Drejebænke – Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal

Hvis du holder af at forme smukke ting i træ og metal, så er en drejebænk muligvis den helt rette hobbymaskine til dig. Med drejebænken kan du dreje alt fra Ludo brikker til stoleben i træ og lækre fittings i metal til båden eller til boligen. Med en smule øvelse bliver dine resultater fuldt på højde med det arbejde, en professionel drejer kan præstere.

Drejearbejde bliver brugt professionelt i mange virksomheder, og nu kan du også få muligheden for at glæde venner og familie med smukt drejede gaver i træ eller metal.

Herunder har vi udvalgt 7 forskellige drejebænke i forskellige prisklasser og kvaliteter. Læs med, og find den drejebænk, der passer bedst til dine ønsker. Vi har fundet mini drejebænke til de mindre emner, som passer perfekt til det lille hobbyværksted. Vi har også udvalgt hobby drejebænke til de lidt større emner, og semiprofessionelle drejebænke til dig, der vil arbejde med de bedste maskiner.

Hvad er en drejebænk?

En drejebænk er meget simpelt opbygget. Den består af en motor der roterer et emne, f.eks. et stykke træ, metal, plast eller andre materialer der egner sig til drejning.

Når materialet roterer, kan du forme emnet med drejejern, så du får helt perfekte runde former. Drejebænke findes i mange størrelser og til mange formål. De mindste drejebænke egner sig godt til f.eks. modelbyggeri, hvor de ganske små detaljer er vigtige.

Hvis du skal arbejde med store emner, så skal drejebænken naturligvis også være større. Her kan du med fordel kigge på drejebænkens specifikationer og se, hvor store emner bænken egner sig til. Her er det særligt drejediameteren og spindellængden, der er vigtige, da de angiver, hvor tykke og hvor lange emner, der kan drejes.

Vi har udvalgt 7 drejebænke

Her kan du læse om 7 forskellige drejebænke til træ- og metaldrejning. Drejebænkene viser et bredt udsnit af de mest populære modeller, der findes på markedet netop nu.

Listen starter med drejebænke i den attraktive ende af prisskalaen, som henvender sig til alle med et mindre behov, og til dig, der gerne vil i gang med drejekunsten.

Vi har også taget nogle lidt dyrere drejebænke med i oversigten, som vil passe godt til dig, hvis du allerede har erfaring med drejning, og hvor du ønsker at arbejde med drejebænke med størst mulig præcision og nøjagtighed.

Einhell TC-WW 1000/1 trædrejebænk

 • Effekt: 400 W
 • Drejediameter: 280 mm
 • Spindellængde: 1.000 mm
 • Vægt: 22,86 kg
Drejebænke - Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal - Einhell TC WW 1000

Hvis du er på udkig efter en god begynder hobbymaskine, er denne Einhell trædrejebænk et godt bud. Her får du en solid bordmodel med et kraftigt stel. Den står godt fast og er behagelig at arbejde med.

Motoren yder 400 W og kan justeres til omdrejningstal på 890, 1.260, 1.760 og 2.600 o/min. Så du har altså 4 forskellige justeringsmuligheder, så du let kan tilpasse hastigheden i forhold til opgaven.

Med Einhell TC-WW 1000/1 har du mulighed for at dreje emner med en diameter på op til 280 mm og en længde på 1.000 mm, hvilket er rigeligt til de fleste hobbyopgaver.

PRISER FRA
 

 

1.174,-

 

1.190,-

 

1.279,-

 

1.411,-

 

1.499,-

 

Proxxon Micro DB 250 drejebænk

 • Effekt: 150 W
 • Drejediameter: 40 mm
 • Spindellængde: 250 mm
 • Vægt: 2,8 kg
Drejebænke - Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal - Proxxon micro drejebaenk db 250

Proxxon Micro er den perfekte mini drejebænk til modelbyggere og andre hobbybrugere, der ønsker en lille og praktisk drejebænk. Med en vægt på kun 2,8 kg, får du en handy og kompakt drejebænk.

Her har du mulighed for fastspænding af emner mellem 2 pinoler, men der er også mulighed for plandrejning. Ved plandrejning kan du dreje flade emner, som f.eks. tallerkner, skåle og lignende.

Drejebænken har elektronisk trinløs hastighedsregulering fra 1.000-5.000 omdrejninger. Her får du en lille og billig trædrejebænk, der er perfekt til de mindste hobbyopgaver. På trods af drejebænkens størrelse kan du løse tusindvis af opgaver med maskinen.

PRISER FRA
 

 

1.218,-

 

1.248,-

 

1.285,-

 

Holzmann D460FXL trædrejebænk

 • Effekt:  500 W
 • Drejediameter:  153 mm
 • Spindellængde:  460 mm
 • Vægt:  38 kg
Drejebænke - Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal - Holzmann Traedrejebaenk D460FXL 230V

Den næste drejebænk er ligeledes til træ. Holzmann D460FXL er en noget større drejebænk end de 2 foregående. Der er tale om endnu en praktisk bordmodel, som let kan gemmes væk, når den ikke er i brug.

Denne drejebænk egner sig godt til emner med stor diameter. Det giver bl.a. mulighed for plandrejning af skåle, fade og tallerkner. Der er også mulighed for almindelig drejning af runde emner som stoleben og lignende.

Hvis du leder efter en semiprofessionel trædrejebænk, vil denne være et godt bud. D460FXL er tung, og står derfor godt fast under drejearbejdet, hvilket er en nødvendighed, når der drejes store emner.

PRISER FRA
 

 

3.195,-

 

3.258,-

 

Proxxon FD 150/E præcisionsdrejebænk

 • Effekt:  n/a
 • Drejediameter: 55 mm
 • Spindellængde: 150 mm
 • Vægt: 4,5 kg
Drejebænke - Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal - Proxxon drejebaenk

Hvis du har brug for at dreje mindre emner med stor præcision, er denne Proxxon drejebænk det rette valg for dig. Drejebænken er let at anvende selv til de mindste drejearbejder, der kræver stor nøjagtighed.

Der er tale om en meget alsidig drejebænk, der kan forarbejde de fleste materialer, som træ, plast, stål, messing og lignende materialer.

Med en samlet længde på 36 cm og en vægt på kun 4,5 kg kan drejebænken hurtigt tages frem og gemmes væk. Derfor egner Proxxon FD 150/E sig godt til det mindre værksted eller hobbyrum.

PRISER FRA
 

 

3.549,-

 

3.925,-

 

Luna BWL 406 trædrejebænk

 • Effekt: 370 W
 • Drejediameter: 152 mm
 • Spindellængde: 406 mm
 • Vægt: 48 kg
Drejebænke - Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal - Traedrejebaenk Luna BWL 406

Luna BWL 406 er testens første drejebænk med stativ, og den kræver derfor ikke et arbejdsbord at stå på. Stativet er stabilt og kraftigt. Og med en vægt på 48 kg, står drejebænken godt fast. Det er dog muligt at afmontere stativet, hvis det ønskes.

Trædrejebænken hører til i den professionelle klasse og henvender sig til brugere med behov for en kraftig drejebænk, der er let at betjene.

Ved hjælp af remskift kan du indstille antallet af omdrejninger til 350, 670, 1.025, 1.500, 2.225 og 3.250 o/min. Motoren er kraftig og yder 370 W, så du ikke risikere at løbe tør for power.

PRISER FRA
 

 

4.970,-

 

6.954,-

 

JET BD-3 metal drejebænk

 • Effekt: 150 W
 • Drejediameter: 50 mm
 • Spindellængde: 150 mm
 • Vægt: 13 kg
Drejebænke - Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal - JET Metal Drejebaenk BD 3

Jet BD-3 er en særdeles solid metaldrejebænk, der henvender sig til det professionelle segment og til hobbybrugeren med behov for en lækker kvalitetsdrejebænk.

Modellen er beregnet til drejning af mindre emner, der skal tilpasses med stor nøjagtighed og præcision. Motoren kører meget støjsvagt, og det er muligt at justere omdrejningerne mellem 100-3.800 o/min.

Her er der tale om en mini metaldrejebænk, der er perfekt til modelbyggere eller håndværkere, der arbejder med at fremstille små metaldele.

PRISER FRA
 

 

5.495,-

 

Proxxon Drejebænk PD 400

 • Effekt: 550 W
 • Drejediameter: 85 mm
 • Spindellængde: 400 mm
 • Vægt: 45 kg
Drejebænke - Anbefaling af 7 forskellige modeller til træ og metal - Proxxon drejebaenk pd 400. Proxxon nr. 24400

Testens sidste maskine er Proxxon Drejebænk PD 400, der med sine mange indstillinger og muligheder for at tilføje ekstra udstyr er en af klassens absolutte topmodeller.

Drejebænken er meget alsidig i brug og egner sig godt til at dreje alt fra hårdt stål til blødere metaller som messing og aluminium.

Brug Proxxon PD 400 når du skal plan- og længdedreje, lave kegler og uddrejninger samt skære gevind i metalmateriale. Maskinen arbejder støjsvagt og med et minimum af vibrationer og er derfor meget behagelig og præcis at anvende.

PRISER FRA
 

 

24.225,-

 

28.430,-

 

Relateret artikel: Bordrundsave til hobby- og professionelt brug

Indkøbsguide – sådan finder du den bedste drejebænk

Der er flere aspekter, du skal have i tankerne, når du skal vælge den bedste drejebænk til dit formål. Du skal bl.a. overveje:

drejebænk til træ

Pris

De fleste drejebænke i testen kan erhverves for mindre beløb, og derfor er drejning af træ og metal tilgængeligt for alle. Begynderdrejebænke kan anskaffes fra 1.000 kr. og opefter.

Brug

Der kan drejes i både træ og metal, og enkelte drejebænke egner sig lige godt til begge materialer. Inden du beslutter dig for en model, er det vigtigt at overveje, hvilket materiale der vil være dit foretrukne valg.

Størrelse

Drejebænkens størrelse og vægt er vigtig for stabiliteten. En stor og tung drejebænk har mindre vibrationer og har ofte flere kræfter. En mindre drejebænk kan let gemmes væk efter brug og er derfor perfekt til dig med det mindre værksted.

Motorkraft

Når du drejer, vil du ikke mangle motorkraft. Emnet skal kunne rotere, selv når du tager hårdt fat med drejejernet, og du bør undgå at vælge en drejebænk, hvor du ikke er sikker på, om motoren har den fornødne effekt.

Se også: De bedste overfræsere i år

Køb din nye drejebænk online

Herover har vi samlet 7 forskellige drejebænke til træ og metal. Vi har forsøgt at vise et bredt udsnit af drejebænke til både begyndere og øvede, hvor du let kan sammenligne størrelse og ydelse.

Alle drejebænkene kan købes online, og du kan læse mere om de enkelte modeller ved at klikke på knappen ud for hver drejebænk.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst

Skriv en kommentar