Test af de 9 bedste havetraktorer

Er din plæne for stor til at klippe med en almindelig plæneklipper, eller skal fortovet fejes eller ryddes for sne? Så er en havetraktor noget for dig. De små havetraktorer gør mange opgaver lettere, og pludselig bliver den kedelige opgave med at slå græs meget sjovere. Læs med, og se nogle af de mange fordele, en havetraktor kan give dig.

En havetraktor er perfekt til at slå græs på store arealer, og den kraftige motor sikrer, at den klipper selv de mest tilgroede arealer pænt og jævnt. Flere modeller har endog også mulighed for at montere forskelligt ekstraudstyr som f.eks. sneplov, skovl, havetromle, påhængsvogn, stenrive til havegange og indkørsler og meget andet.

6 tips til at vælge den rigtige havetraktor

Inden du beslutter dig for en havetraktor, skal du vurdere hvilket behov, traktoren skal dække. Er det f.eks. udelukkende græsslåning, eller har du brug for at kunne montere tilbehør til andre opgaver? Her er 6 tips der sporer dig ind på den model, du har mest brug for:

  • Klippeareal – Hvor stort et areal skal havetraktoren kunne slå græs på?
  • Klippebredde – En stor klippebredde klipper større arealer hurtigere
  • Traktorens bredde – Smalle traktorer er praktiske i haver med beplantning
  • Venderadius – Lille venderadius gør det lettere at slå rundt om træer m.m.
  • Græsopsamler – Opsamler græsset, så det ikke ligger, og visner på plænen
  • Mulighed for tilbehør– Nogle modeller har mulighed for montering af tilbehør

Havetraktoren skal passe til haven, den skal bruges i. Det kan ikke nytte noget, at traktoren er for bred til de smalle gange. Men omvendt er en bred traktor bedst til store og åbne arealer.

Læs også: Test af de bedste cylinderklippere

Læs med i testen herunder, og få hjælp til at vælge den rigtige havetraktor.

Havetraktor test

Udvalget af havetraktorer er forholdsvis stort, men modellerne er fordelt på nogle få brands. MTD, Alpina og Stiga er førende på markedet for havetraktorer. Til gengæld har disse brands hver især et ret stort modelprogram. Så du kan sagtens finde en traktor i et mærke, der passer godt til dig.

Her har vi valgt at præsentere dig for havetraktorerne efter pris således, at vi starter med de billigste modeller først, og slutter med de dyreste og mere professionelle modeller.

MTD Smart Minirider 60 SDE

MTD Smart Minirider 60 SDE havetraktor

Specifikationer

Motor: Benzin
Klippebredde: 60 cm
HK: 11,5
Sideudkast: Ja
m2 / time: 1000
Opsamler: kan fås som tilbehør

Smart Minirider 60 SDE er en lille og praktisk havetraktor, der let kan klare græsslåningen på grunde op til 1000 m2. Der kan monteres græsopsamler på traktoren. Eller du kan vælge at bruge bioklip, der findeler græsset, så det indgår som naturlig næring til plænen.

Denne kompakte havetraktor har en klippebredde på 60 cm. Den forholdsvis smalle bredde passer perfekt til haver med mange blomsterbede og små passager. Her kan traktoren let sno sig rundt, når græsset skal klippes.

I denne model får du en god og stabil havetraktor, der gør græsslåning til en leg, og som ikke fylder for meget, når den ikke er i brug.

PRISER FRA
 

 

9495,-

 

Alpina AT3 98 A

Alpina AT3 98 A havetraktor

Specifikationer

Klippebredde: 98 cm
Klippehøjde: 25-80 mm
Sideudkast: ja
Opsamler: nej

Her er en havetraktor, som klipper græs på store arealer, og som på trods af sin størrelse, stadig ligger i den prisvenlig ende. Traktoren er udstyret med en kraftig benzinmotor, der gør det muligt at slå græs på plæner op til 6500 m2.

Klippebredden er på hele 98 cm, hvilket giver en effektiv og hurtig klipning af græsset. Du kan justere klippehøjden i 7 forskellige niveauer fra 25 mm til 80 mm. Højden indstilles let med et håndtag fra førersædet, så du ikke skal stå af traktoren for at ændre klippehøjde.

Hvis du har brug for en rigtig arbejdshest til fornuftige penge, så er Alpina AT3 98 A et godt valg for dig.

PRISER FRA
 

 

9799,-

 

9799,-

 

9995,-

 

MTD Smart Minirider 76 RDE

MTD Smart Minirider 76 RDE havetraktor

Specifikationer

Klippebredde: 76 cm
Klippehøjde: 30-95 mm
Opsamler: ja

MTD Smart Minirider 76 RDE er god, hvis haven har mange buske, bede og havegange. Traktorens smalle design og lille venderadius, gør den let at manøvrere rundt med den selv i snørklede haver med mange hjørner. Den kompakte og handy model fylder ikke meget mere end en almindelig plæneklipper i længden, og optager derfor kun lidt plads, når den ikke er i brug.

Smart Minirider 76 RDE har en praktisk opsamler til det afklippede græs. Opsamleren har en god størrelse på 150 liter. Det sikrer, at du kan køre i lang tid, før opsamleren skal tømmes.

Traktoren er let at betjene, og du kan nemt stige på og komme af fra begge sider af traktoren.

PRISER FRA
 

 

11295,-

 

12495,-

 

MTD Smart RG 145

MTD Smart RG have traktor145

Specifikationer

Klippebredde: 107 cm
Klippehøjde: 30-95 mm
Sideudkast: ja
Venderadius: 46 cm
Arbejdsområde: 3000 m2

MTD Smart RG 145 er en smule større end de tidligere beskrevne MTD havetraktorer. Størrelsen gør denne model ideel til plæner med en størrelse på mellem 1000 – 2000 m2. Traktoren har en venderadius på kun 46 cm, og den kan derfor let klippe græs omkring træer og buske.

Klippebredden er på hele 107 cm! Så du kan hurtigt få overstået græsslåningen, selv på de store arealer. Traktoren har sideudkast til det afklippede græs, men der er mulighed for at tilkøbe både bioklip og græsopsamler.

Traktoren har smarte forlygter, så dit arbejde ikke bliver begrænset, når mørket falder på, eller du starter arbejdet før daggry.

PRISER FRA
 

 

12952,-

 

13995,-

 

15495,-

 

Stiga Tornado 2098 H

Stiga Tornado 2098 H havetraktor

Specifikationer

Klippebredde: 98 cm
Klippehøjde: 25-80 mm
Sideudkast: ja
Arbejdsområde: 5000 m2

Testens første Stiga havetraktor er model Tornado 2098 H, som er udstyret med en kraftig 452 cm3 benzinmotor. Du kan uden problemer slå græs på arealer op til 5000 m2, og endda i 7 forskellige klippehøjder fra 25 til 80 mm.

Traktoren kan klippe græs, selv når den kører i bakgear. Derved undgår du, at skulle køre for meget frem og tilbage ved smalle passager, og andre steder hvor pladsen er trang. Den samlede klippebrede er på 98 cm.

Stiga Tornado 2098 H er en driftssikker og flot designet havetraktor, som klarer krævende opgaver i den store have. En praktisk kopholder på traktoren giver plads til at have en vandflaske eller en kop frisk kaffe med på arbejdet.

PRISER FRA
 

 

12879,-

 

12879,-

 

12989,-

 

12999,-

 

13995,-

 

Alpina AT3 98 HA

Alpina at3 98 ha havetraktor

Specifikationer

Klippebredde: 98 cm
Klippehøjde: 25-80 mm
Sideudkast: ja
Arbejdsområde: 5200 m2

AT3 98 HA er en superflot, sort havetraktor fra Alpina. Her er en traktor, der vil glæde enhver havemand og kvinde, der har plæner på op til 5200 m2. AT3 98 HA er ikke blot en elegant havetraktor. Den er også en meget effektiv plæneklipper til de helt store græsplæner.

Med en klippebredde 98 cm og 2 skarpe knive, kan du hurtigt klippe græsplænen. Du kan vælge imellem 7 forskellige klippehøjder, og bruge traktorens sideudkast eller vælge multiclip funktion.

Traktoren er let at styre og manøvrere. Farten reguleres med pedaler og et ergonomisk rat gør styringen præcis og behagelig. Her er virkelig en havetraktor, der både er meget effektiv, let at betjene og virkelig flot.

PRISER FRA
 

 

12995,-

 

12995,-

 

Stiga Combi 1066 H

Stiga Combi 1066 H havetraktor test

Specifikationer

Klippebredde: 66 cm
Klippehøjde: 30-76 mm
Opsamler: ja

Her får du en kompakt havetraktor, der let kan styres ud og ind mellem træer og buske. Klippebredden er på beskedne 66 cm, og klippehøjden indstilles med et håndtag ved førersædet. Du kan vælge imellem multiclip, eller du kan bruge græsopsamleren på 150 liter – nok til, at du kan slå græs på et stort areal, før den skal tømmes.

Stiga Combi 1066 H er udstyret med et ergonomisk sæde, så du kan køre i lang tid, uden at blive træt i ryg og lænd. Rattet har soft grip, som er behageligt at holde på, og sikrer, at dine hænder ikke glider på rattet.

Hvis du skal klippe græs i parklignende haver med meget beplantning eller snævre passager, er dette havetraktoren for dig. Du kan klippe, både når du kører frem og tilbage, hvilket minimerer antallet af vendinger.

PRISER FRA
 

 

13020,-

 

Alpina AT3 108 HA

Alpina AT3 108 HA havetraktor

Specifikationer

Klippebredde: 108 cm
Klippehøjde: 25-80 mm
Sideudkast: ja
Arbejdsområde: 6000 m2

Dette er storebroren til AT3 98 HA, som er nævnt tidligere. Den største forskel på de 2 traktorer er klippebredden. Her får du en klippebredde på 108 cm. Det gør det muligt at klippe store arealer på kortere tid.

Alpina AT3 108 HA er en særdeles kraftig og effektiv havetraktor. Selv overgroede arealer, hvor bevoksningen er ikke blevet plejet, kan klippes ned på kort tid. Betjening og styring er let og ubesværet, og traktoren kan betjenes af de fleste uden særlig instruktion.

Havetraktoren klipper græsset ved hjælp af 2 knive, og efterlader plænen flot og meget ensartet. Der kan tilkøbes trækkrog, så du kan spænde en vogn efter traktoren til haveredskaber og lignende.

PRISER FRA
 

 

14799,-

 

14799,-

 

14995,-

 

MTD Optima LN 200 H

MTD Optima LN 200 H havetraktor test

Specifikationer

Klippebredde: 105 cm
Klippehøjde: 25-80 mm
Opsamler: ja
Arbejdsområde: 6000 m2
Venderadius: 46 cm

Leder du efter en professionel havetraktor i den bedste kvalitet? Så læs lige med her. MTD Optima LN 200 H har bagudkast, og du har mulighed for at samle græsset op i den store 240 liters opsamler. Græsopsamleren kan tømmes fra havetraktorens førersæde, så du undgår tunge og besværlige løft.

Motoren er en af de kraftigste i klassen, og traktoren kører uden problemer i kuperede haver og parker. På trods af en bred klippebredde på 105 cm har traktoren en venderadius på bare 46 cm. Det betyder, at du kan klippe meget præcist og helt tæt på træer og beplantning.

Som de øvrige MTD modeller er der ”Step-thru” ramme, som gør det let at stige op på traktoren fra både højre og venstre side. Her er en kvalitetstraktor, som klarer græsslåningen på en hurtig og effektiv facon.

PRISER FRA
 

 

28995,-

 

29995,-

 

Hvilken havetraktor skal du vælge?

Nu har du læst om nogle af de havetraktorer, der findes på markedet i øjeblikket. Valget af traktor beror først og fremmest på din haves størrelse og udformning.

Store og reelle plæner kræver en havetraktor med stor klippebredde, så du kan blive færdig i en fart. I haver med meget beplantning, kan en smallere model lettere komme rundt uden at beskadige buske og træer.

Hvis der er ønske om mulighed for montering af kost, sneplov eller lignende, så husk at tjekke mulighederne, inden du køber.

Indkøbsguide til havetraktorer

Hvis du har en stor plæne, er havetraktoren nærmest ikke til undvære, når græsset skal klippes. Med den rette traktor går græsklipningen som en leg, og arbejdet er hurtigt overstået. Måske er du endda så heldig, at familiemedlemmerne står i kø for at få lov til at køre rundt på den smarte traktor og slå græs.

En stor plæne kræver en større traktor

Som med alle andre havemaskiner er havetraktorens størrelse og ikke mindst klippebredden en vigtig parameter. I en have med meget bevoksning skal traktoren kunne bevæge sig smidigt uden om forhindringerne, og det er en fordel med en lille venderadius.

Til de store åbne arealer kan du med fordel vælge en kraftig traktor med stor klippebredde, så du kan blive hurtig færdig.

Hvad skal du ellers bruge traktoren til?

Hvis planen er at bruge traktoren til at feje indkørslen og til at skrabe sne på parkeringspladsen, så skal du vælge en model med mulighed for at tilkøbe ekstra tilbehør. Til nogle modeller kan der også kobles en lille anhænger på, som er supersmart, hvis du skal have kædesav eller andre redskaber med på farten. Eller køre en masse haveaffald over på kompostbunken – se vores kompostbeholder byg selv guide.

Se også: Kompostkværne til haven

Herover ser du et bredt udsnit af de forskellige muligheder – Klik ind, og tjek prisen.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst