høreværn til børn

Høreværn til børn: De 5 bedste modeller

Det er altid en god idé at undgå høje lyde i det omfang, det kan lade sig gøre. Det er dog ikke altid muligt, hvorfor det er en god idé at investere i høreværn til børn, hvis barnet ofte udsættes for støjforurening.

Reer-SilentGuard-Kids

Reer høreværn

Ud af de testede børne høreværn, viste testvinderen sig at være Reer høreværn. Læs dens mange fordele i denne artikel. God læselyst 🙂

Gå til forhandler
Bedste Produkt
Set til
Billigst hos
 • Reer-SilentGuard-Kids
  1. Reer høreværn

  Set til 130 kr.

  130 kr.
  Reer høreværn hos Babyshower
  Læs mere
 • os-boerne-hoeretelefoner
  2. OS børne høreværn

  Set til 140 kr.

  140 kr.
  OS børne høreværn hos 10-4
  Læs mere
 • Alpine-Muffy-Kids
  3. Alpine Muffy

  Set til 74 kr.

  74 kr.
  Alpine Muffy hos Louis
  Læs mere
 • Alpine-Muffy-Baby
  4. Alpine Muffy Baby

  Set til 207 kr.

  207 kr.
  Alpine Muffy Baby hos Music2you
  Læs mere

Høreværn til børn er vigtigere, end du måske er klar over. Generelt er børn og babyers ører mere overfølsomme overfor lyd, end det er tilfældet med voksne mennesker. Alligevel udsættes de ofte for høj lyd i forbindelse med forskellige aktiviteter.

Se også: De bedste høreværn til voksne

Hvorfor bruge høreværn til børn?

Hvis du vil være sikker på, at dit barn ikke får høreskader grundet for høj musik, larm fra byggepladser eller lignende, er det en god idé at investere i høreværn eller ørepropper til børn. Det virker forebyggende på høreskader, og det er mere vigtigt at være påpasselig, end man måske skulle tro.

I dag er høreskader hos børn en forholdsvist hyppig tendens, der rammer mange børn og unge i Danmark. Høreforeningen vurderer, at omkring 5-10% af alle børn og unge i Danmark har høreskader, som primært skyldes for høj livemusik eller headsets med for højt lydniveau.

Støj kan blandt andet føre til følgende skader hos børn:

 • Nedsat hørelse
 • Tinnitus
 • Øget blodtryk
 • Søvnforstyrrelse
 • Ringere sprogudvikling og -opfattelse
 • Negativ indflydelse på læring, hukommelse og koncentrationsevne

Alle ovenstående symptomer kan undgås ved at bruge høreværn, hørebøffer eller ørepropper til børn. Herunder finder du en oversigt over 5 forskellige høreværn til børn, som egner sig til varierende aldersgruper.

Høreværn til børn: De 4 bedste modeller

1. Reer høreværn

Set til 130 kr. - Bedst til prisen

Vi fremhæver:

 • Extra PVC-læder bånd på bøjle
 • CE-godkendte
 • Dæmper op til 26 DB
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Bedst til prisen Reer-SilentGuard-Kids

Dette høreværn til børn er designet, så det sidder komfortabelt på barnets hoved. Det egner sig til brug i miljøer, hvor der er meget larm og støj – eksempelvis i nærheden af en byggeplads, hvis I renoverer boligen eller befinder jer på steder med meget larm.

Høreværnet beskytter barnet mod larm og støj, og det kan justeres i størrelsen, så det er behageligt at have på. Når det ikke er i brug, kan det foldes sammen, så det er nemt at have med i tasken eller under barnevognen.

Dette høreværn egner sig til børn fra 3 år og derover, og det er EN 352-1-godkendt og CE-mærket. Du kan få modellen i flere farver, så barnet selv kan være med til at bestemme, hvilken farve der passer bedst til ham eller hende.

Reers høreværn til børn har en effektiv isolering, og lydisoleringsniveauet er på 27 SNR. Det betyder, at lydintensiteten reduceres med 27 decibel, før den når barnets trommehinde. Det er med til at modarbejde permanente høreskader.

2. OS børne høreværn

os-boerne-hoeretelefoner
140 kr.
Inkl. fragt: 185 kr.

OS høreværn Kids Ear Defender et et smart høreværn til børn i alderen fra 3-7 år. Det er udstyret med en bøjle, som du kan justere, så det sidder ordentligt omkring barnets hoved. Det har gode dæmpningsegenskaber, så barnet skånes for høj lyd, der kan påvirke hørelsen i en negativ retning.

Her er tale om et passivt høreværn, hvilket betyder, at den lukker af for al lyd. Du kan således ikke indstille det, så det er muligt at høre tale, selvom du har det på. Hvis det er et krav, skal du i stedet vælge et aktivt høreværn til børn, som ikke filtrerer tale fra.

Du kan indstille høreværnet til tre forskellige niveauer – høj (30dB), medium (23dB) og lav (15dB). Dette høreværn til børn fås i forskellige farver, så barnet selv har mulighed for at vælge den farve, han eller hun bedst kan lide.

3. Alpine Muffy

Set til 74 kr. - Premium valg

Vi fremhæver:

 • Anbefalet til børn over 2 år
 • Designet specifikt til børn
 • Blød og behagelig at have på
 • Optimal komfort med justerbar hovedbøjle
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Premium valg Alpine-Muffy-Kids

Med Alpine Muffy får du et sæt høreværn til børn, som er specialdesignet, så det holder skadelige lyde ude. De er justérbare, så de altid sidder godt på barnets hoved. Indersiden er lavet af blødt skum, så de er behagelige at have på hovedet.

Du kan få disse høreværn til børn i to forskellige farver – blå og rød – så barnet selv kan vælge den farve, der matcher deres yndlingsfarve. Alpine Muffy egner sig perfekt til at filtrere larm fra byggeri, koncerter, forlystelsesparker og lignende ude.

De kan anvendes af børn fra 5-16 år, men de henvender sig primært til yngre børn. De er fremstillet af kvalitetsmaterialer, og de er utroligt behagelige at have på. Du kan justere størrelsen, så de følger barnets alder.

4. Alpine Muffy Baby

Alpine-Muffy-Baby

Dette høreværn egner sig til spædbørn og småbørn, men kan også bruges af større børn. Høreværnet er designet med et pandebånd, så det altid er behageligt på barnets hoved, da det ikke lægger pres på.

Det elastiske pandebånd kan nemt justeres med velcro-båndet, så det er komfortabelt. På elastikbåndet er placeret to separate høreværn, som nemt kan fastgøres og sikrer en korrekt pasform, der matcher barnets hovedform.

Alpine Muffy Baby er primært egnet til børn mellem 3 og 36 måneder, og det beskytter mod støj og høj musik – og er samtidig oplagt til flyrejsen. Du kan justere høreværnet, så det matcher barnets alder, og det indeholder ikke metaldele.

Du kan nemt fjerne elastikbåndet og vaske det, så det er rent. Der medfølger en Protect & Go-opbevaringspose, så det er nemt at have med på farten, og du kan vælge mellem flere forskellige farver.

Hvorfor bruge høreværn til børn?

Et højt støjniveau gennem længere tid kan resultere i høreskader. Det gør sig særligt gældende hos børn, som endnu ikke har en fuldt udviklet høresans – og det er et stort problem. Når først, skaden er sket, er det for sent at rette op på den.

Derfor er høreværn til børn essentielt, hvis barnet ofte udsættes for høj støjpåvirkning, eller hvis barnet har nedsat hørelse eller høreskader. Et høreværn til børn er oplagt, hvis jeres hus befinder sig i nærheden af en byggeplads, på flyture, til konceter og andre steder, hvor der er meget larm.

Hvilken type høreværn skal du vælge til børn?

Når du skal vælge et høreværn, skal du først og fremmest beslutte dig for, om det skal være et aktivt eller et passivt høreværn. Forskellen er, at aktive høreværn kan sortere støjen fra, men stadig gøre det muligt at høre tale, mens passive høreværn kun har få funktioner.

Generelt anbefales det, at du vælger passive høreværn til børn, da barnet ikke anvender dem i sammenhæng med arbejde eller lignende. Derfor er der ikke behov for avanceret funktionalitet, der gør prisen højere.

Hvis barnet ofte befinder sig i miljøer, hvor der er høj støjforurening, er det dog en god idé at vælge et sæt aktive høreværn til børn. Disse koster ofte mere, men de har en række egenskaber, der gør dem bedre til langvarigt brug.

Samtidig bør du vælge et sæt høreværn til børn, som kan justeres, så de matcher barnets hovedform og følger med barnets udvikling. Det er vigtigt, at høreværnet er komfortabelt at have på, så barnet ikke tager dem af, fordi de sidder dårligt.

Du bør generelt overveje følgende, før du køber hørebøffer til børn:

 • Hvor stor en støjdæmpning er der behov for?
 • Skal høreværnet bruges i længere tid ad gangen?
 • Skal barnet selv kunne tage høreværnet af og på?

Ovenstående spørgsmål er alle væsentligt, i forhold til hvilke høreværn til børn der er bedst. Du kan få hørebøffer til børn, som er mere komfortable end andre, og du kan også få ørepropper til børn.

Det er vigtigt, at høreværnet er komfortabelt for barnet – særligt, hvis barnet skal have det på i længere tid ad gangen. Samtidig bør du vælge et høreværn, som har flere forskellige niveauer, hvis barnet ofte udsættes for støj.

Huskeseddel