terrasseoverdaekning

Terrasseoverdækning byg selv

Lau Christensen
Skrevet d. 20. november 2013 af Lau Christensen

Terrasseoverdækning – Byg selv og spar penge

Med en tagterrasse kan du nyde de lune sommeraftener fuldt ud – også selvom der skulle komme en regnbyge. Den skærmer nemlig for regn og dug og holder samtidig på varmen, så de kølige sommernætter også kan nydes under – næsten – åben himmel.

Samtidig kan man grille i alt slags vejr, og havemøblerne bliver aldrig våde. Der er utroligt mange goder ved at have en overdækning til sin terrasse.

Skal man have etableret en overdækning af terrassen, kan det være en omkostnings-fuld affære, hvis man hyrer folk til det. Hvad de færreste ved, er at det faktisk ikke er så vanskeligt at gøre det selv.

Byg selv terrasseoverdækning - visbanner

Hvis du vil se hvad en færdig løsning koster som den på billedet her på siden kan du tage et kig her på Frishop.dk

Der findes ingen komplet guide, da de færreste terrasser har samme størrelse, og folk har ofte ønsker om noget unikt der matcher den stil der præger resten af hjemmet. Herunder finder du dog et nogle retningslinjer, der er værd at følge, hvis du vil give dig i kast med en ’byg-selv’-terrasseoverdækning.

Overdækning af terrasse – Sådan gør du

Fundamentet

Når der skal opsættes en overdækning, er det vigtigste element de bærende stolper (køb her).

De skal typisk være omkring 4” x 4” (svarer til 90 x 90 mm), og de skal helst ikke stå alt for langt fra hinanden – gerne mellem 1.60m – 2.00m. Placer dem rundt om terrassen med lige stor afstand imellem.

Når stolperne er placeret, lægges en bærende rem (køb her ») som måler minimum 2” x 4”, men også gerne større. Det er op til dig selv at vurdere, dog må der maksimalt være 60 cm imellem disse.

Hvilket tagmateriale skal du bruge?

Når fundamentet er opsat, skal tagpladerne opsættes. Hvordan de skal monteres kommer fuldstændigt an på, hvilket materiale du har valgt. Kraftige tagplader kan monteres direkte på spærrene.

Har du derimod valgt plastik (køb her) eller et endnu tyndere materiale, så skal der monteres taglægter ovenpå spærrene samt på tværs af disse.

Taget skal desuden have et fald mod haven på mindst 3cm pr meter, så vand kan løbe væk fra taget. Det forhindrer slid og råd.

Terrasseoverdækning af andre materialer (aluminium, stål og glas)

Forhandlertip

Skal du bygge selv, kan disse forhandlere være til hjælp:

Er du ikke kun ude efter en funktionel overdækning, kan du benytte andre materialer end plastik, når terrassen skal overdækkes. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser, når man skal vælge materiale, og mange vælger at bruge glas, aluminium eller stål (køb her). Det er en del mere vanskeligt samt tidskrævende at opstille selv, men ikke desto mindre muligt. Det har i mange tilfælde noget at gøre med, hvilken stil huset ellers har. Vurdér selv, hvad der matcher din stil bedst, og anvend det materiale.

Husk at tjekke om byggeriet skal anmeldes

Det er utroligt vigtigt at tjekke, om man skal anmelde sit byggeri til kommunen, da man ellers kan ende med at skulle rive det hele ned igen. Som hovedregel kræves der tilladelse, såfremt din overdækning strækker sig over 50 m2 eller større, men husk altid at tjekke det med din kommune alligevel.

Til sidst; et par gode råd

Overvej størrelsen på din terrasse. Nogle vil gerne have både sol og læ, andre vil hellere have hele terrassen overdækket. Vil du gerne have sol, bør du overveje, hvornår terrassen skal benyttes mest. Er det eftermiddag og aften, skal der eksempelvis være aftensol, og overdækningen skal placeres, så det bliver muligt.

Der kan skabes læ med hække eller rækværk. På den måde bliver du ikke generet af vind, og samtidig beskyttes terrassen mod slitage herfra. Husk dog, at de ikke skal skærme for solen eller udsyn til haven. Desuden skal solen gerne kunne skinne igennem, så der ikke bliver mørkt i de tilstødende rum i huset.

Nogle vælger at bygge deres terrasse til en udestue – husk, at have dette med i forberedelserne, således at I har den mulighed, hvis I skulle få lyst.

Du kan også altid indhente 3 uforpligtende tilbud på din opgave: 

Byg selv terrasseoverdækning - visbanner

Huskeseddel