hyndeboks diy gør det selv

Hyndeboks DIY: Guide til at lave din egen hyndeboks

Hvis du har en terrasse, kan en hyndeboks være en elegant og smart tilføjelse til dit udendørs siddeområde. I hyndeboksen kan du opbevare alle dine hynder, når du ikke sidder på terrassen. Det er en fordel, så de ikke bliver våde, fugtige eller lignende, når det regner m.m. Selvfølgelig skal du have en vandtæt hyndeboks for, at hynderne holder sig tørre.

Lau Christensen
Skrevet d. 18. oktober 2021 af Lau Christensen

Der findes et væld af muligheder, når det kommer til at købe en hyndekasse. Du finder alt lige fra en lille hyndeboks til en stor hyndeboks, hyndebokse i forskellige materialer, farver og så videre. Men har du stadigvæk svært ved at finde en hyndeboks, der passer til lige netop din terrasse?

I sådan et tilfælde kan det være en fordel at bygge din egen hyndekasse. Her finder du en guide til en hyndeboks DIY.

Sådan bygger du din egen gør det selv-hyndekasse

Materialer:

Sådan gør du:

Trin 1: Skær træet

Det første du skal gøre er at måle trælægterne og skære dem efter de angivne mål. Det kan du gøre med hjælp fra en rundsav eller en håndsav alt efter, hvad du arbejder bedst med.

Trin 2: Byg rammen

Når du har skåret træet, skal du i gang med at bygge selve rammen. En side består af to trælægter på 120 x 6 centimeter og tre trælægter på 48 x 6 centimeter. Du starter med at bore huller med en boremaskine, hvorefter du fastgør lægterne med to skruer.

Du skruer de to lange trælægter sammen ved hjælp af de træ mindre trælægter. Det gør du to gange, så du har to sider.

Herefter skal du i gang med de to korte sider. Til en kort side skal du bruge to trælægter på 40 x 6 centimeter og to trælægter på 48 x 6 centimeter. Brug den samme fremgangsmåde som ved de lange sider for at skrue dem sammen. Gør dette to gange.

Afslut med at sætte rammen sammen således, at den ligner en kasse formet som et rektangel.

Trin 3: Byg låget

Det er nu tid til at bygge låget. Først og fremmest skal du bygge en ramme til låget. Lågets ramme skal passe i målene med toppen af kassens ramme. Du bygger lågets ramme ved hjælp af to korte lægter og to lange lægter, som du beklæder med en krydsfinerplade. Du beklæder rammen med en plade med enten trælim eller søm og en hammer.

Trin 4: Beklæd rammen

Start med at måle rammen indvendigt. Derefter ved du, hvor store pladerne skal være til at beklæde rammen. Det anbefales, at du gør brug af krydsfinerplader. Du skal i alt bruge fem plader, da du skal have plader på de to lange sider, de to korte sider samt i bunden.

Skær pladerne efter dine målinger, så du er sikker på, at de passer perfekt. Derefter skal du blot sætte de afskårne plader fast ved hjælp af trælim eller ved at sømme dem fast med søm og en hammer.

Trin 5: Sæt låget på

Efter du har beklædt selve hyndeboksen, er det tid til at sætte låget fast. Det gør du ved at bruge to hængsler, så du kan åbne og lukke låget.

Trin 6: Giv træet træbeskyttelse

Du kan give din hyndeboks et helt særligt præg ved selv at vælge, hvilken træbeskyttelse du ønsker at bruge. Træbeskyttelsen er med til at beskytte den mod vind og vejr.

Selvfølgelig er det ikke nødvendigt, men det anbefales helt klart, hvis du ønsker, at den skal holde år efter år og passe perfekt sammen med dine andre havemøbler. Det kan i øvrigt være en fordel, at du forsegler din hyndeboks med træolie, når træbeskyttelsen har tørret.

Trin 7: Pynt din hyndeboks (valgfrit)

Er du ikke tilfreds med hyndeboksens udseende, kan du vælge at pynte den på flere måder. Du kan sætte valgfrit træ på krydsfinérpladerne, så din hyndekasse får lige præcis det udtryk, du gerne vil have. På den måde kan du personliggøre din hyndeboks og tilpasse den endnu mere til netop din terrasse og have.

Husk at det altid er en god idé, at du efterbehandler det træ, du sætter på. Vælger du at efterbehandle træet, sikrer det, at din hyndeboks er langt mere modstandsdygtig overfor det danske vind og vejr.

Find en hyndeboks, der komplementerer din terrasse og have

Huskeseddel

Materialer til gør-det-selv-hyndekasse

Det er ikke os alle sammen, der har hænderne skruet helt rigtigt på. Er du en af dem, der ikke kan finde ud af at bruge hverken en hammer, en sav eller en boremaskine, er det måske en bedre idé, at du bare vælger at købe en hyndekasse.

Du kan finde både en lille hyndeboks, en stor hyndeboks samt hyndebokse i flere forskellige farver m.m. På den måde kan du vælge den hyndeboks, der komplementerer din have og terrasse på bedste vis. Det vigtigste er, at du vælger en vandtæt hyndeboks, så dine hynder ikke bliver våde, når det regner.

I og med at der er så mange valgmuligheder på markedet, kan det være svært at vælge den helt rette for dig. Er du vild med et klassisk og enkelt look, kan du tage et kig nærmere på denne Fornaci hyndeboks i sortbørstet flad polyrattan med et stel i aluminium.

Er denne hyndekasse ikke noget for dig, kan du i stedet vælge denne simple og flotte hyndeboks fra Keter i antracit og lysegrå. Den er lavet af plast af et materiale ved navn Duotech og er yderst vejrbestandig.

Passer en hvid hyndeboks bedre ind i dit havemiljø, er det naturligvis også en mulighed. Du kan for eksempel vælge denne stilfulde og praktiske Hillerstorp Läckö hyndeboks af træ. En Cinas hyndeboks i teak er ydermere en god mulighed for dig, der ønsker et naturligt og lækkert look.

Huskeseddel