vaegseng

Vægseng gør det selv

Vægseng eller skabsseng. Et kært barn har mange navne og er altså derfor det samme. Uanset hvad du kalder den for, er den en smart løsning. For når du skal bruge en soveplads, kan du på et øjeblik slå den ned og lægge dig til rette med det samme. Når du ikke længere har brug for sovepladsen men i stedet vil have mere gulvplads, er det bare at slå den hurtigt op igen. Der findes mange muligheder for at købe en vægseng. Men vægseng byg selv er bare lidt sjovere, fordi du kan sætte dit eget præg på den og ja, netop har lavet den helt selv. Det er der bare noget særligt over. 

Lau Christensen
Skrevet d. 26. juni 2020 af Lau Christensen

Skabsseng / vægseng byg selv – hvordan gør man? 

Inden du kaster dig ud i projekt skabsseng gør det selv, er det en god ide at sætte dig ind i tingene først, så du har alle materialer klar og ved, hvordan du skal gå systematisk til værks. 

Du skal bruge følgende:

Det første du bør gøre er at finde den boxmadras, du gerne vil bruge. Den danner nemlig grundlag for resten af vægsengen, og hvordan den skal udformes. Herefter skal du til at bygge med MDF-plader, så du får det, der ligner et skab samt bunden af boxmadrassen.

Husk på, at bunden er det, man ser, når man klapper sengen op. Den skal derfor være udførligt lavet, så den er pæn at se på. Sørg også for at male, lakere eller slibe pladerne inden, du får alvor går i gang med vægseng byg selv, da det bliver besværligt at gøre efterfølgende. 

For at få vægsengen til at vippe, er det nødvendigt med nogle gode beslag og fjedre. De skal være robuste, så spar endelig ikke på pengene her.

Vægseng gør det selv samlesæt (pakke) 

Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i projekt skabsseng gør det selv, kan du også vælge en lidt nemmere løsning, hvor du fortsat selv står for at samle den men også har en byggevejledning at gå efter. 

Gode samlesæt til en vægseng er: 

1. Nordic skabsseng, høj model 140 x 200 cm.

skabsseng-vægseng-byg-selv

Denne model er moderne og minimalistisk i designet og er fremstillet med de nyeste gasfjedre på markedet. Det betyder, at det er let og lydløst både at åbne og sammenklappe den. Det smarte ved modellen her er, at både dyne og pude bliver på plads ved sammenklapningen. Har du redt den inden sammenklapning, er den det derfor også, når du slår den ud igen. Den kan klare en vægt op til 250 kg og koster 13.999 kroner ved normalpris. Du kan dog være heldig at få den på tilbud til 9.999 kroner. 

2. Nordic skabsseng, lav model 140 x 200 cm.

vægseng gør det selv - skabsseng byg selv guide

I modsætning til ovenstående model er denne i stedet lav, når den er klappet sammen. Det giver dig den ekstra mulighed at kunne bruge vægsengen som hylde i dagtimerne. Ellers er denne også med de nyeste gasfjedre, er lydløs ved sammenklapning og kan klare 250 kg. Skabssengen koster 13.999 kroner ved normalpris men kan fås til 9.999 kroner ved tilbud. 

3. Nordic skabsseng, høj model 160 x 200 cm.

vægseng gør det selv - skabsseng byg selv eller samlesæt

Samlesættet her er nemt og ligetil at samle og har både et moderne og nordisk look, når det er samlet. Den giver rigtig god mulighed for mere gulvplads, uden det går ud over din komfort, når du skal sove. Den er med de nyeste gasfjedre og har nærmest lydløs lukning og åbning. Det er derfor et rigtig godt samlesæt at gå med, hvis du gerne vil bygge selv, men gerne vil have alle materialerne direkte ved hånden. Samlesættet koster 17.999 kroner kroner ved normalpris og 12.999 kroner, når den er på tilbud. 

Få hjælp til montering af vægseng byg selv 

Huskeseddel

Du skal bruge følgende:

Har du brug for en hjælpende hånd med at bygge en af ovenstående vægsenge, kan du også få hjælp til det fra forhandleren af de tre ovenstående produkter, da de tilbyder montering. Det gør det nemmere og mere overskueligt for dig at komme igennem projektet – og så er du i hvert fald helt sikker på, at det er samlet korrekt. 

Få mere plads med en skabsseng 

Uanset om du vælger at gå i krig med en skabsseng byg selv, eller du vælger den lidt nemmere løsning med et samlesæt har begge metoder én ting tilfælles: Du får mere gulvplads. Det er nemlig det fantastiske med en skabsseng. Bor du derfor småt, eller kunne du bare godt tænke dig mere gulvplads, er en skabsseng en perfekt løsning. 

Huskeseddel