Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler

En limpistol er utrolig alsidig og kan bruges til mange af de opgaver, hvor du normalt bruger almindelig lim. Limpistolen vil også i nogen grad kunne erstatte hæfteklammer og tape på flere forskellige slags materiale. Hvis du elsker at rode med kreativ hobby, reparationer og krævende, professionelle limopgaver, så tjek listen herunder med de limpistoler vi har med i vores top 10!

Du kender sikkert en limpistol i forvejen, måske fra skolens kreative fag eller måske fra din arbejdsplads. En limpistol er nemlig ikke kun beregnet til hjemlige sysler, men bruges også i stor udstrækning på værksteder, på byggepladser, i butikker og en masse andre steder.

Limpistolen har dog for år tilbage også fundet sin berettigelse hos hobbyfolket, der har taget den lille og billige limpistol til sig. Hvis du laver smykker, legetøj, dekorationer – ja, næsten hvad som helst, så vil du kunne få glæde af en limpistol.

Annonce:

goerdetselv-bygselv

Læs med her, og se hvilke funktioner du skal være opmærksom på, og hvilke fordele du får ud af at købe en limpistol.

De 5 største fordele ved en limpistol

En limpistol har mange fordele og kan bruges til at lang række forskellige opgaver både professionelt og til hobbybrug.

Nogle af de største fordele, du får med limpistolen, er bl.a.:

 1. Limpistolen er hurtig at bruge og let at anvende
 2. Du slipper for en lang og irriterende tørretid
 3. Billigt værktøj i forhold til mange muligheder
 4. Kan lime på næsten alle former for materialer
 5. Der er ingen udtørring af limen i limpistolen

Limpistolen er let at bruge – både af børn og voksne. Og du kan lime på næsten alle materialer, som metal, træ, kunststof, plexiglas, glas, keramik, stentøj, porcelæn, pap, læder, flamingo og tekstil.

Limen tørrer inden for ganske kort tid, så du hurtigt kan komme videre i arbejdet. Dernæst er der ingen udtørring af lim, som du kender det fra limtuber. Når du tænder pistolen, opvarmes limen automatisk og begynder at flyde, når du trykker på knappen.

Top 10 over de bedste limpistoler

Her får du vores udvalgte modeller. De strækker sig fra de små og billige modeller for dig med det mindre behov, til modeller beregnet til professionelt brug og til de mere kræsne gør-det-selv-folk.

Læs med, og bliv klar til at vælge den bedste limpistol til dit behov.

Proxxon HKP 220

 • Drivmiddel: 230 V strøm
 • Limstav diameter: 7 mm
 • Vægt: 266 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Proxxon HKP 220

HKP 220 fra Proxxon er en lille og billig limpistol til 7 mm limstifter. Denne lille og handy limpistol er perfekt til modelbyggeri og andet hobbybrug, hvor der er brug for at kunne lime emner både hurtigt og præcist.

Der følger 3 forskellige dyser med til Proxxon HKP 220, så du kan vælge den størrelse, der passer til den aktuelle opgave. Det gør limpistolen mere alsidig og velegnet til en lang række forskellige opgaver.

Limpistolen kører på 230 V strøm fra stikkontakten, hvilket sikrer, at du aldrig løber tør for strøm, blot der er en kontakt i nærheden. Opvarmningstiden er kort, så du hurtigt kan komme i gang med arbejdet. Varmeelementet er PTC-styret, hvilket sikrer en opvarmning til nøjagtig 200 °C.

Hvis du leder efter en prisvenlig og stabil limpistol til de mindre hobbyopgaver, vil Proxxon HKP 220 bestemt være et oplagt bud.

Dremel 930-18 Hobby

 • Drivmiddel: 230 V strøm
 • Limstav diameter: 7 mm
 • Vægt: 200 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - limpistol 930JA hobby

Dremel er kendt for at fremstille præcisionsværktøj til hobbybrug. Og denne smarte og handy limpistol, er bestem ingen undtagelse. Dremel 930-18 Hobby hører til i den prisvenlige ende af skalaen, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke får kvalitet for pengene.

Limpistolen har to forskellige varmeindstillinger, så du let kan skifte temperatur, alt efter hvilket materiale limen skal påføres. Til mange mindre hobbyopgaver er lav temperatur fint, mens mere krævende reparationer ofte kræver, at limen opvarmes yderligere. Opvarmningstiden er på beskedne 5 minutter, så du hurtigt kan komme i gang.

Dremel har lagt stor vægt på brugervenlighed og ergonomi, der gør limpistolen let og behagelig at bruge.

Rapid EG212

 • Drivmiddel: 230 V strøm
 • Limstav diameter: 12 mm
 • Vægt: 270 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Rapid EG212 limpistol

Rapid EG212 er til 12 mm limpatroner, hvilket gør den særdeles velegnet til reparationsopgaver i hjemmet. Modellen er ligeledes god til dekorations- og hobbyarbejde. Og med en justerbar stander får du en effektiv og præcis limpåføring.

EG212 har et varmelegeme på 20 W, hvilket giver en opvarmningstid på 3-6 minutter, som er meget lig tilsvarende limpistoler. Limpistolen har en behagelig blød udløser, som giver dig den bedste kontrol med limen under påføringen.

Pistolens form er ergonomisk udført og derfor behagelig at arbejde med – også over længere perioder. Limpistolen er perfekt til de fleste hobbyopgaver og egner sig godt til mange dagligdags reparationsopgaver i hjemmet, på værkstedet eller til udendørs brug, hvor der kræves en vandtæt limfuge.

Ryobi R18GLU-0 Solo

 • Drivmiddel: 18 V batteri (Ryobi One+)
 • Limstav diameter: 7 mm
 • Vægt: 700 g inkl. batteri
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Ryobi Limpistol R18GLU 0

Denne limpistol er medlem af Ryobi One+ serien af batteridrevet værktøj. Som andet værktøj i serien leveres limpistolen uden batteri, da alle produkter i One+ kan dele samme batteri. Du behøver derfor ikke at have batterier til hver enkelt stykke værktøj, hvilket har en stor prismæssig fordel.

Der er mange fordele ved at arbejde trådløst, og den største fordel er, at du ikke bliver generet af en irriterende ledning. Batteriet gør limpistolen let at anvende alle steder, også selvom der ikke er en stikkontakt i nærheden. En ulempe kan være batteriets vægt, men en samlet vægt på 700 g er trods alt beskeden.

Opvarmningstiden ligger helt nede på 3 minutter, hvilket er lige så hurtigt – og i flere tilfælde hurtigere – end 230 V modellerne. Kapaciteten ligger på ca. 60 limstænger på en enkelt opladning.

Bosch GluePen

 • Drivmiddel: 3,6 V batteri (indbygget)
 • Limstav diameter: 7 mm
 • Vægt: 142 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Bosch GluePen

Bosch GluePen har et andet design end de tidligere limpistoler, vi har kigget på. GluePen holdes i hånden, på samme måde som du holder på en kuglepen. Det giver en virkelig god kontrol ved påføring af lim. Bosch GluePen er perfekt til præcisionsarbejde, hvor der skal limes meget nøjagtigt og med præcise mængder lim.

GluePen bruger limstave på 7 mm i diameter. Pennen har et automatisk lim-retur-system, der sørger for, at limen stopper øjeblikkeligt, når du slipper knappen.

Der er indbygget genopladeligt batteri på 3,6 V i limpennen. Det giver kapacitet til 6 limstave eller ca. 30 minutters brug. Når GluePen trænger til en opladning, skal du blot tilslutte det medfølgende USB-kabel, som sørger for en hurtig genopladning.

Dremel 940-3

 • Drivmiddel: 230 V strøm
 • Limstav diameter: 11 mm
 • Vægt: 300 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Dremel limpistol 940

Her er endnu en model fra Dremel, som på mange måder ligner model 930-18 Hobby, som er omtalt tidligere. Her får du dog mulighed for at bruge 11 mm limstave og drypkontrol, der forhindrer, at du kommer til at spilde lim på emnet. Dysen er pakket ind i beskyttende silikone, der forhindrer, at varmen fra dysen beskadiger emnerne, der skal limes.

Dremel 940-3 har to temperaturindstillinger, hvor den højeste når op på 195 grader. Der er mulighed for at tage ledningen af, så du kan bruge limpistolen trådløst, men dog kun af kortere varighed.

Opvarmningstiden er på 5 minutter, og en indikatorlampe angiver, om limpistolen er tændt. Her får du en god og alsidig limpistol, der klarer mange limopgaver på jobbet og i hjemmet.

Bosch PKP 3,6 LI

 • Drivmiddel: 3,6 V batteri (indbygget)
 • Limstav diameter: 7 mm
 • Vægt: 255 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Bosch PKP 36 LI

Hvis du har brug for at arbejde trådløst eller bare ikke vil generes af en irriterende ledning, så er Bosch PKP 3,6 LI et godt valg for dig. Limpistolen har et indbygget genopladeligt 3,6 V batteri, der rækker til ca. 30 minutters brug. Pistolen har Auto-Off funktion, der automatisk slukker efter 5 minutters inaktivitet, så batteriet holder længst muligt.

På trods af det indbyggede batteri vejer limpistolen blot 255 g, hvilket er mindre end mange tilsvarende 230 V modeller. Den lave vægt gør limpistolen let og behagelig at arbejde med, og du kan tage pistolen med på terrassen eller i haven uden brug af forlængerledninger.

Bosch PKP 3,6 LI er lille og smart og egner sig godt til små hobbyopgaver eller professionelle limopgaver, der ikke kræver længere tids arbejde. Skulle pistolen løbe tør for strøm, oplades den hurtigt ved hjælp af et USB-kabel.

Steinel neo2

 • Drivmiddel: 3,6 V batteri (indbygget)
 • Limstav diameter: 7 mm
 • Vægt: 280 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Steinel NEO2 limpistol

Steinel neo2 limpistol er ligeledes en model med indbygget 3,6 V batteri. Hvilket er velegnet, hvis du vil slippe for ledningen. Specielt hvis du skal lime på vanskeligt fremkommelige steder, vil du blive glad for den trådløse mulighed.

Limpistolen er også god til det kreative hobbyarbejde, hvor du ikke begrænses af ledninger. Limpistolen har en driftstid på 30 minutters uafbrudt anvendelse, hvilket ifølge Steinel skulle være nok til 200 limopgaver. Når batteriet er tømt, er ladetiden på ca. 3 timer for en fuld opladning.

Hvis du er på jagt efter en handy limpistol i bedste kvalitet og med mulighed for at arbejde uden ledning, så skal du overveje Steinel neo2.

Steinel Gluematic 5000

 • Drivmiddel: Indbygget batteri / 230 V strøm
 • Limstav diameter: 11 mm
 • Vægt: 330 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Steinel Gluematic 5000

Denne limpistol er ligeledes fra Steinel og har modelbetegnelse Gluematic 500. Limpistolen har indbygget batteri der giver mulighed for uafbrudt trådløs drift i 20 minutter. Hvis du har brug for at arbejde i længere tid, kobler du blot ledningen til, mens du arbejder.

Gluematic 5000 arbejder med 11 mm limstave og klarer derfor både små og store opgaver til hobbybrug og reparation. Der følger to forskellige limdyser med pistolen, alt efter opgaven art. Det er let at skifte mellem de to dyser.

Limpistolen har en kort opvarmning på 3-5 minutter, inden den er klar til brug. Du skal derfor ikke spilde unødig tid med at vente på, at du kan komme i gang med arbejdet.

Rapid BGX300

 • Drivmiddel: 7,4 V batteri
 • Limstav diameter: 12 mm
 • Vægt: 1.360 g
Limpistol – se de top 10 bedste limpistoler - Rapid BGX300

Den sidste limpistol vi har valgt at tage med i vores top 10 er Rapid BGX300. Limpistolen henvender sig til den professionelle bruger, der anvender limpistolen på jobbet, og til den kræsne hobbybruger, der stiller høje krav til kvalitet og ydelse.

BGX300 anvender en patenteret varmeteknologi, der sikrer en hurtig opvarmning og en stabil temperatur under arbejdet. Pistolen benytter et Lithium Ion 7,4 V batteri, som giver en driftstid på hele 60 minutter, ved kontinuerligt arbejde med limpistolen.

En indikator viser dig, når limpistolen er klar til brug. Og ved hjælp af udskiftelige dyser, kan du klare alle opgaver – fra mindre præcisionsopgaver til større reparationsopgaver.

Købeguide – hvilken limpistol skal du vælge?

Nu har du forhåbentlig fået den indsigt, du har behov for, når du skal købe limpistol. Inden du hopper tilbage til de forskellige modeller og klikker dig videre til forhandleren, har vi et par sidste tips, der hjælper dig med at foretage det rette valg.

Skal du vælge 230 V eller batteri?

Valget afhænger i høj grad af, hvor lang tid ad gangen du har brug for at benytte limpistolen. Fordelen ved batteridrevne modeller er bl.a., at du slipper for strømledningen, når du arbejder. Batteriet giver langt flere muligheder for at bruge limpistolen, uden du behøver at rode med stikkontakter og forlængerledninger.

Ulempen ved batterier er, at driftstiden er begrænset. De fleste modeller har en batteritid på ca. 30 minutters uafbrudt brug – nogle modeller dog lidt længere. Hvis du bruger limpistolen over længere perioder, kan du vælge en batteridrevet model med mulighed for tilslutning af 230 V ledning.

Limstavens diameter

Hvis du fortrinsvis skal bruge limpistolen til modelbyggeri eller andre limopgaver, der kræver små mængder lim ad gangen, er en model med 7 mm det rette valg.

Til montageopgaver og reparationsopgaver kan du med fordel vælge en limpistol til tykkere limstave. Her kan du påføre en større mængde lim til de opgaver, der kræver stor holdbarhed og ekstra styrke.

De fleste limpistoler har mulighed for at skifte dyse, så limpistolen kan bruges til flere forskellige typer af opgaver.

Er du klar til at købe en limpistol?

Hvis du allerede har besluttet dig for, hvilken limpistol du vil have, så rul op på siden, og klik på knappen for at gå direkte til forhandleren.

Hvis du stadig er i tvivl om det rette valg, så klik ind på de enkelte modeller for at læse mere om de enkelte limpistoler.

Læs også: Vores anbefalinger til varmepistoler

Annonce:

goerdetselv-bygselv