Test af de top 4 bedste momentnøgler

Er du på udkig efter en momentnøgle, så skal du læse med her. Her får du vores bud på momentnøgler med forskellig kapacitet, lige fra den lille momentnøgle til mindre fastspændinger og op til den helt store og professionelle nøgle. Læs vores anmeldelser, og find den momentnøgle, du leder efter her!

Momentnøglen er et stykke specialværktøj, som du kan få stor glæde af. Når du skal spænde en møtrik eller en bolt på f.eks. cyklen eller på bilen, er momentnøglen et uundværlig stykke værktøj.

Få et overblik over mulighederne her, inden du bestiller din momentnøgle.

Hvad bruger du en momentnøgle til?

En momentnøgle er i bund og grund et meget simpelt stykke værktøj. Nøglen fungerer som en almindelig topnøgle, blot med den forskel, at du kan fastspænde bolte og møtrikker med præcis det antal Nm som du ønsker.

De fleste bilejere har prøvet at skifte hjul på bilen. Her er momentnøglen særdeles brugbar, og sikrer, at hjulet bliver spændt med den kraft, som producenten foreskriver. Det sikrer, at hjulet sidder godt fast, men samtidig undgår du at spænde for hårdt og ødelægge materialet.

Disse ting skal du kigge efter, inden du bestiller en momentnøgle

Der er nogle få ting du skal se efter, når du skal vælge momentnøgle:

  • Kapacitet (Nm) – Angiver hvor stor kraft nøglen spænder med
  • Nem indstilling – Justeringen skal være let at aflæse på en skala
  • Lås af indstilling – Så du undgår utilsigtet ændringer ved brug
  • Højre / venstreløb – Angiver om skralden kan køre begge veje

Test af 4 forskellige momentnøgler

Momentnøglerne er sorteret efter pris, og der er angivet, hvilket moment de enkelte nøgler kan bruges til.

Bato 8212 3/8” – 20-100 Nm

Bato 8212 3-8” – 20-100 Nm

Hvis du er på jagt efter en god, men prisbillig momentnøgle, så kunne Bato 8212 være et godt match til dig. Momentnøglen har en kapacitet på 20-100 Nm, og egner sig dermed godt til de mest almindelige mindre opgaver.

Du indstiller let nøglen på det ønskede moment, og en låsemekanisme sikrer, at du ikke utilsigtet kommer til at ændre på indstillingen.

Skraldehovedet har både højre- og venstreløb, hvilket gør det muligt at spænde møtrikker i begge retninger.

Bato 8212 er 42 cm lang, hvilket gør det let at trykke hårdt nok til, at nå det ønskede moment. Nøglens greb er behageligt at holde på, og sikrer at dine hænder ikke glider på skaftet.

Bato 8210 3/8” – 10-60 Nm

bato momentnøgle 8210 3-8 10-60 nm

Bato 8210 har en kapacitet på 10-60 Nm, og egner godt til opgaver, hvor fastspændingen ikke skal være for hård.

Indstillingen foretages i nøglens skaft, og aflæses let på den indbyggede skala. Når momentet er valgt, låses indstillingen med en praktisk låseknap.

Nøglen udløses automatisk, når det indstillede moment er nået. Derved opnår du den mest præcise fastspænding. Bato 8210 har en nøjagtighed på +/- 4 %.

Enden af nøglen er beklædt med lækkert soft grip materiale. Grebet er behageligt at holde på, og giver et godt, fast greb.

Bato 8223 ½” 70-350 Nm

Bato 8223 ½” 70-350 nm momentnøgle test

Bato 8223 er en god og kraftig ½” momentnøgle med en kapacitet på 70-350 Nm. Det placerer, rent kapacitetsmæssigt, nøglen i mellemsegmentet, hvilket gør denne momentnøgle ideel til de fleste hobbybrugere.

Nøglen har er 45 tands skraldehoved med mulighed for både højre- og venstreløb, som gør det langt lettere at arbejde med momentnøglen.

Bato 8223 vejer 1,2 kilo, har et behageligt skridsikkert greb, og er let at låse i den ønskede indstilling.

Bato 8298 ¾” – 140-980 Nm

bato 8298 3-4 140-980 nm momentnøgle

Bato 8298 bruges til de meget kraftige fastspændinger. Du kan vælge moment mellem 140-980 Nm, og indstillingen er meget enkel og brugervenlig. Når momentet er justeret, låses indstillingen fast, så du opnår et ensartet moment til alle fastspændinger.

Nøglens design er enkelt, og den har et behageligt og skridsikkert greb, der er let at holde på. Med en længde på 1230 mm kan du lægge vægt i nøglen, og du har masse af kraft til at nå det ønskede moment.

Her får du en momentnøgle til professionelt brug.

PRISER FRA
 

 

3438,-

 

3458,-

 

Indkøbsguide til momentnøgle

Til almindeligt hjemmebrug bruges momentnøglen ofte til hjulskift på biler. Bilens fælge skal altid spændes efter leverandørens forskrifter, men som hovedregel skal stålfælge spændes med 100 Nm og alufælge med ca. 110-120 Nm.

På cykler bruges momentnøgler til at undgå at spænde for hårdt, og dermed få skader på stel og carbon udstyr. Her er det dog meget lavere moment, der skal bruges.

Find din nye momentnøgle hos vores samarbejdspartnere

Nu burde du være klædt godt på til at vælge den momentnøgle, som du skal bruge. Tjek de fire anmeldelser ud, og klik dig ind på de forskellige webshops, som sælger dem. Så kan du hurtigt få bestilt din nye momentnøgle hjem.

Læs flere af vores relaterede værktøjstests:

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst