kvinde laver drømmerfanger med perler og fjer

Drømmefanger DIY - Lav selv drømmefanger (5 trin)

Med denne enkle trin-for-trin-guide kan du lære at lave en drømmefanger. Guiden henvender sig til alle og er derfor også god til begyndere og børn. Så hold dig endelig ikke tilbage med at bruge vores guide, når du skal lave din helt egen unikke drømmefanger.

Andreas Thomsen
Skrevet d. 15. februar 2022 af Andreas Thomsen

Det skal du bruge:

Trin-for-trin-guide til drømmefanger

Trin 1:

brune ruskindssnoer til DIY projecter

Start med at sno den imiterede ruskindssnor et par gange rundt om ringen. Fasthold ruskindssnoren med en metalklemme. Derefter skal du sno ruskindssnoren rundt om ringen, så den er dækket hele vejen rundt. Sørg for at snoren ligger helt lige og stramt hele vejen.

Når du er færdig med at sno ruskindssnoren rundt om ringen, skal du klippe 10 cm. ekstra af snoren. Du skal nu arrangere snoren på ringen, så snoningerne sidder helt tæt op og ned ad hinanden. Det er vigtigt, at ringen er dækket fuldstændig, så den ikke kan ses.

Efter at du har sat ruskindssnoren korrekt hele vejen rundt, skal du tage metalklemmen af og binde en dobbeltknude med de to ender. Klip ruskindssnoren til. Knudens placeringer viser dig, hvor bunden af drømmefangeren er.

Trin 2:

Huskeseddel

Det skal du bruge:

Tag den voksede hørsnor og klip cirka 3 meter af. Hvor meget, du skal bruge, kommer an på, hvor meget du strammer snoren. Husk at det er bedre at have klippet for meget hørsnor af end for lidt. Sno hørsnoren om to fingre, så det bliver til et lille bundt. Det gør det nemmere at arbejde med snoren.

Nu skal du binde en stram knude med hørsnoren lige ved siden af knuden lavet af ruskindssnoren. Efterfølgende skal du lave edderkoppespindet i midten af drømmefangeren. Du bestemmer selv, hvor mange knuder der skal være i første runde. Du skal bare huske på, at knuderne skal placeres med lige store mellemrum.

Sno hørsnoren om ringen og gennem den løkke, du lige har lavet. Før snoren en ekstra gang gennem løkken, så der bliver en knude. Stram godt til. Bliv ved til du er nået hele vejen rundt.

I næste runde skal der laves knuder mellem de eksisterende knuder to og to. Start med at føre snoren mellem de to første knuder, du lavede i første runde. Find midtpunktet mellem de to knuder og lav en ny knude på samme måde som i første runde. Det vil sige rundt om snoren og derefter rundt om den løkke, der er fremkommet. Husk at stramme godt til.

Du skal nu i gang med tredje runde, hvor du gør det samme som i anden runde. Sådan bliver du ved, indtil du har nået midten. Når du har nået midten, skal du klippe hørsnoren over, så der er 30 centimeter i overskud.

Trin 3:

kvinde laver drømmerfanger med perler og fjer

Put en perle på snoren og lav igen en knude, som du har lavet knuder før (altså på samme måde som tidligere). Lav derefter en ny knude uden en perle. Sæt nu en perle på snoren og lav en knude.

Lav igen en knude uden en perle. Sæt endnu en perle på og lav en knude. Lav derefter en knude på selve snoren og klip den overskydende snor af. Du er nu færdig med den inderste del af din drømmefanger.

Trin 4:

hvide fjer klar til drømmefanger

Find ud af hvilken rækkefølge dine fjer skal hænge i. Klip fire ruskindssnore i forskellige længder og fastgør fjerene ved hjælp af blomstertråd. Du skal bruge cirka 10 centimeter blomstertråd til at fastgøre hver fjer.

Når du er færdig med at fastgøre alle fjerene, kan du komme perler på ruskindssnoren. Hæng hver fjer på drømmefangeren med lige stor afstand mellem dem. Du kan fastgøre ruskindssnoren til ringen ved at binde en knude eller med hjælp fra en limpistol.

Trin 5:

For at lave din drømmefanger mere unik kan du pynte andre snore med perler, sten og muslingeskaller, så det ser dekorativt ud. Bind en knude i enden af snoren og ved hvert emne, så perlen, skallen eller stenen bliver på sin plads. Bind snorene på drømmefangeren mellem de fjerene.

Videoguide til DIY drømmefanger


Se også: Sådan laver du dit eget fede new yorker spejl – hurtigt og nemt

Huskeseddel