Byg selv garderobeskab

Har du behov for at bygge et skræddersyet garderobeskab, kan det snildt komme til at koste helt op mod 10.000 kr., hvis du skal have professionelle håndværkere til at klare opgaven. Har du en smule håndværkersnilde, kan du selv give dig i kast med et byg selv garderobeskab til det halve af prisen.

Omend det ikke er den nemmeste opgave, er der mange penge at spare, hvis du selv bygger dit garderobeskab. Det kræver, at du har stor tålmodighed og arbejder omhyggeligt. Herudover skal du have en høj grad af præcision, hvis dit byg selv-garderobeskab skal fungere efter hensigten.

Gevinsten er naturligvis, foruden at du sparer penge ved at bygge selv, at du får præcis det garderobeskab, som passer til din bolig. Det er dit helt eget byg selv-projekt, så det er bare om at komme i gang.

Til dit byg selv-garderobeskab skal du bl.a. bruge:

Få pladerne i dit byg selv-garderobeskab skåret til

Det nemmeste, du kan gøre, når du skal i gang med dit byg selv-garderobeskab, er at få pladerne skåret til hos dit lokale byggemarked. Hvis du køber pladerne online, kan du typisk også få dem skåret til og leveret direkte til hoveddøren.

Du bør bruge MDF-plader eller spånplader til dit byg selv-garderobeskab, da de egner sig perfekt som bagside. Hvis ikke det byggemarked, du køber dine materialer hos, kan skære pladerne til, kan du også gøre det selv, hvis du har det rigtige udstyr.

Tilpas dit byg selv-garderobeskab til omgivelserne

Fordelen ved et byg selv-garderobeskab er, at du selv bestemmer, hvordan det skal se ud. Du kan eksempelvis vælge at bygge et garderobeskab med skydelåger, hvis det skal stå i et rum, hvor pladsen er sparsom.

Hvis du har meget plads, kan du vælge den klassiske løsning med skabslåger, der åbner udad. Vælger du første løsning med skydedøre, er det nødvendigt, at du køber et skinnesystem med hjul (køb her) og beslag (køb her), ligesom du naturligvis skal købe en skydelåge (køb her).

Vær opmærksom på, at du bør tegne dit byg selv-garderobeskab detaljeret, inden du køber materialerne til det. Det er vigtigt, at alle dimensioner er nøjagtige, så du er sikker på, at dit skab kommer til at virke upåklageligt.

Tag højde for ujævnheder i rummet

Hvis gulvet i det rum, dit nye byg selv-garderobeskab skal placeres i, ikke er plant, er det vigtigt, at du tænker over det, når du laver soklen til skabet. Du skal arbejde på rummets præmisser, så du er sikker på, at du ender med et velfungerende resultat, der kan bruges.

Har du skæve vægge i rummet, skal du naturligvis også tage højde for det, når du bygger dit garderobeskab. I sidste ende er det dig, der bestemmer, hvordan det skal se ud. Du bestemmer, hvor mange hylder, der skal være i skabet, hvilken farve det skal males i, og så videre.

Se flere gør det selv og byg selv guides:

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst