Test af de 9 bedste motorsave

Motorsaven er et uvurderligt redskab for mange haveejere. Alt efter behov kan du vælge en sav, der passer til størrelsen på de grene eller det brænde, der skal skæres. En lille kædesav på batteri er god til beskæring af mindre træer, mens en kraftig sav med el- eller benzinmotor egner sig godt til at fælde træer og skære brænde. Her får du nogle tips til at vælge den rette motorsav.

Motorsave findes i alle størrelser og prisklasser, lige fra de mindre hobbysave til de store professionelle modeller til skovning af træer. Fordelen ved batteridrevne og elektriske kædesave er, at de vejer meget lidt og er utroligt støjsvage. Det gør denne type save gode at bruge i villahaven eller sommerhuset, hvor du gerne vil undgå at genere naboen for meget. De store benzindrevne modeller er kraftigere, og kan skære store brændestykker og fælde træer. Læs med i testen af de 9 motorsave, som vi mener er de bedste, som du kan vælge imellem netop nu.

Læs også: Skærebukser for ekstra sikkerhed

4 tips til at vælge den rigtige motorsav

Her er nogle af de parametre, som du bør være opmærksom på, når du skal vælge den motorsav, der passer bedst til dig:

  • Drivmiddel – Vælg mellem kædesave på batteri, 230 V strøm eller benzinmotor.
  • Sværdlængde – Et langt sværd giver mulighed for at skære tykkere stykker træ.
  • Vægt – Savens vægt kan have stor betydning, hvis du skal skære i længere tid.
  • Lydniveau – Angiver, hvor meget saven larmer, når du arbejder med den.

Test af motorsave

Her præsenterer vi dig for 9 forskellige motorsave i hver deres prisklasse og til forskellige formål. Vi har listet modellerne op, så de billigste står først, og de store professionelle modeller står til sidst.

Black & Decker CS2040

Black & Decker CS2040 motorsav test

Specifikationer:

Motor: el
Effekt: 2000W
Vægt: 5,5 kg
Sværdlængde: 40 cm

En god kædesav behøver ikke at være dyr, og medmindre du skal fælde store træer, er Black & Decker CS2040 et glimrende valg. Motorsaven kører på 230 V strøm og yder 2000 watt. Det er rigeligt til at beskære træer og save mindre brændestykker.

Savens sværd er 40 cm langt, og du kan dermed skære temmelig store stykker brænde. Efterhånden som kæden bliver brugt, skal den strammes, så den sidder helt tæt til sværdet. Stramningen af kæden sker let og ligetil og helt uden brug af værktøj. Savens vægt er på beskedne 5,5 kilo, og et integreret antivibrationssystem sikrer, at du kan arbejde i lang tid uden at blive træt i armene.

Hvis dit behov er en lille sav, der er let at bruge, men alligevel har masser af power, så er CS2040 et godt valg.

Einhell GE-LC 18 Li – Solo

Einhell GE-LC 18 Li - Solo motorsav kædesav test

Specifikationer

Batteri: 18 V Li-Ion
Sværdlængde: 25 cm
Vægt: 2,9 kg

Denne Einhell kædesav drives af et 18 V batteri. Saven er derfor let at bruge overalt, blot du husker at oplade batteriet. Med en vægt på under 4 kilo, er saven perfekt til beskæringer af træer og lignende, hvor arbejdsstillingen ikke altid er optimal.

Sværdets længde er på 25 cm, hvilket ikke er særlig meget. Men det er nok til at skære i tykke grene og mindre stammer. Du skal være opmærksom på, at saven leveres uden batteri og oplader. Du kan nemlig bruge batterier fra dine andre Einhell produkter til saven.

Einhell GE-LC 18 Li – Solo er en lille og handy motorsav som er perfekt til havejeren med et mindre behov for at beskære træer.

AL-KO EKS 2400/40

AL-KO EKS 2400-40 motorsav kædesav

Specifikationer

Effekt: 2400 W
Motor: El
Spænding: 230-240V
Sværdlængde: 40 cm
Vægt: 6 kg

AL-KO EKS 2400/40 har en kraftig elmotor på 2400 W. Savens slanke design giver en god balance, som gør den let at håndtere, og en fremragende ergonomi modvirker træthed uden arbejdet.

Den kraftige sav har en sværdlængde på 40 cm, samt en automatisk kædebremse og smøring af kæden. Når kæden skal udskiftes eller strammes, foregår det uden brug af værktøj. Kædeskifte uden værktøj er en kæmpe fordel, der gør operationen meget hurtigere, og lettere at foretage.

Sikkerheden på AL-KO EKS 2400/40 er også i top. Den indbyggede kædebremse stopper kæden øjeblikkeligt, hvis saven sidder fast og håndbeskyttelsesbøjlen beskytter også brugen effektivt.

Stiga SC 24 AE

Stiga SC 24 AE kædesav motorsav

Specifikationer

Batteri: 48 V Lithium-Ion
Sværdlængde: 25 cm
Vægt: 2,2 kg
Max effekt: 312 kW

Moderne batterier er kraftige, og denne sav, der har et 24 V Lithium-Ion batteri, er særdeles arbejdsvillig og god til hobbybrug. Den lille kædesav er perfekt til beskæring af træer og opskæring af mindre brændestykker.

Savens sværd er 25 cm langt, hvilket gør den let at håndtere. Også hvis du skal skære højtsiddende grene. Stiga SC 24 AE arbejder meget støjsvagt, og har et lavt vibrationsniveau. Kombinationen af en næsten lydløs sav og en minimal vibration i hænderne, gør saven superbehagelig at arbejde med.

Til forskel fra en benzindrevet motorsav, er der stort set ingen vedligeholdelse af de batteridrevne kædesave. Og samtidig kan du glæde dig over, at saven er miljøvenlig i drift, og ikke udleder udstødningsgasser.

Black & Decker GKC3630LB

Black & Decker GKC3630LB motorsav test

Specifikationer

Batteri: 36 V Lithium-Ion
Sværdlængde: 30 cm
Vægt: 3,8 kg
Kædehastighed: 5m/sek

Her er endnu en batteridrevet motorsav. Dette er model GKC3630LG fra Black & Decker, som er en let og handy hobbykædesav. Størrelsen og vægten er dog ikke ensbetydende med lav ydelse – i hvert fald ikke i dette tilfælde. Black & Decker GKC3630LB har et meget kraftigt batteri på 36 V, der kan skære op til 560 snit i 3,5 cm tykke grene på én enkelt opladning – hvilket er ganske imponerende.

Batteriet kan oplades på kun 90 minutter. Så med to batterier kommer du meget langt. Hvis du har andet værktøj fra Black & Decker med 36 V Lithium-Ion batterier, kan du dele batterierne mellem værktøjet, så du ikke behøver at købe batterier til alle maskiner.

Modellen har automatisk smøring af kæden, og den kan nemt strammes eller skiftes.

AL-KO BKS 4540

AL-KO BKS 4540 kædesav motorsav

Specifikationer

Effekt: 1700 W
Motor: Benzin
Sværdlængde: 40 cm
Vægt: 6 kg
Kædehastighed: 21,2 m/sek

Hvis du burger din motorsav meget, er det svært at komme uden om en benzindrevet model. En benzinmotorsav har en kraftig 2-takts motor, der skærer i træ, som var det smør. Benzinsaven er ideel, når du skal fælde træer, og når du skal skære en stor mængde brænde.

En benzindrevet motorsav er tungere at arbejde med, end savene der kører på strøm eller batteri. Til gengæld får du ekstra meget power, så arbejdet hurtigere er overstået.

AL-KO BKS 4540 har et ergonomisk design, og der er en god balance i saven. Sammen med en vibrationsdæmpende konstruktion, gør disse ting BKS 4540 behagelig og lækker at arbejde med. Her får du en god hobbysav til den krævende bruger.

Makita EA3201S35A

Makita EA3201S35A motorsav (1)

Specifikationer

Effekt: 1350 W
Motor: Benzin
Sværdlængde: 35 cm
Vægt: 4,1 kg
Kædehastighed: 18,9 m/sek

Makita EA3201S35A er en motorsav med benzinmotor til de mere krævende opgaver. Med en sværdlængde på 35 cm kan du fælde middelstore træer, og du kan let skære brænde til brændeovnen eller pejsen.

Makita motorsaven har elektronisk tænding, kaldet Easy Start. Det betyder, at det er slut med at kæmpe for at få motorsaven startet. Den starter nemlig let og ubesværet hver gang med et tryk på en knap. Denne model har en 1,7 HK stor motor, hvilket giver en høj skærehastighed og dermed en effektiv og hurtigt arbejdende motorsav.

Makita har formået at holde vægten på den kraftfulde sav nede på 4,1 kilo. Det gør saven både handy og præcis at bruge, ligesom du kan arbejde med saven i lang tid, før du bliver træt i armene.

McCulloch CS 410 Elite

McCulloch CS 410 Elite motorsav

Specifikationer

Motor: benzin
Effekt: 1,6 kW
Kædehastighed: 23 m/sek
Vægt: 4,7 kg
Sværdlængde: 38 cm

McCulloch er på mange måder synonym med højtydende motorsave til de mest kræsne hobbybrugere og til det professionelle segment. Med en sværdlængde på 38 cm kan du klare de fleste skæreopgaver, og du kan snildt fælde træer og skære brænde i massevis.

En ekstra smart funktion er den indbyggede brændstofindikator. Her kan du hele tiden følge med i, hvor meget benzin der er tilbage på tanken, og hvornår det er tid til at fylde op. Indikatoren er en smart feature, som ikke ses på mange andre motorsave.

McCulloch CS 410 Elite har Soft Start, hvilket starter motoren, uden du behøver at trække så hårdt i startsnoren. Faktisk reducerer Soft Start modstanden i snoren med 40 %, og sikrer en lettere start af motoren.

Makita EA7900P50E

Makita EA7900P50E kædesav

Specifikationer

Effekt: 4,3 kW
Motor: Benzin
Kædehastighed: 28,1 m/sek
Sværdlængde: 50 cm
Vægt: 6,6 kg

Den sidste sav vi har valgt at tage med i gennemgangen, er Makita EA7900P50E. Her er du oppe i den professionelle klasse, og motorsaven egner sig godt til skovarbejdere, og til dig som elsker at fælde træer i stor stil.

Savens sværd er på hele 50 cm i længden, og motoren yder ikke mindre end 4,3 kW. Her er der tale om en kraftkarl, der får noget fra hånden i en fart.

En motorsav i denne klasse har naturligvis alle tænkelige funktioner. Vi kan bl.a. nævne antivibrationssystem, elektronisk tænding, stor tank på 0,75 liter og en indbygget katalysator, der giver en renere udstødningsgas.

Hvilken motorsav skal du vælge?

Der er masser at vælge imellem, når du skal beslutte dig for en ny motorsav. Som med andet værktøj gælder det, at du skal vælge ud fra det behov, du har.

En lille batteridrevet eller elektrisk kædesav er perfekt til beskæring af træer, og når du skal save små brændestykker. En kraftig benzindrevet motorsav er ideel til dig med det store behov, og hvis du ofte er i skoven og fælde træer.

Endelig er der bestemt ikke noget i vejen for at have både en lille og en stor sav, så du nemt kan klare alle opgaverne.

Indkøbsguide til motorsave

Motorsave findes i alle størrelser, og når du skal vælge, er det i høj grad dit behov, du skal have i tankerne. Du bør dog undgå at vælge en sav der er for lille, eller lige på kanten af dit behov. En stor sav kan sagtens skære mindre brændestykker, mens en lille sav på ingen måder kan magte de lidt større opgaver.

Til beskæring og mindre brændestykker

Til beskæring af træer og til at skære grene og mindre brændestykker over, er de batteridrevne og de små elektriske motorsave ideelle. Disse save vejer kun ganske lidt, og de er lette at håndtere. Fordelen ved batterimodellerne er, at de kan bruges uden ledning. Til gengæld er motorkraften mindre i forhold til 230 V modellerne. Eller modellerne med benzinmotor.

Til træfældning og store stammer

Hvis du skal fælde træer og skære meget brænde, så bør du overveje de kraftige benzindrevne motorsave. Disse save er lidt tungere at arbejde med, men til gengæld skærer de igennem tykke stammer uden problemer. Hvis du overvejer at bruge saven i skoven, er benzinmodellerne optimale.

Rul op på siden og se tjek priserne på de forskellige motorsave.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst