Lamelfræser – 6 lamelfræsere til hobby- og professionelt brug

Hvis du nogensinde har prøvet at lave samlinger i to stykker træ eller i spånplader, krydsfiner og andre pladematerialer, så ved du, hvor svært det er. Uanset hvor omhyggelig du er, har materialet det med at forskubbe sig, så du får en upræcis og grim samling. I værste tilfælde skal materialerne kasseres, og ellers skal du i gang med et større slibearbejde. Men sådan behøver det ikke at være. Med en lamelfræser kan du lave samlinger der lander perfekt og lige så professionelt som den dygtigste møbelsnedker.

En lamelfræser er et ret simpelt stykke elektrisk værktøj, som alle kan bruge. Ved hjælp af maskinens fræsejern, kan du lave en lille udfræsning i de to stykker træ, der skal samles. I udfræsningen placeres en lille lamel, som holder samlingen på plads, og du får den flotteste og 100% præcise snedkersamling.

Hvis du tidligere har hørt om kiksemaskiner eller fiskesamlinger, så er det blot andre betegnelser for en lamelfræser – kært barn har som bekendt mange navne.

Derfor bør du overveje at købe en lamelfræser

Hvis du holder af at arbejde i træ – enten på hobbyplan eller som professionel håndværker – kan en lamelfræser hjælpe dig med mange opgaver:

 • Møbelfremstilling – Alle møbelsnedkere bruger en lamelfræser til at lave flotte samlinger. Når møblerne skal samles, er det sjældent pænt med søm og skruer, men lamelfræseren laver flotte samlinger, der hurtigt kan limes sammen.
 • Billedrammer – Lamelfræseren er perfekt til 45 graders samlinger og samlinger på gering. Du kan lave de flotteste billedrammer med enten skrå eller lige samlinger.
 • Pladesamlinger – Hvis du skal samle eller forlænge plader i træmateriale, er lamelfræseren ligeledes perfekt. Store plader kan være svære at styre, men lamellerne holder pladerne helt rette, så samlingen ikke kommer til at ”bølge”.
 • Længdesamling – Længdesamlinger, på f.eks. fodpaneler, gulvbrædder og lister, er meget svære at lave præcise. Med en lamelfræser er det superhurtigt, og du sparer dig selv for meget besværligt slibearbejde.

Alle der arbejder i træ, bør eje en lamelfræser. Hvis du er hobbybruger, findes der flere modeller, der kan erhverves til fornuftige priser, og som med sikkerhed vil spare dig for både tid og ærgrelser. Hvis du skal bruges lamelfræseren professionelt, bør du gå op i kvalitet, så du får en maskine, der holder til langvarig daglig brug.

Vi har udvalgt 6 lamelfræsere til dig

Herunder ser du de 6 forskellige lamelfræsere, vi har udvalgt til dig. Maskinerne er listet efter pris med de billigste hobbymaskiner først. De dyrere professionelle modeller finder du nederst på listen.

Einhell TC-BJ 900

Lamelfræser - 6 lamelfræsere til hobby- og professionelt brug - Einhell TC BJ 900 lamelfraeser 860W

Hvis du er på udkig efter en lamelfræser i den billige ende, så er denne model fra Einhell et godt bud på en hobbymaskine. Einhell TC-BJ 900 har alle de nødvendige funktioner og indstillingsmuligheder, som f.eks. trinløs indstilling af vinkel og højde og hurtigt indstilling af fræsedybde.

Lamelfræseren har en bred sål, der gør det lettere at holde maskinen i den rette vinkel. Fræsejernet kan udskiftes med jern i andre tykkelser, så du kan lave samlinger i både tynde og tykke materialer.

 • Strøm: 230 V
 • Hastighed: 11.000 omdr/min.
 • Maks. Fræsedybde: 14 mm
 • Vægt: 3,3 kg
PRISER FRA
 

 

501,-

 


Makita DPJ180Z

Lamelfræser - 6 lamelfræsere til hobby- og professionelt brug - Makita DPJ180Z

Hvis du holder af at arbejde trådløst, så er Makita DPJ180Z, måske noget for dig. Der følger ikke batteri og lader med maskinen, men hvis du i forvejen har Makita værktøj i samme serie, kan du dele batterierne blandt flere maskiner.

Maskinen er lille og handy og egner sig derfor godt til at lave samlinger i mindre materialer, som f.eks. billedrammer, plader og lignende. Nem justering af fræsedybden i 6 forskellige indstillinger.

 • Strøm: 18 V batteri
 • Hastighed: 6.500 omdr/min.
 • Maks. Fræsedybde: 20 mm
 • Vægt: 3,0 kg
PRISER FRA
 

 

1.371,-

 


Dewalt DW682K

Lamelfræser - 6 lamelfræsere til hobby- og professionelt brug - Dewalt Biscuit Jointer

Dewalt er kendt for at producere kvalitetsværktøj i den professionelle klasse, og denne lamelfræser er da også primært tiltænkt den kræsne hobbybruger og den professionelle håndværker. Maskinen er til 230 V strøm og kræver derfor en stikkontakt i nærheden.

Dewalt DW682K har greb, der gør det lettere at holde maskinen fast, og som er behagelige at holde på under arbejdet. De mange faste justeringsmuligheder gør denne lamelfræser let at arbejde med for alle.

 • Strøm: 230 V
 • Hastighed: 10.000 omdr/min.
 • Maks. Fræsedybde: 20 mm
 • Vægt: 3,0 kg
PRISER FRA
 

 

1.635,-

 


Makita PJ7000J

Lamelfræser - 6 lamelfræsere til hobby- og professionelt brug - Makita PJ7000J 701 W

Makita PJ7000J er en robust lamelfræser med en kraftig 700 W motor og 100 mm klinge. Maskinen egner sig godt til professionelle snedkere, møbelfabrikanter og til hobbybrugeren, der elsker at arbejde med godt og lækkert værktøj.

Med denne lamelfræser kan du lave hjørnesamling og stødsamlinger i alt træ- og plademateriale. Maskinen er let at betjene og har flere forvalgte indstillinger, der gør justeringen hurtig og ekstra præcis. En stærk maskine med en vægt på kun 2,8 kg.

 • Strøm: 230 V
 • Hastighed: 11.000 omdr/min.
 • Maks. Fræsedybde: 20 mm
 • Vægt: 2,8 kg
PRISER FRA
 

 

1.939,-

 


Bosch GFF 22 A Professional

Lamelfræser - 6 lamelfræsere til hobby- og professionelt brug - Bosch fladdyvelfraeser GFF 22 A 670 watt 9000

Med denne Bosch lamelfræser kan du lave alle typer samlinger på den mest præcise og hurtige måde. Der er flere smarte låsepunkter, der gør indstillingen af vinkel og dybde hurtig og præcis at indstille uden brug af værktøj.

Motorens ydelse på 670 W er rigeligt til at drive fræsejernet, så du kan lave meget præcist arbejde. Der er indbygget Bosch Click & Clean system, der sikrer at alt støv effektivt ledes væk, så det ikke generer dig i arbejdet.

 • Strøm: 230 V
 • Hastighed: 9.000 omdr/min.
 • Maks. Fræsedybde: 22 mm
 • Vægt: 2,9 kg
PRISER FRA
 

 

3.421,-

 


Festool DF 700 EQ-Plus

Lamelfræser - 6 lamelfræsere til hobby- og professionelt brug - Festool samlingsfraeser

Når du vælger denne lamelfræser, får du en topprofessionel maskine, der henvender til professionelle snedkere, tømrere og andre håndværkere, der arbejder i træ. Ifølge Festool selv er DF 700 EQ-Plus meget let at arbejde med og op til 50 % hurtigere end tilsvarende stationære maskiner.

Med Festool DF 700 EQ-Plus kan du lave alle type samlinger. Du kan bruge lameller op til 14 x 140 mm, hvilket gør det muligt, også at lave samlinger i kraftige materialer. En alsidig maskine til alle med behov for professionelt værktøj.

 • Strøm: 230 V
 • Hastighed: 21.000 omdr/min.
 • Maks. Fræsedybde: 70 mm
 • Vægt: 5,2 kg
PRISER FRA
 

 

9.775,-

 


Hvilken lamelfræser er den bedste for dig?

Den bedste lamelfræser du kan finde, er uden tvivl en af de professionelle modeller. Hvis du skal bruge din lamelfræser til hobbybrug, kan du sagtens gå på kompromis med prisen og vælge en maskine i den lidt billigere ende. Du kan med fordel kigge efter:

 • Strøm eller batteri? – De fleste lamelfræsere skal tilsluttes 230 V strøm, hvilket giver en meget kraftig rotation af fræsejernet. Hvis du har behov for at arbejde trådløst, så findes der gode alternativer i de batteridrevne modeller.
 • Omdrejningshastighed – Dette er en betegnelse for, hvor hurtigt fræsejernet roterer, når du starter maskinen. Som udgangspunkt giver høje omdrejninger de pæneste udfræsninger.
 • Vægt – Lamelfræserens vægt kan være afgørende, hvis du skal arbejde meget og længe med maskinen. De tungeste maskiner er lette at holde på plads under arbejdet, mens de lettere maskiner er gode, hvis du arbejder i tynde materialer.

Hvis du har læst med indtil nu, så skulle du være klar til at vælge den lamelfræser, der passer bedst til dine ønsker og behov.

Se også: Tykkelseshøvl til hobby- og professionelt brug

FAQ – De mest stillede spørgsmål

Her får du svar på et par af de mest stillede spørgsmål om lamelfræsere og deres egenskaber.

Hvad er en lamelfræser?

En lamelfræser er en lille elektrisk maskine, der kan lave udfræsninger i træ- og plademateriale, der gør det lettere og hurtigere at samle to stykker træ eller træplade, så samlingen bliver helt præcis.
I udfræsningerne placeres en lille lamel, som holder samlingen på plads, mens den limes sammen. Dermed får du en meget præcis samling, helt uden synlige søm og skruer.

Hvordan bruges en lamelfræser?

Du kan lave alle typer samlinger med en lamelfræser. Skråsamlinger, stødsamlinger og samlinger på gering er meget lette at lave. Fræserens sål sørger for, at du holder præcis den samme afstand fra materialets flade, så samlingerne bliver helt præcise og glatte på overfladen
Du skal blot mærke op, hvor i samlingen dine lameller skal placeres og lave en passende udfræsning i begge stykker træ. Når træet skubbes sammen, sikrer lamellen at samlingen holdes på plads, mens materialerne limes sammen. På den måde får du en samling, der er præcis lige så flot, som ellers kun en professionel snedker kan lave den.

Vil du også lave helt præcise samlinger i træ- og pladematerialer?

Det har aldrig været lettere at lave præcise samlinger i træ- og pladematerialer. Slip for søm og skruer i samlingerne og for at bøvle med at holde træet sammen, mens det samles.

En lamelfræser vil spare dig for meget tid, og du vil blive endnu mere stolt og tilfreds med dit snedker- og tømrerarbejde.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst