du se en opdateret pris på, hvad din byg selv-computer kommer til at koste. Hvis du er tilfreds med dine valg, kan du klikke på ‘Køb’. Bekræft betingelserne og gå til kassen.

Trin 5: Indtast dine leverings- og betalingsoplysninger, og du har nu købt din egen konfigurerede byg selv PC. Det tager typisk 2-3 hverdage, før din byg selv PC bliver leveret, men leveringstiden kan variere, afhængigt af hvilke komponenter du vælger.

Byg selv PC hos Shark Gaming guide:

shark gaming byg selv pc

Hos Shark Gaming har du mulighed for at konfigurere din egen byg selv PC gennem deres smarte byg selv-modul. Hvis du ikke i forvejen kender Shark Gaming, så er de blandt de absolut førende forhandlere af gaming PC’er i Norden.

Du vælger selv, hvilke komponenter din computer skal indeholde, hvorefter det hele bliver samlet for dig. Alt foregår online via et brugervenligt interface, og du kan hele tiden følge med i prisen samt den estimerede leveringstid.

Hos Shark Gaming finder du en lang række forskellige kabinetter og standard computere, du kan tage udgangspunkt i. Når du har valgt den model, du vil basere din gaming PC på, kan du efterfølgende ændre i konfigurationerne og komponenterne, så du får en computer, der matcher dit konkrete behov.

Den billigste byg selv PC koster fra 3.500 kr., og prisen varierer efterfølgende, afhængigt af hvilke komponenter du vælger at inkludere i den endelige version. Du kan derfor selv forme din byg selv PC på baggrund af dit specifikke budget.

De kraftigste byg selv PC’er koster fra 59.999 kr., hvilket vidner om, at du kan bygge præcis den computer, du ønsker. Hvis dit budget er begrænset, tager du udgangspunkt i de billigere modeller, mens du kan tage udgangspunkt i de dyrere modeller, hvis prisen ikke er afgørende, og du ønsker en seriøs byg selv PC med de højeste specifikationer.

Sådan bygger du selv en PC hos Shark Gaming

Shark Gaming er blandt de absolut mest brugervenlige måder, du kan bygge din egen PC på. Du vælger blot, hvilken model du vil tage udgangspunkt i, hvorefter du nemt kan tilføje og fjerne komponenter afhængigt af dit specifikke behov.

  • Trin 1: Gå til Sharkgaming.dk og vælg den model, du vil tage udgangspunkt i. Hvis du vil bygge en gaming PC, skal du vælge ‘Computer’ i menubjælken.
  • Trin 2: Vælg mellem ‘Max Bite’, ‘Shark’ og ‘Mighty Shark’, der er betegnelsen for deres forskellige kategorier, som er inddelt i prisklasser og overordnet kvalitet. ‘Max Bite’ er den billigste.
  • Trin 3: Når du har valgt en kategori, får du en liste over de forskellige modeller, denne indeholder. Vælg den model, der har de specifikationer, du ønsker at tage udgangspunkt i.
  • Trin 4: Klik på ‘Tilpas og køb’, hvorefter du kan ændre i alt fra kabinet, bundkort, CPU, RAM, strømforsyning og alle andre specifikationer, der er relevante i forhold til dit konkrete behov.
  • Trin 5: Læg din PC i kurven, indtast dine leveringsoplysninger og vælg betalingsmetode.

Under hele processen har du et overblik over, hvor meget din byg selv PC kommer til at koste, så du er sikker på, at budgettet ikke løber løbsk.

Byg selv gaming PC hos Komplett guide:

Komplett er en meget anerkendt leverandør af både elektronik, hvidevarer og meget mere. Deres store sortiment af computer hardware gør dem også til en oplagt kandidat til dig, der vil samle din egen byg selv PC. Med produkter i topklassen giver Komplett en fremragende mulighed for at konfigurere en maskine, der er som skabt til gaming, videoredigering eller til andre af dine behov.

Byg selv PC - komplett byg selv Core og Epic PC

Komplett tilbyder mange forskellige gode gaming deals, hvor du out-of-the-box får en gaming computer, som har gode specifikationer til prisen. Du kan f.eks. vælge imellem Epic Gaming serien eller Core Gaming serien, hvor du finder stationære maskiner til forskellige priser, men med forskelligt fokus.

Core serien rummer maskiner, som giver god ydeevne for pengene, men hvor der ikke er samme fokus på design som i Epic serien. Epic serien er nemlig PC’er, hvor der er lagt ekstra meget vægt på designet – f.eks. med RGB-belysning, der kan tilpasses via software, så du får det ’lysshow’, du synes bedst matcher dig. Maskinerne er naturligvis også udstyret med kraftfuldt hardware – som f.eks. de nyeste Geforce- eller Radeon-grafikkort.

I Core serien starter prisen fra 5.999 kr., hvorefter prisen stiger op til 34.999 kr. for en monstermaskine. Derimellem findes der naturligvis et hav af prispuntkter, der alle repræsenterer gaming value for pengene.

Epic Gaming serien har priser startende fra 6.499 kr. Den dyreste model står pt. til 44.999 kr., og har naturligvis alt det nyeste hardware at byde på!

Hvad end du vælger en gaming PC i Core eller Epic serien, har du naturligvis rig mulighed for at konfigurere maskinen ud fra dine ønsker og behov.

TIP: Bemærk at du hos Komplett også finder smarte opgraderingspakker, som er perfekt til dig der skal bruge en nem og hurtig opgradering af din eksisterende PC, der allerede har et OK kabinet, grafikkort og strømforsyning.

Se opgraderings-pakkerne, der starter med priser fra 3.799,- her.

Sådan bygger du selv en PC hos Komplett

Det er super enkelt at tilpasse en computer hos Komplett. Du finder blot en computer under menupunktet ”Komplett-PC”, som rummer de maskiner, du kan skræddersy.

Trin 1: Komplett.dk vælger du ”Komplett-PC” i menuen. Herunder finder du både Core og Epic serierne samt office PC’er m.m.

Trin 2: Vælg her en interessant PC, gå til produktvisningen og klik her på knappen ”Tilpas før købet”.

Trin 3: Du kan nu se maskinens udstyr og klikke ”Ændre” ud fra komponenterne. Klikker du, åbnes en sidebar, hvor du kan skifte komponenter ud med andre. Du kan desuden selv tilføje produkter som skærm, UPS, gamermus og andet ved at klikke på knappen ”Ikke valgt”, som åbner for tilføjelsesmuligheder.

Trin 4: Klik på ”Læg i indkøbsvognen”, når du har tilpasset, og tjek en ekstra gang at specifikationerne matcher dine input.

Trin 5: Gå til kassen, indtast leveringsdetaljer og foretag din betaling.

Byg selv gaming PC hos Gamecastle guide:

Byg selv PC hos Gamecastle guide

Drømmer du om at bygge din egen PC, som også kan klare at trække de store og populære spil, har du hos Gamecastle mulighedhed for at bygge en PC selv gennem deres smarte byg selv modul.

Her kan du helt selv komponere computeren, så den indeholder de komponenter, du har brug for. Det sker alt sammen online, så du ikke behøver dukke op et andet sted eller ringe ind for at fortælle, hvordan du ønsker byg selv PC’en sat sammen. 

Gamecastle er en webshop skabt for gamere, og som også er drevet af gamere. Folkene bag har derfor et indgående kendskab til, hvad der skal til for at skabe en god byg selv PC, og hvilke komponenter der er nødvendige for det. 

Det smarte er, at du kan købe og sammensætte en byg selv PC efter, hvad dit budget siger, og hvad du har lyst til. Det betyder mere konkret, at du kan samle en byg selv PC fra 5.000 kroner som det billigste og opefter, hvilket giver en del muligheder, uanset hvad du har til rådighed. Du behøver derfor ikke at gå på kompromis med, hvad du gerne vil have.

Ønsker du hellere at komponere en computer ud fra et allerede sammensat sæt i stedet for fra bunden, kan du også gøre det. Her koster den billigste cirka 3.800 kroner

Udover byg selv PC og gaming PC kan du også købe gamle PC’ere, der er sat i stand, gaming tilbehør, hardware og software. Ønsker du ikke at bruge deres byg selv modul, eller har du nogle spørgsmål omkring noget tilbehør eller hardware, kan du altid få hjælp af folkene bag Gamecastle.

De ved, hvor meget det betyder at få de rette komponenter, så de er altid klar til at hjælpe ved tvivl. Når du har sammensat din byg selv PC eller købt nogle af de andre produkter hos Gamecastle, bliver varen sendt inden for 1-7 dage. De leverer dog kun til Danmark. 

Sådan bygger du selv en PC hos Gamecastle 

Det er ret nemt at bygge en gaming PC hos Gamecastle, da deres setup er meget brugervenligt. 

  • Trin 1: Gå ind på Gamecastle.dk – her starter du med at vælge hvilken processor, du gerne vil have i PC’en. Her kan du enten vælge mellem Intel eller AMD. Herefter vælger du størrelse, kabinet og bundkort. 
  • Trin 2: Når ovenstående komponenter er valgt, er det tid til at vælge grafikkort. Her får du lidt forskelligt at vælge mellem. Du kan også vælge, om du ønsker et SLI grafikkort. Herefter skal du vælge systemdisk, hvor du bl.a. kan vælge mellem Samsung og Intel. 
  • Trin 3: Næste trin er at tage stilling til, om du ønsker ekstra lagerplads samt hvilket sleeve og netkort, du gerne vil have. Udvalget er ret stort og herefter bliver du ledt videre til, om du ønsker belysning eller ej. 
  • Trin 4: De sidste trin i hele byg selv processen er at vælge, om du ønsker et styresystem. Inden bestilling skal du vælge, om du selv ønsker at bygge PC’en, eller om det er noget Gamecastle skal tage sig af. 

Under hele processen har du et overblik over prisen. Du kan derfor udskifte komponenter efter, hvad dit budget siger og hele tiden tilpasse byg selv PC’en undervejs. 

Spørgsmål og svar til byg selv PC

Hvor meget koster det at bygge en gamer PC?

Priserne starter fra lige omkring 2.800 kr. og opefter. Så du kan altså få en PC til under 3.000 kr. hvor du selv vælger hvad der skal være i den.

Er det svært at bygge sin egen PC?

Før i tiden kunne det godt være lidt af en opgave at kaste sig ud i at bygge sin egen PC fra bunden af, men nu til dags fungere det sådan, at man modtager komponenter der med sikkerhed passer sammen og det er derfor ikke svært.

Hvor mange ram har jeg brug for i en byg selv PC?

Det anbefales at man som minimum har 8 GB ram, da dette er blevet standard i de fleste PCer nu til dag. Vi vil dog anbefale at vælge 32 eller 64 GB ram, hvis den skal bruge til gaming.

Tjek også denne video ud hvor Jørgen viser hvordan han bygger en PC med komponeter fra Proshop

Afslutning på byg selv PC guiden

Om det biver en konfigurérbar PC eller en du vælger at bygge helt selv fra bunden er op til dig og afhænger helt af hvor meget tid du ønsker at ligge i projektet – jeg har personligt selv gjort brug af begge løsninger og der er både plusser og minusser ved hver løsning. Jeg håber du har fået et godt indblik i, hvordan man bygger sin egen PC og hvis du har fået blod på tanden til andre byg selv opgaver kan du tage et kig på vores populære guider om f.eks haveskur, halvtag og vildmarksbad.

Huskeseddel